Mauser
Iskusan
- Poruka
- 5.330
I kakva je optika
Koliko para si je platio?
Optika je odlichna. Stvarno nikad nisam imao problema sa njom. Ne magli, odlichno prikuplja svetlo.
Platio sam je $220.00 CAN
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I kakva je optika
Koliko para si je platio?
A reci mi druze, gde si je kupio ?
I jesi na njoj dobio te poklopce za optiku !
Ajd da se i ja prikacim , mene kopka kako se pokazao i da li neko ima neka iskustva sa Bushnellom 1,5-6x44 , to je onaj sto ga reklamiraju po "Kalibru" , kao naj prodavaniji op.nisan u evropi itd...
Da li stvarno vredi 20 i kusur hiljada ili je to samo jos jedna skupa spravica za "Istocno Trziste " koja preko bare ne bi stigla ni 200 USA dolara .
Konkretno meni je cilj da ga postavim na moju konbinovanu ZH 304 16/16 i 12/ 7x57 a da sa nje skinem Kasnar optiku 6x40 i postavim je na karabin .
Koliko je i to pametno ne znam ali nekako mislim da mi je ipak bolje na konbinovanoj varijabl jer se sa njom ipak cesce zavlacim u sumu i gustise sto sa karabinom nekako i ne radim , vise se izvlacim na proplanke i vrhove radi daljeg i boljeg pregleda .![]()
-E pa da ti cica kaze , Snipermane ili kako te vec zovu . Prvo moras odlucuiti sta ces biti u zivotu , zandar iz PTJ ili lovac i ljubitelj prirode .
Onako medju nama budi ovo drugo manje je stresno , veruj mi znam . Vidim po slici da volis oruzje i da malo preterujes sa kolicinom , jer koliko se ja secam a secam se dobro ni jedan se oruzni list kod nas nije izdao za lov sa nekim Glokom ili Sauerom itd ... , pa mi nije jasno sta ce ti to cudo za pojasom , jer Parabelum i 7x64 ne idu zajedno ni u NOBeu . Ako podjemo od toga da si ipak lovac a pistoljcina je samo zbog curica , iako i one danas vise vole biznismene od ratnika , kazat cu ti neke stvari o optici .
Kao prvo moras znati koliko cesto imas priliku da izadjes sa karabinom i u kakav lov , gde i sa kim . Karabin koji imas je takozvani univerzalni i pokriva bukavalno sve (Bez jelena) sa njim neces imati problema ali isto tako znaj to je masinski radjena , jeftina puska koja se proizvodi u hiljadama komada i u Srbiji ih ima bar 50000 hiljada . Vise manje da ne kazem 80% na sebi imaju optike koje kostaju 150 -200 eura i nemaju neko bog zna kako cuveno ime , sve to nije nikakva prepreka da se sa njima lovi i pogadja bez nekog veceg problema . Nemoj da u pocetku karijere zaludjujes sebe svim onim cudima od 1000 eu pa i vise , takve optike idu uz drugacije puske i mnogo su vise odraz polozaja njihovog vlasnika nego nekih njegovih lovackih sposobnosti (cast izuzecima) , hocu da ti kazem nije optika losa , naravno ima cuda koja gube koncanicu na prvi metak ali tvoja nije od te fele , nemoj da je mlatis o zemlju i nabaci dobre nosace , (moj savetbavezno celik) upucaj na jednu gramazu , ne menjaj proizvodjaca i videces grupisanje kao u kaubojcima 5x5cm na 150 m . Za par godina zaradices i ti neki euro viska pa ces sebe castiti necim boljim i skupljim veruj ti cici !
Dobar pogled u nedelju .....![]()
Kao prvo moram se nasmejati![]()
(nemoj mi zameriti, ali si me nasmejao zestoko)
Volim oruzje, prirodu i zivotinje, na ovoj slici me je burazer uhvatio dok pucam, a pistolj za pojasom je takodje moj, i sa njime sam taj dan pucao, na mom tzv strelistu (JER MI JE TO U OKVIRU POSLA KOJIM SE BAVIM, JAKO VAZNO) ! Optika mi nije neka, jer kada sam nosio pusku na upucavanje, lik koji radi tamo i koji se lovom kao i streljastvom za Srbiju bavi godinama mi je rakao upravo to da mi nosaci nisu dobri, i da treba da nabavim one niske nosace ili ti "shine" kao i to da mi je optika ako slaba !
Optiku sam zbog brzopletosti kupio onako bzvz i platio 4000 dinara (nju cu sada da stavim na vaz. pusku)
A sada ako znas odg na pitaje kako se pokazao "Bushnell 1,5-6x44" i koje su cene ovde kod nas u SRB !
NAPOMENA : Zamolio bih te da mi konkretno odg na pitanje, i da nepises kojekakve gluposti, kao sto si gore !
Hvala unapred !
Nije mi jasno zashto jurish Bushnell 1,5-6 x 44mm?
Zar ti nije bolje da uzmesh klasiku Bushnell Elite 3200 3-9 x 40mm Mil-Dot ili recimo 3200 Elite Tactical 10 x 40mm?
Mislim...jebesh objektiv koji je veci za 4mm u prechniku ako ti je uvecanje 3x manje.
Pogledaj ebay, Basspro ili Cabellas. Cena im je oko $260.
http://cgi.ebay.ca/Bushnell-Elite-3200-10x40-MilDot-Riflescope-321040M_W0QQitemZ200249607996QQcmdZViewItemQQptZUK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET?hash=item200249607996&_trksid=p3286.m63.l1177
Ako govorimo o lovu...Bushnell Elite 3200 3-9 x 40mm, Leupold Rifleman 3-9 x 40mm, Burris 3-9 x 40mm. Veruj mi...progledacesh. Nosachi treba da su mnogo nizi. Bar medium ili low. Preporuchujem Leupold Medium Quick Release Weaver Style Rings. Ako je magla ili si ispustio pushku i sumnjash u optiku, skinesh prstenove sa sve optikom i teraj. Isto je tako i vratish bez bojazni da si neshto pomerio. Ove koje ti imash su previsoki. Lichno, ne volim nosache kroz koje vidish klasichni nishan.
Harris Bipod HBR-S 6" - 9" (nozice)
Jaoooo mnogo ti hvala !
A jel mogu nozice i te optike da nadjem u SRB i po kojoj ceni ?
Ja imam optiku NORCONIA 3-9x40 al mi je jedan jako iskusan lovac i ujedno reprezintativac u streljastvu u SRB rekao da mi optika i nosaci nevaljaju !