Маргина, илегала, заветрина

Рађе сам, за разлику од разноразних класификација, да се у овој земљи Србији, коначно, договоре о прављењу националне стратегије. Како рече један гост на ТВ Мост : дневне, краткорочне и дугорочне ...

Ако би један овакав важан договор (документ) био усвојен, мање би било важно ко ће с ким и колико ће трајати.

Важно би било и да Дјук, коначно схвати једну неминовност коју је и Русија сугерисала Србији, врло јасно, преко изјаве госн - Лаврова, тј. да се више не тртимо око изричитости неприхватања ЕУ интеграција (бар за остатак СРС). Бивша највећа странка у Србији, нема више права да се на овај начин понаша. Сви који смо полагали наде у ову странку остали смо фрапирани скорашњим догађајима ...
Шта то Шешељу значи 'оћу-нећу ? Постави услов па кад се испуни, опет нећу јер ће Коштуница бити "деснији" ? Мислим, ебе ми се за Српску Радикалну Странку и њен рејтинг ако су у питању само скромни лични интереси. Овде је у питању Србија. Да ли било ко у СРС верује да ће икада гласање дати 50%+1 ? Политика се води много озбиљније од овога.

Ех, промаче ми раније овај пост...
Пази овако, слажем се са тобом у поенти, једино мислим да је адреса погрешна. Тешко да ће Дјук ускоро нешто схватити, а СРС је како си сам лепо рекао "бивша највећа"...
Наравно, то не значи да Дјук није оштроуман, и да није био у праву баш што се тиче неких класификација (глобалисти-антиглобалисти; раскрстио на време са монархизмом; није се претерано ложио на Цркву, мада је могао више да је поштује...)
Али лепо је и сам Томи рекао "свест ће ми бити измењена":D

Дакле, треба кренути у прављење стратегије, пошто су избори бар годину далеко, сад је право време. При томе се треба обраћати појединачним радикалима, али не страначком апарату у коме тешко да има још увек довољно виспрених...

Ех, промаче ми раније овај пост...
Пази овако, слажем се са тобом у поенти, једино мислим да је адреса погрешна. Тешко да ће Дјук ускоро нешто схватити, а СРС је како си сам лепо рекао "бивша највећа"...
Наравно, то не значи да Дјук није оштроуман, и да није био у праву баш што се тиче неких класификација (глобалисти-антиглобалисти; раскрстио на време са монархизмом; није се претерано ложио на Цркву, мада је могао више да је поштује...)
Али лепо је и сам Томи рекао "свест ће ми бити измењена":D

Дакле, треба кренути у прављење стратегије, пошто су избори бар годину далеко, сад је право време. При томе се треба обраћати појединачним радикалима, али не страначком апарату у коме тешко да има још увек довољно виспрених...

Говорио сам да Тому треба сменити у СРС-у, баш ради прогреса, ради усклађивања са новим токовима који условљавају све позициониране политичке партије. Нисам видео разлог да то не учини и СРС. Испало је да је Тома Н. "паметнији". Наравно, не мислим да је он заиста "јачи" од Шешеља, али стварно, Шешељу је ускраћен поглед из наше перспективе и у незавидној је позицији ...

Оно што сам до сада чуо од Николића, око смерница нове партије, ми се допада, а драго ми је да је ту и Јоргованка, Вучић ... Жао ми је што се Маја Гојковић одлучила за нову партију, чини ми се да је Николићу потребнија ...

Тврдоћа мора бити тврда али не и претврда кад је земља у питању. Ако је политика уметност могућег, онда се немогућег треба што пре ослободити.

Тврдоћа мора бити тврда али не и претврда кад је земља у питању. Ако је политика уметност могућег, онда се немогућег треба што пре ослободити.

Баш тако... Бесмислено је критиковати ЊИХ због пароле "Европа нема алтернативу", а са друге стране и сам иступати са сличним, само обрнутим ставовима.

