MANJINSKA VLADA

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
L.1:
Dobro Petre, aj' ti mi objasni kako vidiš rešenje ove gotovo bezizlazne situacije
LDP neće sa Vojom
DS i SDS će se poklati oko mandatara
.................o kom demokratskom bloku pričaš kad bi najradije jedni drugima oči povadili.....

to shta ja vidim kao resenje, i sto je po meni logicno, videcemo kako ce se zavrshiti, jer zavisi od nerealnih ambicija bivseg premijera.
kakav god da je,sharenolik, to je demokratski blok.
barem je razlicit od seseljeve srbije.
jel resenje po tebi koalicija sa radikalima?
ok, nek je napravi ako moze.
znamo da nema od toga nista.

uopste uostalom ne bih iskljucio da se dem. stranke na kraju najnormalnije dogovore o sastavu vlade, i da imamo stabilnu vladu.

sta je sds? jesi to preimenovao dss? :confused:

Уколико ПРИТИСАК који се врши на ДСС буде прешао границе нормале, по мом схватању ДСС ће подржати МАЊИНСКУ ВЛАДУ ДС-а у којој неће учествовати с тим да се претходно утврди одређена платформа око битних питања за Србију - И УКОЛИКО ЈАЈАРЕ ИЗ ДС-а БУДУ КРШИЛЕ ДОГОВОР ДСС ЋЕ УСКРАТИТИ ПОДРШКУ - и паф.......опет избори.

Radikali neće u Vladu
Nemaju sa kime
Ne podržava ih svet
Ne žele da preuzmu odgovornost
Nemaju ni ljude ni kadrove
Mudro (ali ja bih rekao, ogavno) čekaju posledice tranzicija i rešenje Kosova, a ovo oko Kosova, kao da mole Boga da dobije nezavisnost, jer ne bi toliko pikirali sledeće izbore i temu Kosova. Čak su i glasači sa Kosova smanjili podršku, pa više najjači dole
DSS neće sa radikalima
Nestaće sa političke scene jer će deo otići u DS bez diskusije, a deo će uvući SRS i DSS na sledećim ne ulazi možda ni u parlament. Može Koštunica da mantra kako je dobar rezultat,ali on je sam 2003 osvojio 53, a sad sa Veljom, Verkom i Eukaliptusom 46.
Neće dozvoliti Evropa

Rešenje, postići kompromis oko najbitnijih stvari, napraviti šta je cilj i za 12 ili 15 meseci raspisati nove izbore (možda čak i napraviti sveopšte izbore krajem godine). Ali za to vremem uraditi posao bez obzira na kalkulacije rejtinga
Znači, rešavanje Mladića, razjašnjavanje konačnog statusa Kosova, privatizacija svih preostalih giganata, otpočinjanje pregovora sa EU i privlačenje stranih investicija

jedite_kod_Joa:
А,ово је важније од воље народа у Србији? :confused: :confused: :confused:
Ти мислиш да би већина гласача ДСС-а више волела коалицију са ДС-ом него са СРС-ом?
Pa velika vecina starih i kulturnih clanova DSSa Jankovic ,Parivodic,Bubalo ,Naumov,Popovic,Sami ... je pre za DS uostalom DS je osnivao i Voja Kostunica a radikale Jovica Stanisic pa je logicno da im ovi prvi budu blizi.Problem je sto je DSS udomio veliki broj otpadaka bivseg rezima najvise bivsih SPSovaca ali oni su uglavnom zbog svojih niskih intelektualnih sposobnosti na manje vaznim polozajima .Izvorni DSS iako se cesto nije slagao sa ostalim opozicionim strankam uglavnom SPO i DS nikad nije pomisljao da stupa u koaliciju i saradnju sa strankama koje su upropastile drzavu SPS i SRSom .Tako da je vecini starih clanova DSSa nije mila ta ideja o koaliciji sa radikalima i SPSom ali svasta je tu jos moguce mada je najverovatnije da DSS tvrdi pazar svojom navodnom neodlucnoscu .

Било каква коалиција са ДС-ом би за ДСС била дефинитивна пропаст - прво би му пукла коалиција а затим би му и половина садашњег смањеног бирачког тела окренула леђа.

Back