Manipuliranje kroz kukanje i glumatanje u ulozi žrtava

Koji um to može biti da nekome želi uništiti život lažima.?
U ovom svetu, nažalost, ljudi ljudima prilaze sve češće iz nekog vida koristoljublja.
Neko bi da te vrbuje u svoj klub, neko bi da ti iskamči nešto para, neko bi prosto da ti kao pijavica izvuče životnu energiju...
Srećni smo kad sretnemo ljude sa kojima tačno osećamo da nešto DELIMO, da stvar nije jednosmerna i obavezno opterećujuća za nekog.

Zavisi da li je nesto tacno ili netacno. Ako je zalba na nesto tacna ne vidim nikakav problem, materijala je za to inace puno. Daleko gori su dezurni kriticari, osudjivaci i malogradjani koji cine vecinu ljudi ili koji su najglasniji, jer to je otvorena agresija i oni su u stvari i uzrocnici svih ovih koji su u ulozi zrtve. Uloga zrtve je u stvari jedno veliko i trajno pravdanje drugima, kukas = pravdas se, to je i dobra antistres terapija u slucaju da naidju na razumevanje ili na istomisljenike. Nekom je recimo tesko u zivotu, ali dozvolite mu bez osudjivanja da se tom svom stanju prilagodi najbolje sto ume bez da ga iko osudjuje ili smatra manje vrednim, dacu primer, neko nema ljubav i siromasan je i on pocne da se alkoholise zbog toga i cak i uziva u tome jer tako dobija neku svoju satisfakciju, ali neee, ljudi takve kritikuju i smatraju dnom zbog toga. Posto im drugi ne daju mira ni da se (patoloski) prilagode na svoju situaciju i da u tome uzivaju jer ne mogu u necemu boljem, nemaju druge nego da se okrenu kukanju jer ih okolina non-stop izvlaci iz njihovog unutrasnjeg sveta u njihovu realnost. Cista psihologija.

Lako je ignorisati ili empatisati sa nekim koji zali, ne vidim razlog za osudu takvih. Mnogo je teze ignorisati one koji vredjaju i osudjuju, oni ti nekad zavrte mozak nenormalno da ne mozes da se opustis nekoliko dana. Svi kompleksasi koji postoje uvek su posledica onih koji druge smatraju manje vrednima.

A ako je u pitanju nesto sto je netacno i sto izaziva pravne posledice, npr. lazna optuzba za silovanje, to je nesto skroz drugo i to je za kaznjavanje.

Što mislite o onima koji lažima manipuliraju i stalno žele biti u ulozi žrtava?

Tu prije svega mislim na one koji lažu o financijskim problemima ili o silovanjima i slično.

Dokle je spremna ići ljudska, tj. neljudska manipulacija?
Pitaš me šta mislim o mojoj bivšoj ženi?
Pa šta da ti kažem.
Zlostavljačica i nasilnica,psihopata koja glumata pred okolinom žrtvu.
Deca i ja jedini znamo istinu.

Što mislite o onima koji lažima manipuliraju i stalno žele biti u ulozi žrtava?

Tu prije svega mislim na one koji lažu o financijskim problemima ili o silovanjima i slično.

Dokle je spremna ići ljudska, tj. neljudska manipulacija?
Kada neko s namerom izaziva sažaljenje kod drugih pomoću situacija koje se nisu desile , to već spada u neke psihičke poremećaje. Ako neko zaista ima problem i ne ume drugačije da ga reši ili ne pokušava da ga reši već tu svoju frustraciju iznosi drugima , to je već nešto drugo .

