Marka se ruga Novaku, besni i Španci zbog karikature

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.300
Karlos Alkaraz je savladao Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, 7:6 (7:4) u finalu Vimbldona, a nakon toga je usledila prava fešta u Španiji.
Po mišljenju dela navijača ono što se pojavilo u čuvenim novinama je neprimereno.

Zanimljivo je da je "Marka" izabrala da Alkaraz bude taj koji će kositi na glavi Novaka Đokovića koji je sada prikazan sa zelenom kosom.
I dok je Alkaraz bio skroman i svestan veličine Đokovića, utisak je da ostali to i nisu. Ovakve stvari se, primera radi, nikada nisu pojavljivale
kada je Rafeal Nadal uspevao da pobedi Rodžera Federera u njegovom kraljevstvu na Vimbldonu.

To je naljutilo sve, iako sama karikatura nema nekih skandaloznih elemenata, ipak poruka koju šalje mnogi vide kao skandaloznu.
- Fanatizam ovih novina je neverovatna, više respekta za tenisku legendu, naučite nešto iz Karlosove skromnosti pre svega - jedan je od mnogih komentara.

Momak dobro igra, to je činjenica ali nije ni blizu da postigne ono što je Novak postigao u karijeri.

Mada, generalno, uspeh ne zavisi samo od pojedinca. Zavisi i od rivala. Novak je imao "nesreću" da je dominirao ustovremeno sa još dva velikana tenisa pa su za vreme svoje karijere morali da dele titule. Ako Alkaraz ne bude imao sličnu konkurenciju nego bude sam koji odlično igra, onda vrlo brzo može da napuca trofeje i prestigne Novaka. Ali dobro, još je prerano da bi se zaključilo.

Momak dobro igra, to je činjenica ali nije ni blizu da postigne ono što je Novak postigao u karijeri.

Mada, generalno, uspeh ne zavisi samo od pojedinca. Zavisi i od rivala. Novak je imao "nesreću" da je dominirao ustovremeno sa još dva velikana tenisa pa su za vreme svoje karijere morali da dele titule. Ako Alkaraz ne bude imao sličnu konkurenciju nego bude sam koji odlično igra, onda vrlo brzo može da napuca trofeje i prestigne Novaka. Ali dobro, još je prerano da bi se zaključilo.
Siner nije ništa slabiji na betonu i šljaci.

Pa glavni preduslovi da bi Alkaraz prestigao Novaka po titulama su mu da nema konkurenciju i da ga zaobilaze veće povrede.

Siner nije ništa slabiji na betonu i šljaci.

Mislim da su na betonu izjednačeni ali Alkaraz je ipak bolji šljakaš, ne mnogo ali za određenu nijansu jeste, eto pobedio ga je u ovogodišnjem polufinalu RG-a.
I na travi je definitivno bolji tako da je Alkaraz uzimajući sve tri podloge teniser ispred Sinera, on je broj 1, a Siner je broj 2.

Back