Manipulacija masama

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Moram priznati da sam fasciniran osnivacima razlicitih verskih grupacija . Procitao sam ovaj clanak pa dobijeno inspiraciju za otvaranje teme -. Kako jedan covek moze pokrenuti narodne mase da ga posmatraju kao proroka ili slicno . Ti samoproklovani proroci nisu ubedili par ljudi da veruju par ljudi da veruju u njihove ideje nego hiljade njih .

Poslednja izmena:
A sad skoro nadjoh da kod muslimana to treba da se radi samo njihovim sveštenim licima a ne vernicima
Za vernike je to opciona žrtva a oni navalili na decu jer ako ga puste da odraste neće biti blesav da sebe syebe
Veroispovesti ima mnogo al kita jedna, zato u mešanim brakovima predju na veroipovest u kojoj ne mora.
Znam bre slučaj iz komšiluka - ćerka ostala vatrena muslimanka a sinovi prešli u miroljubive hrišćane :D

Kod Jevreja valjda bilo ušla neka budala u kuću pa prvo sebi pa svojim sinovima. Pa zato ajd svi ostali
Pitam se šta bi bilo da im je razbio zube umesto toga? Valjda bi danas zube lomili?

E ali interesantno za sve ove vekove nikako da naidje jedan normalan i da kaže - alo bre pa to Bog (Alah) tako hteo, ko vas prevario?
Pa kad kaže a svi ga poslušaju?

E TO BI BILA MANIPULACIJA!

Poslednja izmena:
Moram priznati da sam fasciniran osnivacima razlicitih verskih grupacija . Procitao sam ovaj clanak pa dobijeno inspiraciju za otvaranje teme -. Kako jedan covek moze pokrenuti narodne mase da ga posmatraju kao proroka ili slicno . Ti samoproklovani proroci nisu ubedili par ljudi da veruju par ljudi da veruju u njihove ideje nego hiljade njih .
Dok je ovaca bice i cobana .:kafa:

а ти ниси изашо на изборе?

A sad skoro nadjoh da kod muslimana to treba da se radi samo njihovim sveštenim licima a ne vernicima
Za vernike je to opciona žrtva a oni navalili na decu jer ako ga puste da odraste neće biti blesav da sebe syebe
Veroispovesti ima mnogo al kita jedna, zato u mešanim brakovima predju na veroipovest u kojoj ne mora.
Znam bre slučaj iz komšiluka - ćerka ostala vatrena muslimanka a sinovi prešli u miroljubive hrišćane :D

Kod Jevreja valjda bilo ušla neka budala u kuću pa prvo sebi pa svojim sinovima. Pa zato ajd svi ostali
Pitam se šta bi bilo da im je razbio zube umesto toga? Valjda bi danas zube lomili?

E ali interesantno za sve ove vekove nikako da naidje jedan normalan i da kaže - alo bre pa to Bog (Alah) tako hteo, ko vas prevario?
Pa kad kaže a svi ga poslušaju?

E TO BI BILA MANIPULACIJA!
WAZZZZZZZZZZZUP WAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZUP WAAAAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZU­P !

ciljna grupa i dobar marketing...

Pročitaj o Adolfu Hitleru,biće ti jasno!

увек сам се одушевљавао онима који знају све о оном чему нису присуствовали...
и увек гласају за шарену лажу...
ил можда за лазу...

pa pazi problem je u sistemu koji ispira mozak i koji ljudima ne dozvoljava da misle...a ove ovakve organizacije samo koriste situaciju...moze im se...a ljudi vjeruju u mnogo vece gluposti...recimo ima ih pa vjeruju da je prauzrok zivih bica nematerijalne prirode i sto je jos apsurdnije mnogi imaju titulu dr. ispred imena...

"Velike mase ljudi ce pre pasti na veliku nego na malu laz." - Hitler

A ima i ono od njega, ako im dovoljno ponavljas nesto, pocece u to da veruju.
A realno, jedino ovcama treba coban, vodja, idol, ostali ljudi misle svojom glavom.

Zamislite grupu od 10 ljudi i grupu od 2 ili 3 čoveka,deset ljudi pita,gde je pingvin,a ona dva čoveka znaju gde je pingvin,ako pitaju jednog,od dvojice,namerno ih pošalje u pogrešnom pravcu,ako pitaju i drugog koji je odvojen od drugog,koji to potvrdi,poverovaće!Takva manipulacija primećena je kod CIA,samo što nije bukvalno,mislim na pingvine!Za manipulaciju masama potrebno je'grananje'!

DOBRO TLO...podložno...nivo razvoja, nivo svjesti...u pravom trenutku, par pravih riječi i eto ti...

Back