Mark Zuckerberg želi da svi živimo UNUTAR Fejsbuka u ’virtuelnom svetu’ koristeći svoje novu tehnologiju

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.527
OFFPLAT-RD-ZUCKERBERG.jpg

MARK Zuckerberg želi da Facebook pretvori u trodimenzionalni svet u kojem se korisnici mogu okupljati i družiti u virtuelnoj stvarnosti.

U intervjuu za The Verge u četvrtak, izvršni direktor rekao je da se nada da će Facebook pretvoriti u kompaniju "meta svemira" u narednih pet godina.

Metaverse je digitalni prostor u kojem korisnici žive onako kako su dizajnirali svoje avatare da bi bili u zajedničkoj stvarnosti koja je uvek u toku.

Posetioci su mogli da provedu veći deo svog dana uronjeni u mrežu iz udobnosti svojih domova, pristupajući joj pomoću visokotehnoloških naočara.

Zuck kaže da će tehnologija, čija uprošćena verzija već postoji u obliku igara poput Minecraft-a, biti naslednica mobilnog interneta.

„U budućnosti, umesto da ovo radite preko telefonskog poziva, moći ćete da sedite kao hologram na mom kauču, ili ću moći da sedim kao hologram na vašem kauču, i to će zapravo napraviti osećaj kao da smo na istom mestu, čak i ako se nalazimo u različitim državama ili stotinama milja razdvojeno. Tako da mislim da je to zaista moćno. " - MARK Zuckerberg

Facebook bought virtual reality headset-maker Oculus in 2014

Facebook je 2014. godine kupio proizvođača opreme za virtuelnu stvarnost Oculus

VRChat je igra za steam gde možeš koristiti virtuelnu tehnologiju za ćaskanje sa avatarima drugih ljudi. Jeste da je to uradjeno kao na anime nivou, ali radi. Neko vreme sam se zezao. Virtuelne sobe, ljudi pričaju...
U tekstu se pominje Minecraft, nisam probao. Onaj "običan" jesam

Pogledajte prilog 975267
MARK Zuckerberg želi da Facebook pretvori u trodimenzionalni svet u kojem se korisnici mogu okupljati i družiti u virtuelnoj stvarnosti.

U intervjuu za The Verge u četvrtak, izvršni direktor rekao je da se nada da će Facebook pretvoriti u kompaniju "meta svemira" u narednih pet godina.

Metaverse je digitalni prostor u kojem korisnici žive onako kako su dizajnirali svoje avatare da bi bili u zajedničkoj stvarnosti koja je uvek u toku.

Posetioci su mogli da provedu veći deo svog dana uronjeni u mrežu iz udobnosti svojih domova, pristupajući joj pomoću visokotehnoloških naočara.

Zuck kaže da će tehnologija, čija uprošćena verzija već postoji u obliku igara poput Minecraft-a, biti naslednica mobilnog interneta.
Taj tek nije "sam"

„U budućnosti, umesto da ovo radite preko telefonskog poziva, moći ćete da sedite kao hologram na mom kauču, ili ću moći da sedim kao hologram na vašem kauču, i to će zapravo napraviti osećaj kao da smo na istom mestu, čak i ako se nalazimo u različitim državama ili stotinama milja razdvojeno. Tako da mislim da je to zaista moćno. " - MARK Zuckerberg

Facebook bought virtual reality headset-maker Oculus in 2014

Facebook je 2014. godine kupio proizvođača opreme za virtuelnu stvarnost Oculus
Krelac

VRChat je igra za steam gde možeš koristiti virtuelnu tehnologiju za ćaskanje sa avatarima drugih ljudi. Jeste da je to uradjeno kao na anime nivou, ali radi. Neko vreme sam se zezao. Virtuelne sobe, ljudi pričaju...
neka hvala,ionako nisam iz nepoznatih mi razloga podrzavala taj fb,a sve mi postaje jasnije ko tuda seta...samo neka sede i pricaju,i nek se pri tom cipuju

Nauvučeš ovo na glavu, i veze sa direktnom realnošću više nemaš.
Može neko da ti odnese sve iz kuće osim kompa, otme familiju, izvadi bubreg, bocka te eksperimentalnim koktelima, a ti tancuješ i sve ti lepo. Kad kreneš u toalet, a ono prazna kuća, a i nešto si slab, ali ne potresaš se uopšte jer: ''Je l' uvek ovako bilo?! :think:''
Još ovako kao na uvodnoj slici da ih popakuju kao sardine u neku zamračenu kocku i Bog da nas vidi.

Dobro, odoh malo daleko, ali... meni je ovo zastrašujuće i najviše me brinu mladi ljudi koji nisu tu otkada i internet, a koji su već mahom zablesavljeni igricama.
Imam par živih primera koji žele isključivo da razgovaraju o tom Minecraft-u i ničemu više, a glavna muka im je što duže od 2 sata dnevno ne mogu da igraju sve do 18. godine. Valjda to podese roditelji, veze nemam.

Najbliže Minecraft-u mi je njihovih godina bilo potapanje brodova u školi. Pobednik lupa čvrgu. :)

Back