Mare Adriatic d.o.o

• Začetnik teme Začetnik teme peram
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

peram

Početnik
Poruka
12
Drugari...

Pre 2 meseca sam konkurisao za posao u inostranstvu preko firme Mare Adriaitc d.o.o ..Iako smo morali da damo neku sumu od nekih 100 eura ,deluju da su ozbiljnji

Zanima me da li neko zna nakoga ko je otisao preko njih u inostranstvo i kakvi su njihovi utisci

Pozzz

...Zbog njih mi je APR u bookmark-sima...imali su inspekciju proslog meseca tako da nisu radili nekih 2 nedelje,cak i sajt im je bio blokiran...u APR-u se navodi da je sve ok mada azuriranje im bas nesto ne ide od ruke...Cak i sajt ponovo radi i primaju nove ljude ....u kontaktu sam sa njima stalno,jedino sto su su oskudni na informacijama....Ja sam skeptican od samog pocetka.. samo se vodim mislju da nije bas to mala stvar..da je vreme takvih prevara proslo...

Ja sam lekarski uradio (radi se u Domu zdravlja Dr. Risitc na Novom Beogradu) i predao svu trazenu dokumentaciju jos u julu -konkurisao sam za med tehnicara...Lekarski je cisto "pro forme" radi..samo osnovne analize krvi i internisticki pregled...Smetnja mi je to sto nisam iz Beograda inace bih ja svaki dan bio tamo...Preko telefona me uvek otkace kada ih pitam konkretno dokle se doslo ...Uglavnom odgovor je - "mora da se ceka"

Свима корисницима фирме Маре Адреатик желим угодно вече са песмом "Коњи моји"
Људи преварени сте ,израдили су вас лажу вас .

Свима корисницима фирме Маре Адреатик желим угодно вече са песмом "Коњи моји"
Људи преварени сте ,израдили су вас лажу вас .

To je barem očigledno:aha:.... msm daš im novac a oni te zavlače kao moraš da čekaš:roll: e pa ako moram da čekam vrati mi novac da idem dalje,zar ne?

Izvarali su mnogo ljudi i znam neke koji su ih tuzili>Firma je citsta fikcija i varaju ocajan narod.Ne zanosite se sa tim lupezima trazite vas novac nazad, mada mislim da od toga nece biti nista jer su lovu odavno sklonili daleko odavde.

tacnije...Evo danasnjih zbivanja ato su gazda Mare Adriatika je otplovio na krstarenje pa ga trazi i policija.
Da to su saznalie moje kolege danas koji su isli sa jos njih tridesetak koji su dosli da traze pare inace imali su inspekciju koja je rakla onim lepim devojkama da nerade ali su one dosle i pokusale da objasne da je gazda Zoran nestao i da ni one nisu dobile platu 2 meseca da je policija ostavila pioziv da im se javi.One ce navodno biti do srede a posle toga vise nece dolaziti.Po prici umalo nisu jadnice i dobile batine od nezadovoljnih koji su cak teli da im pokupe i ona dva jadna kompa da li su ili nisu neznam.Tako ljudi nemojte ni pokusavati vise padati na njihove fore da ce te otici igde iz nase lepe Srbije.Ova preporuka vazi i za sve one koji planiraju da u agenciji iz Panceva plate da ne placaju jer i ti iz agencije ili su naivni ili su u dilu sa Mare Adreatikom.Toliko za sada cujemo se. CITIRAM

Odmah na početku da razjasnimo neke stvari i JA SAM JEDAN OD NAMAGARČENIH!!! Pozdrav svima, evo najsvežije što sam saznao o Mare Adriatic-u : svi zaposleni su uhapšeni i ne zna se ništa do petka, gazda Pančevačke agencije STVARNO ima smrtni slučaj, Mare Adriatic JE zapošljavao ljude u inostranstvu, Pro Credit banka je imala uplate od Mareta na devizne i dinarske račune zaposlenih, znači radilo se tu nešto!!! TOLIKO ZNAM, VIŠE, ČIM JOŠ NEŠTO BUDEM ZNAO!

Oreiflajm ,SC Net ,GEM,Mladinska Knjiga,Kirbi i druge sekte .
U Inostranstvo se ide
1)Emigracijom
2)Turistički
Emigracija može bit privremena ili stalna
Privremena
Znači da imaš talente ili da imaš struku tj da govoriš jezik zemlje u koju ideš ,da ti je Engleski na srednjem nivou (čitaš,pišeš,konverzacija kao i na Srpskom)
da imaš sertifikate za rad tamo .
Da ti je u glavi da srednjoškolska zanimanja NISU u potražnji nigde u svetu
Da moraš imati licence za sve od kuvara do varioca preko čuvara i slično
Da nisi osuđivan
Da nisi radio na crno negde u EU ili USA pa te deportovali (imaju sve podatke nema veze kada je to bilo )
Da OBAVEZNO imaš legitimnu ponudu posla od poslodavca

Trajna emigracija je komplikovanija u tome što se jezik države u koju ideš mora polagati i znati bolje od maternjeg
Košta mnogo više oko 8 000 eura za Australiju i Kanadu recimo
Čeka se dugo prosek je od 36 meseci nakon predaje svih dokumenata (da bi se skupili dokumenti često treba još godinu ili godinu i pol ,polaganje jezika i slično)
Nemorate imati ponudu posla ali morate imati keša na ulazu u državu vam traže 10000 $ za četvoročlanu porodicu

svasta... nema to veze s vezom .glavni je jezik ,jos ako imate i akcenat i ako ste vredni, ostacete 90%.
bila je statistika u nemackim novinama pre mesec dana ,crveno bez ikakve diplome, zeleno osnovna ,srednja ,visa 1. stepen, tamno zelena- visa 2. stepen bachler , fakulteti masteri, itd.

treba prevod?
1.domacinsko stanovnistvo
2.narodni prosek
3. familije gde je jedan roditelj emigrant.
4. iz spoljne zemlje (emigrant):D
5. TURCI!!!

Back