Tuga je, ne sažaljenje, kako iz velike tuge i praznine, poetskog duha, nemaštine, nalaze doping u nečemu kao što je alkohol. Ne osuđujem, ne žalim, ali me duša boli za sve... bili siromašni ili bogati, koji iz nekog razloga moraju da piju, da bi se udaljili od stvarnosti, ili da se sa njom lakše nose.
Kroz alkohol se različito različiti ljudi ponašaju. Neko je blažen kad je pijan, mir slavi i veliča, ne komplikuje ništa i nikom... a ima i onih koji kad popiju, gledaju kome glavu da razbiju i otseku, sa kim da se pokače, na koga da izliju sve negativno iz sebe.
Neka je popio, za to ga ne krivim, ali kako da ga pravdam ako je nekoga premlatio, maltretirao, stao života?

Kada neko s namerom izaziva sažaljenje kod drugih pomoću situacija koje se nisu desile , to već spada u neke psihičke poremećaje. Ako neko zaista ima problem i ne ume drugačije da ga reši ili ne pokušava da ga reši već tu svoju frustraciju iznosi drugima , to je već nešto drugo .
Nekom lakse kad izbaci napolje iz sebe neku muku, kao trece, a ima i cetvrto i peto ali to je za duzu diskusiju, plus malo bi ko to razumio...

uglavnom o necemu, npr i to kukanje izmedju ostalog i svacem necem vlada jedno ili dva misljenja medju narodom i svi se uvate toga sta je ko pijan plota i nema trece...
tesko je ljudima bilo sta objasniti ako nesto i sami nisu iskusili

Zato kazem ne diskutovati previse o tome i ja necu samo zelim da podrzim Lagertu jer je skontala da ima i drugo i trece i prvo i ko zna koje

Zavisi da li je nesto tacno ili netacno. Ako je zalba na nesto tacna ne vidim nikakav problem, materijala je za to inace puno. Daleko gori su dezurni kriticari, osudjivaci i malogradjani koji cine vecinu ljudi ili koji su najglasniji, jer to je otvorena agresija i oni su u stvari i uzrocnici svih ovih koji su u ulozi zrtve. Uloga zrtve je u stvari jedno veliko i trajno pravdanje drugima, kukas = pravdas se, to je i dobra antistres terapija u slucaju da naidju na razumevanje ili na istomisljenike. Nekom je recimo tesko u zivotu, ali dozvolite mu bez osudjivanja da se tom svom stanju prilagodi najbolje sto ume bez da ga iko osudjuje ili smatra manje vrednim, dacu primer, neko nema ljubav i siromasan je i on pocne da se alkoholise zbog toga i cak i uziva u tome jer tako dobija neku svoju satisfakciju, ali neee, ljudi takve kritikuju i smatraju dnom zbog toga. Posto im drugi ne daju mira ni da se (patoloski) prilagode na svoju situaciju i da u tome uzivaju jer ne mogu u necemu boljem, nemaju druge nego da se okrenu kukanju jer ih okolina non-stop izvlaci iz njihovog unutrasnjeg sveta u njihovu realnost. Cista psihologija.

Lako je ignorisati ili empatisati sa nekim koji zali, ne vidim razlog za osudu takvih. Mnogo je teze ignorisati one koji vredjaju i osudjuju, oni ti nekad zavrte mozak nenormalno da ne mozes da se opustis nekoliko dana. Svi kompleksasi koji postoje uvek su posledica onih koji druge smatraju manje vrednima.

A ako je u pitanju nesto sto je netacno i sto izaziva pravne posledice, npr. lazna optuzba za silovanje, to je nesto skroz drugo i to je za kaznjavanje.
Jos nesto jako lijepo receno, dala sam srce a i ovako da naglasim:)

Plus mislim da je nekad potrebno i lazno kukati i zaliti se i pomoci onima koji stvarno kukaju, vise glasova se bolje i dalje cuje

Kad bi svi cutali satrali bi nas oni kojima je sve potaman kao sto i satiru oglavnom

tek kad se negdje ili nekom nesto ozbiljno desi e onda se se tek nesto mijenja a to zna biti kasno, bilo da su u pitanju finansije, silovanja ili nesto trece, peto, sesto stoto ili ne znam sta, za dobro ne samo pojedinca nego i opste dobro svih nas...

