Manipulacija tudjom nesrecom

Šta mislite o neverovatnom umnozavanju humanitarnih akcija preko socijalnih mreža i humanitarnih brojeva?
Ima li tu prevara, i da li osobe koje zaista trebaju hitnu pomoć tako ostaju uskraćene?
Da li se neko okoristi kroz lažno predstavljanje ili kacenje za neku realnu akciju?

mene su matorci naucili da ne gledam za tih sto dinara preko sms gde je otislo,necu propasti a opet znam da sam ucinila nesto
a oni sto iedu od vrata do vrata sa papirom odstampanim pa stavljenim u neki najlon su svakako fejk

Šta mislite o neverovatnom umnozavanju humanitarnih akcija preko socijalnih mreža i humanitarnih brojeva?
Ima li tu prevara, i da li osobe koje zaista trebaju hitnu pomoć tako ostaju uskraćene?
Da li se neko okoristi kroz lažno predstavljanje ili kacenje za neku realnu akciju?

Normalno jer je mogućnost za razmenu informacija danas daleko bolja nego ranije..
Nema prevare i ako ih ima, retke su...

Normalno jer je mogućnost za razmenu informacija danas daleko bolja nego ranije..
Nema prevare i ako ih ima, retke su...

Pričao sam s nekim inspektorima za cyber kriminal, ne bi verovala šta spretna i organizovana grupa može da uradi u pogledu verodostojnosti, a o najprostijoj zloupotrebi tuđeg identiteta i novinskih članaka da ne govorim. Pa ti uplatis za pravu osobu al na xyz račun

pa najbolje je davati ako znas licno neko..znaci ovde je akcenat na poznanstvu i poverenju..
ovo ostalo manje vise nista im ne verujem..

- - - - - - - - - -

Prijatelj mi radi u GreenPeace...otkucacu ti poslije post...nemam sada vremena.

osecam kad boki krene:da znate vi koji su to lopovi...:lol:

Poslednja izmena:
al najaci su mi oni sto udju u bus i krenu sa onom pricom dete mi je bolesno i jos kao imaju fasciklu..
ili ima onaj lik svi ga znaju sto udje i deli kartoncice gde imas nacrtane znakove za gluvoneme i podeli pa se vraca po pare...a osecam da je neostvaren pevac:lol:

Poslednja izmena:
al najaci su mi oni sto udju u bus i krenu sa onom pricom dete mi je bolesno i jos kao imaju fasciklu..
ili ima onaj lik svi ga znaju sto udje i deli kartoncice gde imas nacrtane znakove za gluvoneme i podeli pa se vraca po pare...a osecam da je neostvaren pevac:lol:

Ja nisam verovao da ljudi još uvek padaju na te fore iz osamdesetih, al čim oni hodaju - nekoga i prevare

naravno vecina su prevaranti sto ne znaci da nema i pravih koji pomazu
prevaranti naprave identicnu stranicu a t ne mozes da vidis da nije originalna to mogu samo eksperti
ond auplacuju ljudi neko vreme i oni skinu tu stranu, pare otisle na pogresno mesto a originalna stranica jos postoji

U većini slučajeva to korišćene nesreće za rad jetinog populizma.

Ljudi sa pravim vrednostima pomažu bez pompe i ljudi sa mukom ne traže populizam.

Skoro sam čula za jedan zaista dobro delo: razvedena žena izgubila je jedino dete, bila je nezaposlena. Lolkani vlasnik jednog preduzeća došao je kod nje i ponudio joj: da dodje raditi u njegovoj firmi, šta može i šta zna, i koliko može. Kada oseti potrebu da bude sama, može da ode kući. Na toliko skroman način je svo to uradjeno , da izgleda kao potpuno normalno...

U većini slučajeva to korišćene nesreće za rad jetinog populizma.

Ljudi sa pravim vrednostima pomažu bez pompe i ljudi sa mukom ne traže populizam.

Skoro sam čula za jedan zaista dobro delo: razvedena žena izgubila je jedino dete, bila je nezaposlena. Lolkani vlasnik jednog preduzeća došao je kod nje i ponudio joj: da dodje raditi u njegovoj firmi, šta može i šta zna, i koliko može. Kada oseti potrebu da bude sama, može da ode kući. Na toliko skroman način je svo to uradjeno , da izgleda kao potpuno normalno...

:heart: Baš divno

On jeste gluvonem...jednom me nrsto zaustavio na sred ulice da me valjda pita...ali kao lik je odvratan i odbojan.

Uvek polazim od toga da su ljudi dobri. I tako cu dok sam ziva.
Jeste zapucam se cesto. I mm mi govori "A lepo sam ti rekao da ne verujes."
Ali dzabe.
Pomognem uvek kad mogu. Meni 100 din taj mesec nece znaciti a nekome moze mnogo.
Dobrih ljudi svuda ima. I kad bi se potrudili da svako od nas iznese na povrsinu samo ono dobro, svet bi bio mnogo lepse mesto.

sigurno da ima i laznih, ali dam i ne razmisljam o tome, jer kada bi se svi vodili time da je prevara onda onaj kome je zaista potrebna pomoc nikada istu ne bi dobio

Back