Aurora.Borealis
Ističe se
- Poruka
- 2.482
i evo ti još malo na kafani pominjanog volođe
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hvala na doprinosu.
Molim i drugi put.
Inače, pominjane ''Podmoskovske večeri'' su isprva napravljene kao ''Lenjingradske večeri'' i mislim da su nastale po naredbi Sovjetskog Ministarstva Kulture.
hvala, mnogo hvala za pesmu. dugo je nisam čula.Кадар филма из другог дела трилогије Неуловимые мстители из 1968г. По мени једна од најлепших песама које имам.
''Најбоља песма о отађбини,
ја бих је предложио за државну химну Русије'' Расул Гамзатов
hvala, mnogo hvala za pesmu. dugo je nisam čula.
jedna drugačija pesma, liči na nešto što bi moralo biti deo odrazovnog programa.
i berns, već postavljan u ulozi iz dva boica, 25 godina kasnije.
Mnoge popularne pesme kao što su "Po šumama i gorama", "Bilećanka" i "Komandant Sava" samo su preuzele rusku melodiju.
Одлично!
Иначе песма ''Са Овчара и Каблара'' је песма из Првог светског рата.
Текст оригинала је гласио:
Са Овчара и Каблара
чобаница проговара:
да сам тица, ил голубић
да одлетим до на Љубић
да ја видим мога Мила
како с војском парадира;
да сам тица голубица,
да одлетим до Ужица
да ја видим мог драгана,
је л допао тешких рана...
Једна од верзија од пре Другог светског рата:
А ево и четничке верзије:
Skoro sam čula još jednu rusku melodiju podmetnutu pod tekst Vojislava Ilića "Ko to kuca tako pozno", nikako ne ide na taj tekst jer su rogobatni i naopaki naglasci, ali pevaju je u crkvi.
ljota, nisam ovu prvu ranije čula, dobe su vam pesme. malo se patite sa uklapanjem akcenata u muziku ali dobri ste.
među narodnoizdajničkom ekipom možda i najbolji, mada imaju četalji dobrih ali zanemarenih muzičkih postignuća. kad bi umesto morem plovi češće pevali oj jelice jel ti žao ili one neke brđanske sa vilama još bi i valjali nečemu.
odlična je i druga, nju sam već čula, ali su ove ruske neprevaziđene, prosto podižu borbenu gotovost. sad bih vas germanske sluge sve samlela, ili bacila crbenoj armiji pod noge.
al evo još jedna, dve zapravo vaše, dobra je i ona mrtvu niste... al ima samo u vizantovoj modernoj interpretaciji.