Manjak volje

I tako, iz godine u godinu, u mislima oformio sam ideju o knjizi koju bih želeo da napišem. Iznova menjao detalje, usavršavao je na osnovu životnog iskustva. Ali postoji nešto što me koči i što me razara iznutra - manjak volje da počnem.

Ma koliko bio fasciniran idejom i ma koliko smatrao da ta ideja može postati uspeh, ne pronalazim u sebi snagu, volju da napišem jednu jedinu rečenicu. Započinjao sam, ali uvek nezadovoljan odbacivao sam.

Često postavljam sebi pitanje, dokle? Dokle ću živeti bez volje da napravim prvi korak? Eto, blog je to, da iskažem tugu, nezadovoljstvo i prikriveni bes u sebi. Ovo je kao neka dobra vrsta terapije. Napišem šta me guši i bude mi lakše.

giphy.gif

E imam i ja sličan problem...I to već godinama tako započnem dođem negde do pola i onda uhvatim,pročitam i kažem sebi da nevalja,počnem iz početka i tako u krug...do duše ja ne pišem sa namerom da ikad to objavim jer znam da neće valjati mnogo,meni je to više nešto kreativno na šta volim da trošim vreme.

E imam i ja sličan problem...I to već godinama tako započnem dođem negde do pola i onda uhvatim,pročitam i kažem sebi da nevalja,počnem iz početka i tako u krug...do duše ja ne pišem sa namerom da ikad to objavim jer znam da neće valjati mnogo,meni je to više nešto kreativno na šta volim da trošim vreme.
Ovo je baš kao grupna terapija kod psihologa. Svi kažu svoj problem i više se ljudi ne osećaju tako usamljenim. Hvala na postu. :heart2:

Ma koliko bio fasciniran idejom i ma koliko smatrao da ta ideja može postati uspeh,
Dokle god budeš računao na uspeh, dotle knjiga i neće vredeti... tako da je i bolje što nemaš
volje za pisanjem. Knjiga se piše zato što te "tera" plemenita kreativnost, ne procena da bi nešto bilo hit...
Prepusti se kreativnosti u sebi i ne brini... Nauči da se družiš, da prepoznaš i da zavoliš svoju kreativnost...
:vzagrljaj:

Back