Marjan Vajda više nije Novakov trener!

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
72.795

SK: Marjan Vajda više nije u Đokovićevom timu!​

1646147933-Marjan-Vajda-750x500.jpg

Marjan Vajda, dugogodišnji trener Novaka Đokovića, više nije u timu srpskog tenisera, saznaje Sport klub.

Slovački trener nije bio sa Novakom od početka sezone, ali je tokom svih dešavanja u Melburnu glasno stao u Đokovićevu odbranu, u dugom intervjuu za Aktuality.

Vajdi, koji uskoro puni 57 godina, od Vimbldona 2019. godine se u timu kao trener pridružio Goran Ivanišević, te je već od tada smanjen broj turnira tokom kojih je Marjan sa Novakom, kako bi provodio više vremena sa porodicom.

Takođe, zbog toga što je nevakcinisan, neizvesno je na kojim će sve turnirima Novak moći da igra ove sezone. Pod velikim znakom pitanja su i prva dva mastersa u sezoni – Indijan Vels i Majami.

Ostatak tima ostaje nepromenjen – trener Goran Ivanišević, fizioterapeuti Miljan Amanović i Ulises Badio, te kondicioni trener Marko Paniki.

Slovački stručnjak više od petnaest godina bio je integralni deo Đokovićevog života, pošto su počeli da rade zajedno pre Rolan Garosa 2006. godine i otad su bili skupa, uz izuzetak jedne pauze, od aprila 2017. do aprila 2018. godine.

*Vajda za SK: Novakovi bes i šale, 43 piva, publika…

Vajda je bio u timu za svaku od Đokovićevih 20 grend slem titula.

https://sportklub.rs/tenis/atp/marjan-vajda-vise-nije-u-djokovicevom-timu/

daj ljudi sta vam je, pa nevakcinisan gledalac moze biti prisutan a da igraci ne mogu..sve je tu jasno..nema vise kovida, sve se ukida..ja odavno ne cujem na vijestima nista vise o kovidu..

drugo, svi znamo da djokovic ne moze igrati do 50-te, i da ce jednog dana okaciti reket i doci mladi narastaj..tako je isto i sa trenerima..mozda se i vajda umorio..

@Neno jel sad vreme da te podsetim na ono o pocetku Novakovog kraja ili mislis da jos ima vremena?
Kraj ili ne, osvojio ili ne i jedan turnir više, on je po mnogim činjenicama i rezultatima najbolji teniser, svidjelo se to nekima ili ne.. a da li je kraj.. pa sad, svi ljudi kojima je sport u srcu, i koji nemaju zle i zavidne misli i zavisti , gledat će optimistično i nadati se da će pravila važiti za sve podjednako a ne neka izmišljenja ili imaginarna koja se primjenjuju samo kad je Novak u pitanju.

Kraj ili ne, osvojio ili ne i jedan turnir više, on je po mnogim činjenicama i rezultatima najbolji teniser, svidjelo se to nekima ili ne.. a da li je kraj.. pa sad, svi ljudi kojima je sport u srcu, i koji nemaju zle i zavidne misli i zavisti , gledat će optimistično i nadati se da će pravila važiti za sve podjednako a ne neka izmišljenja ili imaginarna koja se primjenjuju samo kad je Novak u pitanju.
okej, solidan pokusaj spina, ali pricali smo kad je bio AO o tome sta ce da se dogodi i ti si rekao da njegov postupak def nije pocetak kraja karijere, ja rekoh da jeste i izgleda da sam ja u pravu.

Ne treba stvari gledati tragično. Može angažovati drugog vrhunskog trenera. Toliko je bogat da ga ne bi trebalo doticati da li mu na ramenu piše Peugeot, ili ne. Ali za vrhunskog tenisera je mnogo loše kad od turnira do turnira ne zna hoće li moći učestvovati na njemu.
Može da angažuje nekog kao što je bio Agasi... Vajda mu je ipak kao drugi otac.

Sećam se kad se vratio 2018. pobedom na W, Vajda je posle u nekom intervjuu pričao da mu je postavio uslov da barem počne da jede ribu ako hoće da se ovaj vrati u tim. Daj Bože da se i sad dozove pameti.

okej, solidan pokusaj spina, ali pricali smo kad je bio AO o tome sta ce da se dogodi i ti si rekao da njegov postupak def nije pocetak kraja karijere, ja rekoh da jeste i izgleda da sam ja u pravu.
"Šta će se dogoditi.." možda nas sutra udari kometa i uništi zemlju, možda moj komšija napokon nadje ženu koja mu odgovara, možda će duh sporta ostati netaknut i isključen od politike.. možda..
Ne bavim se nagadjanjima i svakome mislim sve najbolje osim ljudima koji u sebi nose zlo i mržnju.

Tenis se ne igra mjesec ili dva, godinu ili dvije.. normalno je da se svakome od nas, povremeno dese neke neprijatnosti i problemi, i niko od toga nije izuzet.
Vidimo da je Federer u zdravstvenom problemu, Rafa je nekoliko puta kuburio sa povredama, Novak takodje sa rukom..

