🍁Jesenje čorbice i čarolije iz lonca od livenog gvožđa, recepti koji greju dušu

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.334
Kad se prvi listovi počnu zlatiti, a zrak dobije onu prepoznatljivu svježinu, jesen tiho zakuca na vrata. Unijeti njen duh u dom ne znači samo promijeniti dekor – to je poziv da usporimo, udahnemo dublje i dopustimo prirodi da nas podsjeti na ljepotu promjene.

U srcu jeseni su boje: tople nijanse bakra, okera, bordo i tamnozelene. Zamijeni ljetne jastuke onima od pliša ili vune, dodaj deke koje mame na ušuškavanje, i neka svijeće s mirisom cimeta, vanilije ili pečenih jabuka ispune prostor blagim svjetlom i toplinom.

Na stolovima neka se nađu plodovi sezone, bundeve, kesteni, sušene grančice i šipak. Buketi od suhih trava i lišća mogu postati središnji ukras, dok drvene zdjele pune orašastih plodova pozivaju na zajedničke trenutke uz čaj i razgovor.

Jesen je po meni i vreme čorbice ili sto je moja baka govorila variva

Na TikTok u je ove sezone hit serpa od livenog gvožđa u obliku bundeve, skupe ko djavo firma le cruset ih nudi za 325 eura (24 cm, 3,7 litara )

Na Amazonu vidim da ima drugih proizvodjaca koji su dosta pristupacnijh cijena i naravno ima ogromna paleta boja

Ajde da čujem koja je vaša omiljena jesenja cirbica :) i kako vam se dopada trend šerpa ?

1757880552432.webp

Kao u nekoj izmaglici... a možda sam samo umislio? Definitivno ne znam šta je.
to je ono ćupče od pečene gline
klopa kad se spremi u tome, pa to je fantazija, plus ako je na vatri u prirodi...mmmm braaleee

Brate mogli ste lepo reci da nemate namjeru da kupujete ženi serpu za tolike pare

Šta tražite manu dje nema mane ?

Brate mogli ste lepo reci da nemate namjeru da kupujete ženi serpu za tolike pare

Šta tražite manu dje nema mane ?
ma moreee bre gospoja, nema ništa bez one garave, seljačke šerpe, pa kad se mesko malo lepne prženo na mas',
a ti dovatiš komad vruć leba, pa zagrebeš, zagnjuriš ga u onu mrs, jedeš a ono se cedi niz prste

EDIT

šerpa je obavezno na tufne

ma moreee bre gospoja, nema ništa bez one garave, seljačke šerpe, pa kad se mesko malo lepne prženo na mas',
a ti dovatiš komad vruć leba, pa zagrebeš, zagnjuriš ga u onu mrs, jedeš a ono se cedi niz prste

EDIT

šerpa je obavezno na tufne

Deliš uspomene iz nekog davnog vremena

Sviđaju mi se i šerpe na tufne koje kad odrade svoj vijek služe sadnju cvijeca

Back