Manipulacija

Ali, zar je za to potrebna manipulacija? Kad si "zatreskan" do usiju on i da je sasvim drugaciji, ti ga vidis takvim, savrsenim i bez mana.

Veorvatno, ali zar nije svako pomalo labilan kad je zaljubljen? Zar nije bar malo, podlozan slatkim lazima, ili ponasanju koje mu imponuje? I to je ono gde postoji granica, sto normalan i zreo covek to nece da zloupotrebi vec ce i on da se prepusti tom makar pocetnom saltkom zanosu, dok ce verovatno psihopata (kazem verovatno jer sam imala vezu "samo" s patoloskim lazovom) gledati kako da to iskoristiza svoj cilj, ne bivajuci istovremeno zaljubljen u tebe, ne voleci te, nego gledajuci neku, tebi nepoznatu, sopstvenu korist i logiku.

- - - - - - - - - -

I zato postoji nauk - cim vidis da te odvaja od drustva a istovremeno ti laska, bezi od takvog/takve. Jer od laskavaca nema gorih, a to je nazalost najcesci put ka osvajanju zene u manjoj ili vecoj meri.

Наравно, али кад-тад се ''одтрескаш'' и почнеш ствари да видиш рационалније.

Jesam, srecom pa nije proslo mnogo vremena.
Ono sto im je negde crta da se tesko mire sa porazom najvise zbog ogromne sujete, ne zbog toboze povredjenih osecanja.
I dugo posle se javljao i pravio blesav , kao da se nismo razisli.

Naravno jer cim kazes da je kraj, onda krene da vrejda da se menja odjednom iz korena, da sve moze sve ce on da uradi samo da ne bi otisla.

Da li vam se nekad desilo da budete u ljubavnoj vezi sa manipulatorom?
Ne mislim na onu "normalnu " dozu koju devojke pominju, u smislu svi smo po malo manipulatori, vec pravi manipulator, po meni slobodno nazvan psihopata?

Jer to i jeste,iskrivljeno,bolesno bice, i kad ga provalite, ne znate u stvari s kim ste bili, jer sve ono sto vam je pricao i radio, nema veze sa onim sta je on zapravo!
Vidim neke devojke su u fazonu, meni se to nikad nece desiti! Ja sam imala slucaj u porodici , bliska osoba je imala posla sa manipulatorom teske katerogije!
Trebale su nam godine da provalimo s kakvom osobom imamo posla!

Ne razumem kako se neko da manipulisati??? Imaš glavu, imaš oči, imaš uši, neki ***** valjda i razumeš od života. Ajde jednom, ajde i dvaput, ali godinamaaaaa???? :sad2:

Jedino ako nije neka podsvesna želja da manipulišu s tobom u pitanju, pa osoba linijom manjeg otpora "pristane" na manipulaciju i život bez odgovornosti. :eek:

Moz' da bidne i ne mora da znaci.

Ja sam bila u vezi sa (patploskim lazovom), sto mu dodje na isto, trebalo je vremena provaliti ga, ali ni dan danas ne znam, da li je lagao zato sto je takav ili zato sto je hteo po svaku cenu da me zadrzi.

U svakom slucaju nije mi odgovarao kao takav, ali nisam sigurna da mogu da ga osudjujem do neke krajnje mere. Ukratko, "podvela" sam to pod nezrelost.

ja sma u cudu da si imala decka. :zkez: :lol:

Ne razumem kako se neko da manipulisati??? Imaš glavu, imaš oči, imaš uši, neki ***** valjda i razumeš od života. Ajde jednom, ajde i dvaput, ali godinamaaaaa???? :sad2:

Jedino ako nije neka podsvesna želja da manipulišu s tobom u pitanju, pa osoba linijom manjeg otpora "pristane" na manipulaciju i život bez odgovornosti. :eek:

Nije too klasicna manipulacija ovo je u vezi kad ti mislis da tebe neko voli a ustvari manipulise sa tobom. Evo na primer mi smo u vezi i ja znam da si ti na odmoru sa mamom i tatom ali je toliko vrsim pritisak na tebe da dodjes ranije kuci zbog mene i govoirm ti kako mi trebas sad i odmah i kako te jako volim, i zelim da dodjes odmah nemogu bez tebe,.......i ti ladno poverujes i doletis iako si zelela mescima taj odmor sa tvojima i radovala se i uzivala i sad moras da ga prekidas zbog decka tj devojke. Ako sam dobro se izrazila.....valjda si shvatio.

Nije too klasicna manipulacija ovo je u vezi kad ti mislis da tebe neko voli a ustvari manipulise sa tobom. Evo na primer mi smo u vezi i ja znam da si ti na odmoru sa mamom i tatom ali je toliko vrsim pritisak na tebe da dodjes ranije kuci zbog mene i govoirm ti kako mi trebas sad i odmah i kako te jako volim, i zelim da dodjes odmah nemogu bez tebe,.......i ti ladno poverujes i doletis iako si zelela mescima taj odmor sa tvojima i radovala se i uzivala i sad moras da ga prekidas zbog decka tj devojke. Ako sam dobro se izrazila.....valjda si shvatio.

mene bi to iznerviralo, takvo ponasanje.

mene bi to iznerviralo, takvo ponasanje.

