Maradona vs. Mesi?

Maradona vs. Mesi?

• Ukupno glasova
    9
Dva vremena i nije za poredjenje.I pored svega za mene je Pele najbolji igrac fudbala svih vremena.Svaka cast i ovoj dvojici,ali to su drugacija vremana i kao sto sam rekao,nije za poredjenje.Razumeo bih da su u pitanju Ronaldo i Mesi.

Mesi. Maradona je jedan od najvećih talenata u istoriji fudbala sa neverovatnim fizičkim karakteristikama, ali nije dovoljno biti dobar par sezona da bio bio najbolji svih vremena već je potrebno to činiti u kontinuitetu i imati stabilan život. Ovde govorimo samo o poređenju Mesi i Maradona.

Men je Maradona je po meni bio najbolji u Barseloni iz koje su ga ispratili zbog problema sa kokainom.

CGT8MA1XIAA_z1j.png

🥰

Mesi je najbolji fudbaler svih vremena...Cak i kada bi mu oduzeli sve golove koje je postigao on bi opet bio vrhunski fudbaler, jedan od najboljih.... Dok ako Ronaldu uzmes golove on je nista... Ja prati fudbal citav zivot, malo i u vreme Maradone...Mesi je i najbolji dodavac svih vremena, bez premca... Ko je ispratio njegovu karijeru od pocetka(da izuzmemo ovo matoro vreme), on je uvek ustajao i nastavljao nakon faula, nikada se nije folirao, nije se bunio kod sudije(pricam o periodu kada je bio mlad). Njegovo ponasanje na terenu je bilo za primer dok se za Maradonu to ne moze reci..Maradona ima ono nesto i van terena sto Mesi nema, to da .Taj neki smek... Ali ako izuzmemo to, sto kaze i Arsen Venger Mesi je najbolji fudbaler svih vremena...

Mesi je najbolji fudbaler svih vremena...Cak i kada bi mu oduzeli sve golove koje je postigao on bi opet bio vrhunski fudbaler, jedan od najboljih.... Dok ako Ronaldu uzmes golove on je nista... Ja prati fudbal citav zivot, malo i u vreme Maradone...Mesi je i najbolji dodavac svih vremena, bez premca... Ko je ispratio njegovu karijeru od pocetka(da izuzmemo ovo matoro vreme), on je uvek ustajao i nastavljao nakon faula, nikada se nije folirao, nije se bunio kod sudije(pricam o periodu kada je bio mlad). Njegovo ponasanje na terenu je bilo za primer dok se za Maradonu to ne moze reci..Maradona ima ono nesto i van terena sto Mesi nema, to da .Taj neki smek... Ali ako izuzmemo to, sto kaze i Arsen Venger Mesi je najbolji fudbaler svih vremena...
Pele. U vremenu u kom je on igrao bilo je tečko preživeti na terenu, naročito ako si mali crnac iz tako neke favele u Brazilu. Jednostavno nema ko da te zaštiti na terenu. U modernom fudbalu fudbaleri su zaštićeni i od sudija i od fudbalskog saveza, tada nije bilo tako.

Kad je reč o Brazilcima Pele je svakako veći igrač od njegovog daleko mladjeg sunarodnika Ronaldinja, ali Ronaldinjo nije ništa manje talentovan i tehnički potkovan igrač od Pelea.
Mnogi izbacuju Ronaldinja kao velikog igraca,koji je na zalost imao kracu karijeru,ali je mogoa s loptom da uradi,ono sto zajedno Maradona i Mesi mogu.T.j. sto je Maradona mogao.

Porediti Maradonu i Mesija, isto je kao porediti Ronalda Zubu i Benzemu.
Nije za poređenje.
Mesi je imao sjajnu karijeru, ali ne treba zaboraviti u kakvom je klubu i sa kakvim igračima igrao.
Maradona je u svemu bio bolji, Mesi sa ovim džabulanijem ne može da dobaci do gola sa 20m, Maradona je šutirao sa obe noge kao iz topa.
Maradona je bio nezaustavljiv.

Njegovo ponasanje na terenu je bilo za primer dok se za Maradonu to ne moze reci..Maradona ima ono nesto i van terena sto Mesi nema, to da .Taj neki smek...

Pa kada je reč o držanju i ponašanju Mesi je za Maradonu gospodin i po. Maradona se ponašao kao tipični ultratemperamentni latino šaban.
S druge strane Mesi je ozbiljan i primeran momak, nema poroke kao što je imao Maradona (i alkoholisanje i drogiranje i gomila lakih ženskih ne znam da li još i kockanje), nema senzacija, skandala, afera.

Da dodam jos da sada na zalasku karijere kada Mesi ima 36 godina on meni na terenu izgleda kao kada neki matorac ispred zgrade dodje da igra sa klincima....I onda se najmanje krece, seta se,a najbolje zna fudbal, stoji na sredini i deli lopte, gleda u one klice kako cesto trose snagu na ono sto ne mogu da urade..

Pa kada je reč o držanju i ponašanju Mesi je za Maradonu gospodin i po. Maradona se ponašao kao tipični ultratemperamentni latino šaban.
S druge strane Mesi je ozbiljan i primeran momak, nema poroke kao što je imao Maradona (i alkoholisanje i drogiranje i gomila lakih ženskih ne znam da li još i kockanje), nema senzacija, skandala, afera.

Mislim da je bitniji ucinak na terenu, sta rade van njega j8be mi se.

Back