Maraton

Sta da radim tako je ispalo.

Maraton je mnogo vise od obicne trke, to je test izdrzljivosti i spremnosti celog organizma i volje. i kako mislis takmicenje u maratonu i sprintu. To su dve nespojive discipline koje zahtevaju 2 potpuno drugacija pristupa. I da li si uopste probao do sada da trcis bar 20km? Ovaj moj drug sa pocetka teme je 6-7 puta trcao polumaraton pre nego sto se odlucio da istrci maraton. I jedva je istrcao zato sto se lose informisao. kasnije je saznao da je zakasnio sa unosenjem tecnosti, elektrolita i secera. Kada trcis maraton ne smes da ozednis!!! Od pocetka trke moras unositi vodu sa elektrolitima i secerom. Na svakih 15-20 po nekoliko gutljaja. U radnjama koje prodaju proteine obicno imas isotonike koje sluze toj svrsi.

Maraton je mnogo vise od obicne trke, to je test izdrzljivosti i spremnosti celog organizma i volje. i kako mislis takmicenje u maratonu i sprintu. To su dve nespojive discipline koje zahtevaju 2 potpuno drugacija pristupa. I da li si uopste probao do sada da trcis bar 20km? Ovaj moj drug sa pocetka teme je 6-7 puta trcao polumaraton pre nego sto se odlucio da istrci maraton. I jedva je istrcao zato sto se lose informisao. kasnije je saznao da je zakasnio sa unosenjem tecnosti, elektrolita i secera. Kada trcis maraton ne smes da ozednis!!! Od pocetka trke moras unositi vodu sa elektrolitima i secerom. Na svakih 15-20 po nekoliko gutljaja. U radnjama koje prodaju proteine obicno imas isotonike koje sluze toj svrsi.

Hvala na savetu :) moracu da se ispravim, ustvari postoji konkurs za prijem u Policiji, veroatno kao sto mozes da pretpostavis postoji fizicki test od 4 vezbe:

1. 35 sklekova u minuti
2. 35 trpusnjaka u minuti
3. sprint 300 metara za 50 sekundi
4. 2,5 KM za 12 minuta

Izmedju svake vezbe je pauza od minut ipo. Dakle izvinjavam se na izostanku detalja, nije to maraton kao maraton koji se meri u desecima kilometara, vec trcanje koje se sastoji u 2 vezbe - sprint i 2,5 KM (sto je opet za mene ne-trkaca dosta).

Hvala na savetu :) moracu da se ispravim, ustvari postoji konkurs za prijem u Policiji, veroatno kao sto mozes da pretpostavis postoji fizicki test od 4 vezbe:

1. 35 sklekova u minuti
2. 35 trpusnjaka u minuti
3. sprint 300 metara za 50 sekundi
4. 2,5 KM za 12 minuta

Izmedju svake vezbe je pauza od minut ipo. Dakle izvinjavam se na izostanku detalja, nije to maraton kao maraton koji se meri u desecima kilometara, vec trcanje koje se sastoji u 2 vezbe - sprint i 2,5 KM (sto je opet za mene ne-trkaca dosta).

Jbg prase se ne tovi uoci bozica.

Kakvo je uopste tvoje opste stanje? Da li se uopste bavis sportom, bilo kakvim?

Jbg prase se ne tovi uoci bozica.

Kakvo je uopste tvoje opste stanje? Da li se uopste bavis sportom, bilo kakvim?

Da, bavim se sportom ponajvise fitnesom.. a i fizicki sam aktivan jer radim u fabrici namestaja koji je sam po sebi fizicki posao.

- - - - - - - - - -

Ako nisi najspremniji, za poslednje dvije vežbe, pseudoefedrin prije testa, možda te i digne iz mrtvih. pozz

Gde se nabavlja ta stvarcica?

Da, bavim se sportom ponajvise fitnesom.. a i fizicki sam aktivan jer radim u fabrici namestaja koji je sam po sebi fizicki posao.

- - - - - - - - - -

Gde se nabavlja ta stvarcica?
Dođeš u apoteku.
Kažeš, efedrin kapi za nos.
i te kapi saspeš u vodu recimo, ali nemoj sve već otprilike pola, jedno 50 miligrama. jer sve preko 80 miligrama je štetno za zdravlje, ali i ne treba ti više, 50 je sasvim dovoljno, i sve to sat-dva prije testa, snage. A možeš primjeniti i za učenje, hjah, učiš 20 sati u cugu a pažnja bolja nego ikad.

Dođeš u apoteku.
Kažeš, efedrin kapi za nos.
i te kapi saspeš u vodu recimo, ali nemoj sve već otprilike pola, jedno 50 miligrama. jer sve preko 80 miligrama je štetno za zdravlje, ali i ne treba ti više, 50 je sasvim dovoljno, i sve to sat-dva prije testa, snage. A možeš primjeniti i za učenje, hjah, učiš 20 sati u cugu a pažnja bolja nego ikad.

Aaa znam sad o cemu pricas :)
Dzejson Statam je isto uradio u filmu "Krank" kada je da bi povevao adrenalin usmrkao odjednom po nekoliko pakovanja kapi za nos :mrgreen:
Dao si mi ideju, probacu pre testa da napravim test pa sta bude.
Nisi rekao u koliku kolicinu vode da sipam 50 MLG kapi?

I da, mislim da se kaze Epinefrin :)

Aaa znam sad o cemu pricas :)
Dzejson Statam je isto uradio u filmu "Krank" kada je da bi povevao adrenalin usmrkao odjednom po nekoliko pakovanja kapi za nos :mrgreen:
Dao si mi ideju, probacu pre testa da napravim test pa sta bude.
Nisi rekao u koliku kolicinu vode da sipam 50 MLG kapi?

I da, mislim da se kaze Epinefrin :)
Pokušaj pre testa, napraviti eksperiment. Odradiš test bez toga, i sa tim, ali gledaj da ti ishrana bude identična u ta dva dana.
Nemoj u nos, kad bi to uradio u toj količini, uništio bi sluznicu, nego probaj rastvoriti u neki sokić, ili vodu, što više to bolje, jer je odvratan ukus...
Ja sam jednom u guaranu stavio, pa i nisam osjetio ukus, ali sam isto tako uradio sa malo vode, nešto pri dnu čaše, i te kapi, kad nisam dušu svoju povratio.
To ti je poput spida, samo sto nije takva ovisnost, mada je moguće, ako uzimaš stalno, ali za tim ima samo potrebe pred neka testiranja, bilo umna, bilo fizička, mada za ovo prvo samo ako je pet do dvanaest.
to je efedrin, ali pošto se lako pravi spid od toga, povučeno je sa tržišta, tako da kod nas imaju samo te kapi za nos, i to je pseudoefedrin hcl...

Back