Kad smo već kod Novaka, AO je politička i diskriminatorska odluka jer su neki drugi imali isto medicinsko izuzeće, dok su recimo neki igrači igrali a bili pozitivni na kovid.

Pravi ljubitelji sporta će uvijek cijeniti prave sportske veličine i rekordere bez obzira ko su i odakle su. Priželjkivati nekome "kraj karijere" nije u duhu sporta, niti su osobe koje priželjkuju drugima zlo dobrodošle, bilo gdje.

Zauvek ćeš biti deo moje porodice!​

Ističe da je zajedno sa njim postigao neke velike stvari​

nole.jpg
Posle vesti da je Novak Đoković raskinuo saradnju sa Marijanom Vajdom 15 godina saradnje, oglasio se i srpski teniser, koji je na zvaničnom sajtu ponudio saopštenje u kojem objašnjava razloge rastanka.

Srpski teniser potvrdio je da slovački trener više nije u njegovom stručnom štabu i zahvalio mu se na svemu.

– Novak i Marjan su se složili da završe saradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu. Marjan je, kao trener, imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos ka tome da Đoković osvoji 20 grend slem titula i ostvari rekord od čak 361 provedenu nedelju na prvom mestu ATP liste. Od 2019. godine Marjanu se u stručnom štabu pridružio Goran Ivanišević, koji takođe ima veoma važnu ulogu u timu, i koji će da nastavi da radi sa Novakom – stoji na zvaničnom sajtu.

Ističe da je zajedno sa njim postigao neke velike stvari.

– Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene.

Objektiv

Posle punih 15 godina saradnje došlo je do raskida između Novaka Đokovića i Marijana Vajde. Ovaj tandem je ostvario brojne pobede i rekrode, ispisao istoriju tenisa sa 20 Grend slem titula. Ipak, došlo je do razlaza.

djokovicvajda1_foto_mnpress.jpg
- Znate, ima ona stara priča kad lađa počne da tone, pacovi prvi napuštaju brod... Verovatno je Vajda bio uvređen jer je Ivanišević poslednjih godina bio više uz Novaka, nego on. Mislim da je Vajda Đokoviću dao mnogo, uostalom sve velike trofeje osvojio je radeći sa njim. Opet, smatram da razlaz sa Vajdom neće naškoditi Novaku - rekao je za Kurir Radmilo Armenulić.

Tandem Vajda - Đoković nisu zajedno od novembra prošle godine, a njihov raskid saradnje je do medija stigao tek u martu.

- Oni su verovatno hteli malo da sakriju taj raskid. Svako od njih će naći razloge zbog čega. Možda Vajda više ne može da prati Novaka, možda hoće da se posveti talentovanoj ćerki... Novak može da kaže da mu je dovoljan samo Ivanišević. Oni će ostati prijatelji, to je sigurno. Vajda je bio bukvalno član familije Đoković. Nema tu razloga za neke ružne reči, ili nešto slično.

SD/Kurir

Marijan Vajda je po prvi put javno otkrio zbog čega je raskinuo saradnju sa Novakom Đokovićem.
Slovački trener je u intervjuu za "Aktualiti" objasnio razloge rastanka sa Srbinom.

- Bilo je to nekoliko meseci posle Olimpijskih igara u Tokiju. Posle tri Grend slem titule u sezoni, nije sve išlo po planu od jula, a kulminiralo je u Njujorku, gde mu je nešto nedostajalo da napravi finalni korak. Tada je ostao bez snage u finalu, jer ju je izgubio na Olimpijadi. Ja nisam bio za to da nastupi u Tokiju, nije bilo puno vremena, malo i za pripremu... - prisetio se Vajda.

Đokovića je neuspeh OI u Tokiju sprečio da u nastavku sezone pruža bolje rezultate.
- Neuspeh iz Tokija ga je iscrpeo i mentalno i fizički. Razumeo sam njegov cilj, želeo je da osvoji medalju za Srbiju. Tu je doživeo neuspeh i to se prenelo na Njujork.

Postoji još jedan veliki razlog za prekid saradnje.

- Zbog njegovog stanja kao nekog nevakcinisanog on će igrati na limitiranom broju turnira. Igraće gde mu je dozvoljeno, a već ima snažan tim sa Goranom Ivaniševićem kao glavnim trenerom. Posle razmatranja svih tih okolnosti, dogovorili smo se da sporazumno prekinemo našu saradnju.

Vajda će ostati najveći Novakov navijač.

- Kao što smo rekli u zajedničkom saopštenju, ja ću ostati Đokovićev najveći navijač. Navijaću za njega i nadati se da će se svet vratiti nekim normalnijim vremenima - zaključio je Slovak.

Ima Nole jos sta da pokaze,samo da ga ne zezaju sa tom vakcinom.Zimonjic je igrao dubl do 40 i to uspesno.Bilo je i padova,ali sport je to.

Back