Marija Oršić

Људи, нешто да прецизирамо.
Прво, рекох већ да је Марија Оршић, бар према неким изворима "оставила иза себе" ћерку...
Друго, оставила је мит, нема спора,зато је ова тема при врху већ недељу-две :)

Е сад, да се позовем на човека с којим се у много чему иначе не слажем, често ме и нервира, а то је милитантни атеиста Ричард Докинс. Заправо је он неку "славу" стекао са идејом "себичног гена", дакле суровим Дарвинизмом, после је "еволуирао" у смеру његове лево-либералне публике, па је увео и неке "меме". Узгред, постоје верска правила, чак је огромна већина таквих, рецимо у пуританском Старом Завету, која су усмерена на (дарвинистички) опстанак заједнице. Да ли сте знали да према СЗ човек, ако му је жена нероткиња, може другој да направи дете. А шта би с оним "не чини прељубе"?!? Нема правила ако је мушко стерилно...
Да наставим с Докинсом, он је у суштини у праву, односно био је док није ретерирао. Остављају људи "меме"... Рекох већ иза Марије је остао мит. Никола Тесла, видесмо да га повезују с њом, није имао потомство (колко знамо). Заправо, колико знамо био је углавном индифирентан према женама, а посебно према потомству. Па је ли оставио нешто иза себе!? (Реторичко питање)
Но! Огромна већина људи нису Тесла, па ни Марија. Дакле, на жалост либералиста, једино што могу оставити иза себе су гени и нешто иметка које иде (углавном) њиховим генетским потомцима. Ако то не ураде (неопходно је прво, пожељно друго) будућност ће креирати неко други. Да ли је то страшно по њих? Остављам читаоцу да закључи...

Људи, нешто да прецизирамо.
Прво, рекох већ да је Марија Оршић, бар према неким изворима "оставила иза себе" ћерку...
Друго, оставила је мит, нема спора,зато је ова тема при врху већ недељу-две :)

Е сад, да се позовем на човека с којим се у много чему иначе не слажем, често ме и нервира, а то је милитантни атеиста Ричард Докинс. Заправо је он неку "славу" стекао са идејом "себичног гена", дакле суровим Дарвинизмом, после је "еволуирао" у смеру његове лево-либералне публике, па је увео и неке "меме". Узгред, постоје верска правила, чак је огромна већина таквих, рецимо у пуританском Старом Завету, која су усмерена на (дарвинистички) опстанак заједнице. Да ли сте знали да према СЗ човек, ако му је жена нероткиња, може другој да направи дете. А шта би с оним "не чини прељубе"?!? Нема правила ако је мушко стерилно...
Да наставим с Докинсом, он је у суштини у праву, односно био је док није ретерирао. Остављају људи "меме"... Рекох већ иза Марије је остао мит. Никола Тесла, видесмо да га повезују с њом, није имао потомство (колко знамо). Заправо, колико знамо био је углавном индифирентан према женама, а посебно према потомству. Па је ли оставио нешто иза себе!? (Реторичко питање)
Но! Огромна већина људи нису Тесла, па ни Марија. Дакле, на жалост либералиста, једино што могу оставити иза себе су гени и нешто иметка које иде (углавном) њиховим генетским потомцима. Ако то не ураде (неопходно је прво, пожељно друго) будућност ће креирати неко други. Да ли је то страшно по њих? Остављам читаоцу да закључи...
Koliko sam ja shvatio, oni ljudi koji su na neki nacin prosvetljeni i koji su skontali ,,svet`` prestaju da se bave takvim trivijalnostima.....

Ali to je samo moje misljenje.....

Koliko sam ja shvatio, oni ljudi koji su na neki nacin prosvetljeni i koji su skontali ,,svet`` prestaju da se bave takvim trivijalnostima.....

Ali to je samo moje misljenje.....