Nekad to moze biti i dobar fazon, a ponekad i naci srodna dusa sto rece covjek...:)

u svakom slucaju ja sam za zalbu uvjek

Kome smeta uvjek moze da ode....

Plus mislim da je nekad potrebno i lazno kukati i zaliti se i pomoci onima koji stvarno kukaju, vise glasova se bolje i dalje cuje

Kad bi svi cutali satrali bi nas oni kojima je sve potaman kao sto i satiru oglavnom

tek kad se negdje ili nekom nesto ozbiljno desi e onda se se tek nesto mijenja a to zna biti kasno, bilo da su u pitanju finansije, silovanja ili nesto trece, peto, sesto stoto ili ne znam sta, za dobro ne samo pojedinca nego i opste dobro svih nas...

Nekad to moze biti i dobar fazon, a ponekad i naci srodna dusa sto rece covjek...:)

u svakom slucaju ja sam za zalbu uvjek

Ni za kakve blagodati na ovom svetu neću da lažem i pretvaram se da sam nešto što nisam. Ne može da me se plati!
Telom i dušom sam stava da niti ko može da me porobi, niti ko može da me plati, nema te cene za koju ću da radim stvari koje nisu Bogu drage.
Dalje, Sotono, dalje!
Imam štit.
Ako i gladna treba da umrem, gladovaću, ali neću da radim ništa naopako ni za kakve pare, ni za kakvu slavu, ni za šta na svetu, sjajno i bajno.

Ni za kakve blagodatib na ovom svetu neću da lažem i pretvaram se da sam nešto što nisam. Ne može da me se plati!
Telom i dušom sam stava da niti ko može da me porobi, niti ko može da me plati, nema te cene za koju ću da radim stvari koje nisu Bogu drage.
Dalje, Sotono, dalje!
Imam štit.
Ako i gladna treba da umrem, gladovaću, ali neću da radim ništa naopako ni za kakve pare.
Lijepo rekoh, kome smeta uvjek moze da ode, podrazumjeva se ne slusa, nadje izgovor itd. a najbolje skloni se

Isto tako mislim da niko nikog ne moze da natjera da ga slusa... tog sto kukumace

Procjenim pa ako ne mogu pomoci, ne znam sta je u glavi te osobe ili se ne tice mene ili nekog meni bliskog sklonim se, prosto ko pasulj

Nikad ali nikad mi nije smetalo bilo cije kukumakanje, nacin izrazavanja itd....

prosto ili sam tu ili nisam i niti i jedno od to dvoje ne naplacujem, nije mi profesija :)

e sad vi sto na sve gledate kroz placanje to je za drugu temu

rece sotona:)

Evo ovdje sam rekla kome smeta nek ode

I nigdje nisam spomenula nikakvo placanje, bilo valutom, bilo da se to na neki drugi nacin odradi

slobodna volja, raznoliko razmisljanje i opet kazem slobodna volja, sto nisam naglasila ali se to pod onim sto sam rekla podrazumjevalo...nije valjda potrebno i toliko crtati nekome

Lijepo rekoh, kome smeta uvjek moze da ode, podrazumjeva se ne slusa, nadje izgovor itd. a najbolje skloni se

Isto tako mislim da niko nikog ne moze da natjera da ga slusa... tog sto kukumace

Procjenim pa ako ne mogu pomoci, ne znam sta je u glavi te osobe ili se ne tice mene ili nekog meni bliskog sklonim se, prosto ko pasulj

Nikad ali nikad mi nije smetalo bilo cije kukumakanje, nacin izrazavanja itd....

prosto ili sam tu ili nisam i niti i jedno od to dvoje ne naplacujem, nije mi profesija :)

e sad vi sto na sve gledate kroz placanje to je za drugu temu

rece sotona:)
Pa, ne može se u istom vremenu voleti bog Mamon, i Bog, Isus Hrist, Sin Božiji.
Sledbenici onog imaju sve osim onoga što Bog, Isus Hrist, Sin Božiji, daje.

Back