Manipulacija realnosti

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Imam jednu rodjaku koja se po nekda seca stvari koje nikada nisu postojale! :eek:

I potpuno je uverena u istinitost toga cega se seca.

Znaci, u njenom mozgu postoji MANIPULACIJA stvarnosti!

Mozak je u stanju da MENJA dogadjaje kojih se secamo, ali i stvarnost koju ZIVIMO.

Zakljucak iz svega je da je STVARNOST, REALNOST u mozgu, a ne izvan njega.

Ako ovo uspemo da shvatimo i prihvatimo - sve sto zamislimo bice moguce ostvariti samo manipulisuci na razne nacine nasu MISAO.

Imam jednu rodjaku koja se po nekda seca stvari koje nikada nisu postojale! :eek:

Mozak je u stanju da MENJA dogadjaje kojih se secamo, ali i stvarnost koju ZIVIMO.

Ako ovo uspemo da shvatimo i prihvatimo - sve sto zamislimo bice moguce ostvariti samo manipulisuci na razne nacine nasu MISAO.

...aha...subjektivna realnost...ne mož' više da shvatiš nego što trenuto shvataš....al' dal' je to sad realno....eh....može se sa tim manipulisati :lol:

- - - - - - - - - -

Misterija je u tome da ako mozes da manipulises mozak (misao) na razne nacine - mozes REALNo ba budes gde god zelis: na Marsu, na nekoj zvezdi na kraju svemira i da to ZAISTA BUDE REALNOST a ne fantazija.

ta možeš da zamišljaš šta god hoćeš...al' jesil' srećan?

А места и личности у сећањима да ли су фиктвни или стварно постоје?

Za one sa manipulisamom realnoscu i secanjima licnosti i dogadjaji su STVARNO POSTOJALI.

Stvar je u tome da MOZAK STVARA REALNOST i ona ne postoji van njega, a moguce ju je manipulisati!

To je sasvim jasno jer NISTA ne postoji PRE rodjenja ni POSLE smrti mozga, tjest nista ni ne postoji VAN NJEGA.

Moguce je da nekome "UBACITE" neko secanje necega sto NIKADA NIJE POSTOJALO!

I da on bude potpuno siguran da je postojalo!

Takodje je moguce UBACITI NEKOM REALNOST koja je NEPOSTOJECA!

Па добро, то се и ради, врше се такви експерименти на људима, војни ескеперименти, толики филмови су снимљени.
Питао сам да ли она нпр. каже да је са тобом била у Јапану, а никада ти тамо ниси био...
Годинама нпр. ја повремено сањам неки градић на мору из средине 18 или поч. 19. века, на мору је, ренесансно грађен, увек је облачно време, чак је увек исти намештај у кући, степениште, бордо фасада са белим штоковима. Не видим цео град, али видим да је на мору и видим дрворед у улицима....ни то није сећање, него сан.

Pa sad ne znam, meni sve ovo deluje kao autosugestivno. Ali sa da bas toliko tripujes to onda izlazi iz okvira prave realnosti i ako tom manipulacijom dovedes sebe u stanje svesnosti i dubokog verovanja da si bio u svemiru, mislim da ces dovesti sebe do ludila. :hahaha: Definisala bih to onda kao neki psihicki poremecaj.

Pa sad ne znam, meni sve ovo deluje kao autosugestivno. Ali sa da bas toliko tripujes to onda izlazi iz okvira prave realnosti i ako tom manipulacijom dovedes sebe u stanje svesnosti i dubokog verovanja da si bio u svemiru, mislim da ces dovesti sebe do ludila. :hahaha: Definisala bih to onda kao neki psihicki poremecaj.

Sta ti znaci "PRAVA REALNOST"?

Ne postoji prava realnost.

SVE realnosti STVARA MOZAK.

Cim nema mozga - nema nikakve realnosti.

Па добро, то се и ради, врше се такви експерименти на људима, војни ескеперименти, толики филмови су снимљени.
Питао сам да ли она нпр. каже да је са тобом била у Јапану, а никада ти тамо ниси био...
Годинама нпр. ја повремено сањам неки градић на мору из средине 18 или поч. 19. века, на мору је, ренесансно грађен, увек је облачно време, чак је увек исти намештај у кући, степениште, бордо фасада са белим штоковима. Не видим цео град, али видим да је на мору и видим дрворед у улицима....ни то није сећање, него сан.

Ako ljudi nauce manipulaciju realnosti - moci ce da REALNO budu GDE GOD POZELE!