Узгред, кога занима идеогенеза те пароле
4657-004-00AD9A94.jpg

There Is No Alternative, margaret thatcher
TINA totalitarizam

a kad ja tvrdim da od vas rusofilichara i ostalih perverta na forumu
danas nema vecih staljinista na celom svetu
vi se kao ljutite :D

А чуј, Стаљин вас је убијао, али вас није убијао довољно.
Да ти Саурон каже;)

А сада сиктер, није ова тема посвећена теби и осталим србофобима:whistling:

п.с. А посебно не клоновима. За вас су више Ратови Звезда, друга епизода :)
пс. пс. Видим да Сауронов повратак није људе оставио равнодушним ;)

:hahaha::hahaha:

Koliko sam ja shvatila autora teme, kao što je pokazala ova sveobuhvatna analiza slabosti i zabluda opozicije, njenih predrasuda i kaskanja za vremenom - kada se stavi prst na čelo ispada da ova analiza pokazuje da su u Srbiji u pravu demokrate.
Još malo pa će vam to sasvim biti jasno...a onda - dobro došli na sunčanu stranu Srbije :D:mrgreen:

Laci, je u jednom sasvim u pravu - Srbiji pre svega treba nacionalni program.

P.S. znate li da većinu američkog duga drže Kinezi, Kad puknu Ameri šta će da se desi sa vašim ekonomski superiornim žutim prijateljima :???:

U sustini, sadasnja Srbija je zemlja bez nekih jacih ideoloskih sukoba. Ja ne vidim koje se to ideologije sukobljavaju u Srbiji.

У суштини у Србији влада општа конфузија и ситуација је крајње мутна, што очито некима веома погодује
(за лов у мутном), а идеологије у оном класичном смислу, какве су постојале до 80-их, 90-их година 20. века,
више и не постоје ни у ширим размерама, осим оне већ поменуте поделе на глобалисте и антиглобалисте.

Poslednja izmena:
Поздрав Стрело, хвала на доприносу теми.
Мислим да баш на овом форуму, међу оним који су "на нашој страни" има исувише бесмислених подела. Зато сам одлучио да се са оваквом темом вратим.
Доста сам ћутао, прво да не бих дискусијама јачао оне против којих сам, онда да им не би давао додатних разлога за сеирење. Међутим, мислим да је време да се неке ствари рашчисте.

Па многи од тих који су као "на нашој страни", су заправо "њихови" и њихова је функција да стварају смутњу
и пометњу, али не кажем, има и "наших" који имају извесне предрасуде и заблуде и говоре речником 20-ог века.
Нису баш најбоље укапирали нову епоху. ;)

stavise, ja ne vidim ideologije u srbiji.
a sukobljavanja ima na pretek, sto jeste - jeste.

Pa bas tako. Nasi sukobi su oko para i nepotistickih mogucnosti. Kod nas niti ima levice, niti desnice, svi se nominalno slazu sa ulaskom u EU, nase partije nemaju nikakav stav po pitanjima koja razdiru, recimo, americko drustvo... sve je to dosta smesno.

По свему судећи, биће дебела маргина, заветрина, илегала...

Чисто да ти кажем, ја сам се у Србији, тј. овде обезбедио. Према томе мож' и да ме заболе... Каже ми неки чедиста "А сада копај башту у Батаји"
Мислим се, а шта је ту лоше... Ја сам одрастао у центру БГД-а, 200 метара од круга двојке, и то ми је докурчило. Колико видим неко ко просипа такве примедбе само исказује своје комплексе.
Рекоше ли стари Грци да је мудрац довољан сам себи. Према томе, уживам у фанти и бистрим светску политику. Мени је ионако Србија мала... Овде сам рекао своје мишљење, оно да будем користан.
Да ми је политика најбитнија, и накакви "високи циљеви", већ одавно бих био у Латинској Америци. А како није политика најбитнија, добро ми је и овде и имам неке интересе. Једини проблеми које имам су здравствени, ето да могу да се радују они који на моју појаву реагују Павловљевим рефлексом:bye:
Зашто ово све говорим - зато што су ми илегала, заветрина и маргина идеалан положај.
А твоји нека испуне обећања која су дали народу;)
Ja ne vidim koje se to ideologije sukobljavaju u Srbiji.