Па рецимо...
Можда и не знаш колико си у праву ;)
Није ли то све са "остављањем иза себе" ствар карме. Дакле, ко се нашао у центру Точка тај се не окреће (око таквих ствари).:cool:

Pa evo, dragi kolegi je napisao da Oršićeva nije iza sebe ostavila ništa, implicirajući da nije ostavila dete, što nas vraća na ulogu koja je ženi dodeljena u plemenskom društvu, a to je da bude mašina za rađanje dece, poželjno muške. Istu takvu ulogu žene danas potencira crkva, što znači da nema neke razlike u shvatanju sveta onih u pećinama i onih u manastirima. Pravoslavnim ili katoličkim, sasvim je svejedno.

.

A kako bi drukgačije trebalo/moglo da bude...Dok ne napravimo veštačke maternice!?:klap:

Ko zna? Samo posledica njegove indiferentnosti? A kako je do toga došlo?
On o tome nije pričao, a mogući svedoci su davno mrtvi!

Kako je do toga doslo,moze da bude vise razloga,ili mozda samo nekoliko,..opet sve pretpostavke.. Tesla je mozda bio prosto neuspesan u zavodjenju zenskog pola,iz depresije i iz samo-destrukcije,odustao je od toga,da bi postedeo sebe emotivnog bola,i skroz se prepustio (poslu) onome u cemu je najbolji..to je samo jedna pretpostavka..mozda je bio gay,i to krio od javnosti,..
A mozda je prosto bio Aseksualac,sex bilo koje vrste mu bio neprivlacan.. (na kraju to su sve pretpostavke).. Kao sto si rekao,on o tome nije pricao,a moguci svedoci su mrtvi.. ;)
.......Vidi mene,skrnavim legendu.... :respekt:

Kako je do toga doslo,moze da bude vise razloga,ili mozda samo nekoliko,..opet sve pretpostavke.. Tesla je mozda bio prosto neuspesan u zavodjenju zenskog pola,iz depresije i iz samo-destrukcije,odustao je od toga,da bi postedeo sebe emotivnog bola,i skroz se prepustio (poslu) onome u cemu je najbolji..to je samo jedna pretpostavka..mozda je bio gay,i to krio od javnosti,..
A mozda je prosto bio Aseksualac,sex bilo koje vrste mu bio neprivlacan.. (na kraju to su sve pretpostavke).. Kao sto si rekao,on o tome nije pricao,a moguci svedoci su mrtvi.. ;)
.......Vidi mene,skrnavim legendu.... :respekt:
Zar nije on sebe kastrirao?
Mislim da sam cuo negde da ga je taj ,,nagon`` jednostavno sputavao.
Kada ga je uklonio mogao je da radi do mile volje.

Ovde bih se slozio sa Teslom (ne oko kastracije da ne bude zabune), taj nagon zaista nekad smeta.......

Pa vec sam napisao na nekom drugom pdf.-u da je Marija Orsic umrla u Strazburu pedesetih godina proslog veka. Ona je bila samo obican medijum, mnogo je zagonetnija figura Frdriha Hajlslera ili Hilsera, verovatno najzagonetnije figure 20.-og veka. Himler mu se divio do imbecilnosti, Hitler je sa strahopostovanjem izgovarao njegovo ime, a izvrsni direktor Annenerbe-a, Wolfram fon Sivers je zadnji koji ga je video a da je to neko zabelezio. I to pred njegovu smrt, kada su u celiji Nirnberskog kazamata, pred Siversovo vesanje izveli neki cudan ritual, izgovarajuci reci, nikom poznate (prema svedocenju starazara iz Nirnberga, ar ex is so sur. Posle toga Sivers je mirno otisao na vesala, a Hajlseru se gubi svaki trag.

tesla-i-orsic-1374096407-340857.jpg

Нa овој слици немa бојa, не знaм дa ли је прерaђивaнa, aли зрaчи некaко, не бих рекaо дa, мaдa мождa..

