Margarin, maslac, puter...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta koristite?

• Ukupno glasova
    9
  • Anketa je zatvorena .
Margarin sigurno pravi holesterol i apsolutno je nezdrav!
Treba ga sasvim i zauvek izbaciti iz kuhinje...

Ulje treba upotrebljavati samo za salate, tj. u hladnom obliku i to po malo... jer i to rafinisano ulje stvara holesterol...

Treba koristiti maslinovo ulje za sve...

Mast treba uvesti u upotrebu za prženje... Mast je zdrava na svim temperaturama, ne pravi holesterol, odličan je izvor hranljivosti...

Vidim da neki upotrebljavaju margarin zbog prihvatljive cene... Mislim da jako greše... ni jednu vrstu margarina ne treba koristiti...

Puter treba uvek istopiti, pa skinuti belu penu sa površine... to je jedino što ne valja u puteru koji je namenjen našem tržištu...
Meni ostane u maloj šerpici, ohladi se i stvrdne,držim ga u frižideru i uživam u delikatesu... Znam da je skup, ali po malo... :zbalavi: :zbalavi: :zbalavi:

Margarin sigurno pravi holesterol i apsolutno je nezdrav!
Treba ga sasvim i zauvek izbaciti iz kuhinje...

Ulje treba upotrebljavati samo za salate, tj. u hladnom obliku i to po malo... jer i to rafinisano ulje stvara holesterol...

Treba koristiti maslinovo ulje za sve...

Mast treba uvesti u upotrebu za prženje... Mast je zdrava na svim temperaturama, ne pravi holesterol, odličan je izvor hranljivosti...

Vidim da neki upotrebljavaju margarin zbog prihvatljive cene... Mislim da jako greše... ni jednu vrstu margarina ne treba koristiti...

Puter treba uvek istopiti, pa skinuti belu penu sa površine... to je jedino što ne valja u puteru koji je namenjen našem tržištu...
Meni ostane u maloj šerpici, ohladi se i stvrdne,držim ga u frižideru i uživam u delikatesu... Znam da je skup, ali po malo... :zbalavi: :zbalavi: :zbalavi:
Потписујем.
Само да додам да у радњама млечних производа продају путер намеру, повољнија је цена а одличан је за кување.

• Podržavam
Reactions: Red
Маст је закон, за кување, пржење кромпира, јаја па и крофни... далеко здравија.

А тајна француске кухиње је буквално у томе што у све додају путер.
Убаците листиће путера испод коже пилета пре печења и видећете.

И што ме ужасно нервира што у Немачкој у сваком моменту има да се купи путер од 250г по цени од 1,1 - 1,4 еура, а код нас нема испод 300 динара што је срамота за земљу где сточари дају млеко будзашто.

Za przenje , od najveceg znacaja je parametar "temperatura dimljenja". Ja sam zaboravila tacno tu tablicu iz knjige, ali znam da je kokosova mast imala najvisu tacku dimljenja, a svinjska mast se takodje pokazala bolja od suncokretovog ulja.
Pokusavam da nadjem tu tablicu na internetu ali mislim da nisu iste kao u nasoj knjizi sa faksa. Uglavnom maslac ima i tu prednost u odnosu na margarin, ima visu tacku dimljenja.
Mada, meni bi bila greota koristiti maslac za przenje.

Back