Marku Perkoviću Thompsonu prijeti zatvorska kazna?

• Začetnik teme Začetnik teme Uysal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Uysal

Elita
Poruka
16.872
Hrvatski pjevač Marko Perković Thompson mogao bi da završi u zatvoru, bar na šest mjeseci, ako Državno tužilaštvo Hrvatske odluči da pokrene kazneni postupak protiv njega. Blagajnica HDZ-a otkrila je kako je preko Dražena Žanka, tamošnjeg kantautora, muzičarima slala novac iz stranačkog crnog fonda, a Thompson je, prema pisanju Jutarnjeg lista, dobio svotu od 515.000 eura, koju nije prijavio.

Kazna od šest mjeseci robije je minimalna sankcija za utaju poreza u iznosu većem od 10.000 kuna (1.327 eura). Ako se neprijavljivanje poreza tretira kao prekršaj, maksimalna predviđena kazna koju sud može izreći je milion kuna (123.749 eura).

Prema važećem kaznenom zakonu u Hrvatskoj, osoba koja je primala uplate na crno može biti kažnjena sa maksimalnih pet godina zatvora. Istu kaznu dobićete i ako opljačkate državu za milione i ako vas uhvate sa marihuanom.

http://www.source.ba/clanak/3137668...Thompsonu prijeti zatvorska kazna-/?ref=tiker

A sta ako dobije "narukvicu".
I mi smo imali mnogo tezi slucaj kriminala ali uz pomoc veza dobila poklon "narukvicu"

Recimo za taj slucaj bi joj na zapadu dodelili jako dugacku visegodisnu robiju, bas zato sto je javna licnost i da bude primer ostalim.
Moze i da ode u zatvor, gledace ga tamo kao malo vode na dlanu, sta ga briga, on je svoje domoljublje naplatio...kao i neki nasi krestavci...

HDZ finansira Thompsona sa ni manje ni vise nego pola miliona evra

I posle kazu nisu ustase

Kako da ne :roll:

Нису, Они су само домобуљи/домољуби. :hahaha:

Не одговара за позивање на убиство и линч, а одговара само зато што је примио неке паре. Смешно!

Ma da...vuci ce se po sudu godinama, a onda ce dobiti neku uslovnu kaznu ili ce biti oslobodjen usljed nedostatka dokaza ili zastarjelosti postupka.
Kladim se da i od ove afere sa Sanaderom nece biti nista na kraju...tresla se gora, rodio se mis...sto bi rekao nas narod...

Mislim da se ovo za Sanadera varaš, postoje teške optužbe prema njemu od strane njegovih najbližih suradnika koji si time kupuju nešto manju kaznu. Možda kazna neće biti onakva kakvu žele hrvatski građani, ali sam prilično siguran da će je biti, pitanje je koliko godina.

Mislim da se ovo za Sanadera varaš, postoje teške optužbe prema njemu od strane njegovih najbližih suradnika koji si time kupuju nešto manju kaznu. Možda kazna neće biti onakva kakvu žele hrvatski građani, ali sam prilično siguran da će je biti, pitanje je koliko godina.

Mozda, mada...pricacemo kada se okonca spor...ako se uopste i okonca...
Znas, na nasim prostorima postoji problem sto su u afere uglavnom upleteni i policija, sudstvo, ljudi iz vrha vlasti...svako zeli sebe da zastiti...mnogima u HR nije stalo da se afera ispita do kraja, jer iza Sanadera je jos hiljade i hiljade ljudi...
Kao i kod nas...ako padne Saric morace pasti jos ljudi iz policije, carine, stranaka...nije on mogao sam da uradi sve sto je uradio...
Koliko je jos ljudi u HR na bitnim mjestima a bili su u nekoj vezi sa Sanaderom??? Boga pitaj...

][/SIZE]KOLEGE I KOLEGICE SA ISTOKA ..ILI MENI SA DESNA JER UVJEK GLEDAM NA MORE

HRVATSKA JE MOMENTALO JEDNO DESET GODINA ISPRED SRBIJE U BORBI PROTIV KRIMINALA TO JEST KORUPCUJE U VRHU POLITIKE I KRADJE U SVIM POGLEDIMA U PRIVATIZACIJI ITD

i njije to bas zasluga samo hrvatske vec i pritiska i uvjeta iz vana to jest evrope ..ne tvrdim da evropa je bezgresna cak dapace ..ali kod nas je bilo dovoljno za celu skandinaviju i sire ......
žne brinite i kod vas ce to doci samo treba jos malo vremena:rtfm:

:bye:

][/SIZE]KOLEGE I KOLEGICE SA ISTOKA ..ILI MENI SA DESNA JER UVJEK GLEDAM NA MORE

HRVATSKA JE MOMENTALO JEDNO DESET GODINA ISPRED SRBIJE U BORBI PROTIV KRIMINALA TO JEST KORUPCUJE U VRHU POLITIKE I KRADJE U SVIM POGLEDIMA U PRIVATIZACIJI ITD

i njije to bas zasluga samo hrvatske vec i pritiska i uvjeta iz vana to jest evrope ..ne tvrdim da evropa je bezgresna cak dapace ..ali kod nas je bilo dovoljno za celu skandinaviju i sire ......
žne brinite i kod vas ce to doci samo treba jos malo vremena:rtfm:

:bye:

Nemoj da vices, cujemo te...
Za divno cudo, kako ste vi Dalmatinci glasni na forumima a u Dalmaciji jedva da vas cujem.

Gluposti.
Ako zatvore MP Thompsona zatvoriti će svakog pjevača i člana benda u Hrvatskoj.
Da budemo iskreni do kraja, nitko od grupa i pjevača na prostorima ex Yu ne plaća porez državi. Tako da su svi zgriješili. Sada idu u tu granu djelatnosti vlasti uvesti reda. I ako budu zatvarali neće ostati ni jednoga pjevača u Hrvatskoj. Isto bi bilo i u Srbiji i u BH i ...

Vjerujem da će se većina pjevača u Hrvatskoj nagoditi sa državom i platiti retroaktivno što ima platiti ili barem dio i onda od sada početi uredno voditi svoje financije.

Isto će biti i u Srbiji ako država ikada odluči tu reda uvesti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back