Jednostavno ce DOZIVETI SASVIM REALNO da su bili recimo na Marsu.

I BICE tamo....

Ili bilo gde na drugom mestu.

Ako dobro kontam ti hoces da kazes da nam se desilo ili da smo ono sto zamislimo da jesmo-prostim jezikom. Ako zamislim da sam lekar koji zivi u Australiji mislim da stvarno jesam. Tako kontam to jel?
Pa ako onda "pravom" realnoscu nazovemo to sto nam se stvarno desava i sto stvarno jesmo, a tom "drugom" to sto stvorimo manipulacijom misli (kao tvoja rodjaka, a to se nije dogodilo). Tako gledano ok je ako su sitne stvari i neki dogadjaji (npr. da si kao mali pao i slomio zub :D) a nisi, ali ako sad tripujes neke "nerealne" stvari dijagnoza ce ti biti da si lud. Jakom autosugestijom mozes sebe ubediti da je to tako ali to prelazi u poremecaj rekla bih. Bar ja tako kontam

Ako dobro kontam ti hoces da kazes da nam se desilo ili da smo ono sto zamislimo da jesmo-prostim jezikom. Ako zamislim da sam lekar koji zivi u Australiji mislim da stvarno jesam. Tako kontam to jel?
Pa ako onda "pravom" realnoscu nazovemo to sto nam se stvarno desava i sto stvarno jesmo, a tom "drugom" to sto stvorimo manipulacijom misli (kao tvoja rodjaka, a to se nije dogodilo). Tako gledano ok je ako su sitne stvari i neki dogadjaji (npr. da si kao mali pao i slomio zub :D) a nisi, ali ako sad tripujes neke "nerealne" stvari dijagnoza ce ti biti da si lud. Jakom autosugestijom mozes sebe ubediti da je to tako ali to prelazi u poremecaj rekla bih. Bar ja tako kontam

Nisi razumeo.

Sve sto nam se REALNO dogadja - STVARA NAS MOZAK.

On je taj koji KONSTRUISE REANOST.

I moze je konstruisati na RAZNE NACINE, ali da uvek bude prefektno realna!

Van naseg mozga NE POSTOJI NISTA!

Sve zahvaljujuci neprecizno definisanim terminima, poput secanja, koje bi trebalo da se odnosi izuzetno na iskustvene dogadjaje, a ne na secanje o snovima, ili halucinacijama.
Ne pravi se razlika sta su cula zaista primila, registrovala i zapamtila, a sta je doslo spontano, iznutra, spojem nekih neuronskih veza, iz cega su se kreirala lazna 'secanja', na dogadjaje koji se nikada nisu desili van njene glave.
Ma Kant je kriv za sve.

Sve zahvaljujuci neprecizno definisanim terminima, poput secanja, koje bi trebalo da se odnosi izuzetno na iskustvene dogadjaje, a ne na secanje o snovima, ili halucinacijama.
Ne pravi se razlika sta su cula zaista primila, registrovala i zapamtila, a sta je doslo spontano, iznutra, spojem nekih neuronskih veza, iz cega su se kreirala lazna 'secanja', na dogadjaje koji se nikada nisu desili van njene glave.
Ma Kant je kriv za sve.

Problem je u tome sto mi MISLIMO da stvarnost (svet, realnost) POSTOJE VAN NAS, POSTOJE ODUVEK i OSTAJU i nakon nase smrti...

A ustvari to je samo jedna velika iluzija.

u mozgu jadne zene je verovatno stanje pod radnim nazivom sizofrenija

Problem je u tome sto mi MISLIMO da stvarnost (svet, realnost) POSTOJE VAN NAS, POSTOJE ODUVEK i OSTAJU i nakon nase smrti...

A ustvari to je samo jedna velika iluzija.

Kada covek umre, nestaje posmatrac a ne posmatrano.
Covek ne projektuje film, covek snima film. Ono sto je spolja, ulazi unutra i snima se. I ti to posle obradjujes i procesiras.
Halucinacije nisu realnost ni za onoga koji dozivljava halucinacije, vec su privid, greske u neuronskim vezama, ili razlichite bolesti, inace ih ne bi smo trpali u ludnice.

pod jedan, rođaka ti je verovatno obolela od kakve psihičke bolesti a pod dva - čak i da se stvarnost/realnost nalazi u mozgu treba da shvatiš da je nisi ti tamo postavio/učitao te je vrlo malo verovatno da ti možeš da je menjaš.

Back