Maroko - Mart

Pošto nema niko evo ja bio - pre jedno 25 i kusur godina pa ako ti moje info nešto znače....ja sam bio u Agadiru valjda u istom tako nekom periodu kada i ti ideš, i kakvo je more, pa muslimansko arapsko, ako si bio u Tunisu ili Egiptu isto je takvo, ako nisi znači njesra. Mislim ukusi su naravno različiti i zavisi sa čim porediš, nisam ni otišao tamo zbog mora ali mi je na primer super došlo to tada da malo promenim tadasnju Skandinavsku sredinu. Od Egipta i Tunisa Maroko mi je još i najbolje lego to jest tamošnji Arapi su mi se najviše dopali.
Što se putovanja po zemlji tiče laganica je kao i uopšte po muslimaskim zemljama, predusretljivi i uglavnom dobroćudni ljudi. Ja sam tada bio sa ženom i malim detetom jos uvek u kolicima i išli smo iz Agadira za Marakesh busom koji smo sami uzeli, nije bila nikakva turistička tura. Dalje od toga nismo išli nigde ali cenim da je u današnje vreme sve to i mnogo lakše i da nećeš imati problema da ideš gde god hoćeš.
Šta treba da vidiš mislim da već znaš, mene je zanimala Jamaa el Fna i vađenje zuba na suvo pored onih što vataju kobre golim rukama...tad je još bio i Ramazan pa je bilo ekstra živo posle zalaska sunca.
Nešto više od toga se i ne sećam pravo da ti kažem...

Back