И мене, под условом да се врши хистеричан притисак.
Али ако се убаци мало романтике, осећала бих се жељено. :lol:
Мада, није искључено и да је искреност у питању. Недостајање истинско.
Али може да буде и манипулисање тј. храњење сопствене сујете, под условом да се дотична спакује и дојезди с годишњег.

Али може да буде и манипулисање тј. храњење сопствене сујете, под условом да се дотична спакује и дојезди с годишњег.

pa sve i da ubaci romantiku ili je istinsko nedostajanje to bi me malcice gusilo, ja volim da idem svojim poslom, potreban mi je prostor da neko vreme budem sama sa sobom i radim stvari koje volim da radim ili moram da radim na kraju krajeva. aj jednom, dva puta, ali konstantno ja bih to odmah shvatila ko manipulaciju. to prenemaganje nedostajes mi i te fore....ne moze da izdrzi bez osobe 10 dana da je ne vidi, koliko obicno traje letovanje.

- - - - - - - - - -

ajde mesec dana pa nedostaje to kapiram, ali 10-ak dana...ybt. i naravno da bih rekla da mi nedostaje (varijanta mesec dana), ali ne bih insistirala da prekine letovanje i vrati se

Verujem i razumem. Ume prilicno da poremeti zenu i naravno njene bliznje. Ni muskarcima nije lako kad nalete na takvu devojku.
U sustini nije prijatno, ali oni su ipak muskarci, a zena je samo zena.
Zašto misliš da je muškarcima lakše? Ništa ne znači što su fizički jači ako manipulatorka uspe pre konflikta da okrene neke od ljudi iz porodice i familije protiv njega ili napravi spletkarošku ili kriminalnu podršku koja će iz ubeđenja da podržava sve ono što ona radi i kaže.Treba biti prilično socijalno inteligentan muškarac da bi to otkrio na vreme a nauka kaže da su žene daleko jači pol kad je u pitanju manipulacija i uspostavljanje socijalnih veza.Dakle, priroda nam je nešto dala a nešto uzela.

većina ljudi, mislim i nesvesno, u nekoj meri pokušava manipulisati, a na nama je da otkrijemo , mislim da se to ne može baš dugo raditi a da ne bude raskrinkano
Čim osetiš da ti nešto ne prija, da nešto fali, smeta...pa ako se ponovi slično...odmah valjda stvaiš prst na čelo

Zašto misliš da je muškarcima lakše? Ništa ne znači što su fizički jači ako manipulatorka uspe pre konflikta da okrene neke od ljudi iz porodice i familije protiv njega ili napravi spletkarošku ili kriminalnu podršku koja će iz ubeđenja da podržava sve ono što ona radi i kaže.Treba biti prilično socijalno inteligentan muškarac da bi to otkrio na vreme a nauka kaže da su žene daleko jači pol kad je u pitanju manipulacija i uspostavljanje socijalnih veza.Dakle, priroda nam je nešto dala a nešto uzela.

da. jos kedan razlog za to je taj sto zenama kroz istoriju nije bilo dozvoljeno da se bore direktno za sebe, pa su bile prinudjene preko muskaraca da postizu ciljeve, znaci morale su da manipulisu. tako da se ta osobina razvila.

Bas tako.... :ok:

Наравно, али кад-тад се ''одтрескаш'' и почнеш ствари да видиш рационалније.

Pa naravno, ali i pre toga, kad vidis da ti neko laska stalno (oblici laskanja su pritom, razliciti), i onako kako neko ozbiljan i na cije si drustvo navikao nikd nije i ne bi, kako rekoh, bezi od njega. Ovo vazi za mlade/mladje koji nemaju iskustvo, inace ono cini svoje.

ja sma u cudu da si imala decka. :zkez: :lol:

Pa eto, i meni se "omakne" poneki. :rumenko:

P.S. Zasto?

Osecaj da je izmanipulisana ima samo osoba kojoj osecanja (bilo koje vrste) nisu uzvracena istom merom..
Obzirom da smo svi imali uspesne i neuspesne veze, uspesne ili neuspesne poslove, svi smo za nekog manipulatori a od nekog izmanipulisani...
Sto ce reci da su sve te dijagnoze izmisljotine dokonih mozgova..

Postoje ekstremi dakako ali su to retki primerci idiotluka..

Osecaj da je izmanipulisana ima samo osoba kojoj osecanja (bilo koje vrste) nisu uzvracena istom merom..
Obzirom da smo svi imali uspesne i neuspesne veze, uspesne ili neuspesne poslove, svi smo za nekog manipulatori a od nekog izmanipulisani...
Sto ce reci da su sve te dijagnoze izmisljotine dokonih mozgova..

Postoje ekstremi dakako ali su to retki primerci idiotluka..

Ne bi se bas slozila sa ovim, nema to veze ti mozes da budes izmanipulisana a da nisi ni svesna.

Back