Идеологија сама по себи није пресудна. Ипак, потребно је имати неки конзистентан поглед на ствари. Неки то зову идеологија...
Па добро, зовите како хоћете... мени ионако називи нису битни.
Ипак, да парафразирам Хермана
Када проамериканац говори о демократији и људским правима, хватам се за пиштољ:mrgreen:

Laci, je u jednom sasvim u pravu - Srbiji pre svega treba nacionalni program.

P.S. znate li da većinu američkog duga drže Kinezi, Kad puknu Ameri šta će da se desi sa vašim ekonomski superiornim žutim prijateljima :???:

Није то најважније, мада ће измамити широки осмех на лице код свих оних који не мисле Сорошевом главом:D
Оно што треба да је нама Србима најбитније, то је да се не понови ситуација као што је била у битки код Ангоре, 1402. Остали Срби последњи уз свог сизерена Бајазида. Лепо је бити одан газдама, стварно ценим псећу верност:lol:
Али не морамо бити већи католици од папе...
Почео сам "од Кулина Бана", а? Па добро, нису ли се овде неки радовали комунистичком пучу у Москви, ајд што су се радовали, него што људи на власти нису то ни крили... Дакле, ако је комунизам на неки начин овде опстао још годинама, мора ли и мондијализам (и неолиберализам) да опстаје као владајућа парадигма - и онда када га се одричу његови творци?!

И зато је потребан националан програм.
Да се зна ко, шта, како, где... Наравно, не као директиве, већ као смернице;)

Чисто да ти кажем, ја сам се у Србији, тј. овде обезбедио. Према томе мож' и да ме заболе... Каже ми неки чедиста "А сада копај башту у Батаји"
Мислим се, а шта је ту лоше... Ја сам одрастао у центру БГД-а, 200 метара од круга двојке, и то ми је докурчило. Колико видим неко ко просипа такве примедбе само исказује своје комплексе.
Рекоше ли стари Грци да је мудрац довољан сам себи. Према томе, уживам у фанти и бистрим светску политику. Мени је ионако Србија мала... Овде сам рекао своје мишљење, оно да будем користан.
Да ми је политика најбитнија, и накакви "високи циљеви", већ одавно бих био у Латинској Америци. А како није политика најбитнија, добро ми је и овде и имам неке интересе. Једини проблеми које имам су здравствени, ето да могу да се радују они који на моју појаву реагују Павловљевим рефлексом:bye:
Зашто ово све говорим - зато што су ми илегала, заветрина и маргина идеалан положај.
А твоји нека испуне обећања која су дали народу;)
:

Хе, мој човек... побегао из бгд-а. За неко време одо и ја.

У принципу се слажем, само не треба због прљаве воде одбацити цео плод, или већ како иде та метафора. Са друге стране сада има у "сексуалности" доста фенсераја и пробавања ствари из животне досаде и недостатка циља. То је такође манипулација сексом - од реклама до разних "група за права сексуалних мањина". Но, то је за неку другу тему.
Маркиз де Сад би иструнуо у Бастиљи да није било колективне акције револуционара. Узгред, мало је њих стварно било заточено у Бастиљи, много мање људи него што су револуционари побили. А да је иструнуо, био би заборављен, или би можда постао "мученик", а то је опет колективна представа. И не мора колективизам да покреће држава, то раде и лобији. А геј лоби је један од најјачих. Они ти наметну шта је IN а шта не.
Наравно увек је IN бити СрбIN:D
Veruj mi njega bi bolelo uvo...Iako je bio attention freak, mučenička smrt bi mu više nego odgovarala.On je imao realnu opozciju..A posle, posle su došli kojekakvi perverznjaci bez stila...Vidi kako se polako ''pedofilija'' uvodi u mainstream...Katastrofa...Kriminal...Mrak.Bez izlaza.

Back