Зa неупућене особa десно.

i brko je bio faca u svoje vreme

Ako pricamo o Tesli,ja iskreno verujem da prosto nije imao srece u ljubavi,drzao se odredjenih principa i ideala,imao je odredjenu idealnu sliku sopstvene zene u glavi,i takvu nije nasao.. To nije tesko da se ne shvati,takvi postoje i danas,ja takve poznajem,zalaze u 40-te i imaju neku savrsenu sliku buduce zene,ne shvatajuci da im godine prolaze..

Ako pricamo o Tesli,ja iskreno verujem da prosto nije imao srece u ljubavi,drzao se odredjenih principa i ideala,imao je odredjenu idealnu sliku sopstvene zene u glavi,i takvu nije nasao.. To nije tesko da se ne shvati,takvi postoje i danas,ja takve poznajem,zalaze u 40-te i imaju neku savrsenu sliku buduce zene,ne shvatajuci da im godine prolaze..

Možda je zato doživio duboku starost?
Naime, većina žena bi ga zatukla kada je pocepao onaj ugovor!?:zcepanje:

Сад читам ову књигу о Марији Оршић:
https://www.amazon.com/Maria-Nikola-Extraterrestrials-Messages-Occult/dp/1257906186
Нажалост, доста лоше је написана - збрда-здола и аутор поред неких тврдњи ставља два узвичника као да је неки јефтин памфлет у питању. С друге стране, баца доста информација. Једна од њих је да Марија Оршић није била нацисткиња већ само медијум индиферентан према тој идеологији. Баш бих волео да знам где је завршила и где су завршили њени цртежи пошто су већина нестали.
Ако будем оснивао једном неко окултно/метафизичко друштво зваће се по њој.:zstidljivko:

Poslednja izmena:
То ми је мало сумњива прича...вероватније ми је да је збрисала у Јужну Америку или чак Антарктик. Веља такође тврди да је она са 17 година добила те техничке информације, а у овој књизи пише да је имала 19 ( 1917, а рођена је 1898. ). Коме веровати питање је сад...

Sad da li je imala 17 ili 19 godina je nebitno , to su te neke godine , sad dal je bas imala 17 ili 19 je nebitno , eto mogli su da kazu da je bila u kasnom tinejdzerskom uzrastu ;)

U principu sve je moguce, te neke stvari su prakticno neproverive, inace da je pobegla recimo u Juznu ili Severnu Ameriku verovatno bi bilo nekih indicija i tragova gde se nalazi , odnosno gde se nalazila, kao sto se znalo za gotovo sve naciste gde se nalaze i u kom krugu se krecu , a za nju bas nema ni jednog jedinog traga gde bi ta zena mogla da se nalazi.

Мени су ти детаљи битни јер на основу њих каткад закључим колико је особа добро информисана. Но у овом случају се слажем да није битно јер ни ми не знамо који извор је тачан.
Нисам сигуран да није могла да се сакрије, не верујем да је прва која је нестала са "радара". Но ову тему тек треба да изучавам, да прочитам неку књигу о Врилу, Тули итд. Овај Лафајет је колико ми се чини доста опскуран аутор. О њему нисам ништа успео да нађем на нету.

А шта мислите о можда и оној највероватнијој теорији - да је убијена од стране нациста? Читам у овој књизи да је Химлер није подносио.

А шта мислите о можда и оној највероватнијој теорији - да је убијена од стране нациста? Читам у овој књизи да је Химлер није подносио.
Ни Хитлер није подносио масоне, па су масонске ложе радиле пуном паром у Трећем Рајху. Лична уверења, емоције немају везе са официјелном/државном политиком тадашње Немачке. Марија је била потребна државном врху, а она се није третирала као једнократна и потрошна роба, коју би уклонили након што би послужила сврси.

Сложићу се до речи са тобом.Но,твој ник ме подсети на важност Алдебарана код многих окултиста. Имам теорију да је на исти указао и сам Кроули '' сакривши '' га на једној од карти у тарот шпилу.

Back