Mанијак...

Лулница

Iskusan
Poruka
5.305
Интересује ме, како треба одреаговати када манијак нападне?

Чула сам да по закону не смемо да га повредимо јер ћемо одговарати, и то ми је нелогично. :think:

Чула сам да по закону не смемо да га повредимо јер ћемо одговарати, и то ми је нелогично. :think:

Momentano legneš na leđa,
raširiš noge i pokriješ lice rukama !

A. što se tiče odgovornosti pred zakonom, delimično si u pravu.
Ne smeš da ga grebeš po licu, ali se dozvoljava da ga pukneš nogom u jajca.
Do tri puta ! Nikako više.....

Branis se svim silama i svim raspolozivim sredstima, a posle na sudu pokusas da obrazlozis da je opasnost bila realana, da su zadovoljeni uslovi srazmernosti i istovremenosti...
A za svaki slucaj trazis vezu... :D

Visestruka istrazivanja pokazuju da je samoodbrana u kombinaciji sa bjezanjem najbolja opcija. Bori se kako znas i umijes, vazno je prezivjeti. Noz pod grlom je druga stvar, tu se vec zahtijeva odredjena doza hladnokrvnosti uprkos ogromnom strahu i lupanju srca, kao i lazna kooperacija, ali cim se ukaze prilika (obicno u sekundi) - udaraj i mlati iz sve snage. Moj savjet: sto prljavije, kemijska u oko, cigla u glavu, staklo preko lica da ga unakazis do kraja zivota, koristenje potencijalnog oruzja bilo to pri sebi ili na ulici: kljuceva, casopisa, mobilnog telefona, kaisa, stakla, kamenja, drveta, metala, pijeska, pertle, stikle, torbice, noktiju, glasa (iznenadan povik ima efekta), novina pa sve do same pljuvacke... Najbolje je onesposobiti culo vida. Muskarac ima vise od par stotina slabih tacaka (kyusho) na svom tijelu sto znaci da je fakticki najnezasticenija vrsta na Zemlji. U tom trenutku nema zakona, morala, etike niti civilizacijskih tekovina, boris se da prezivis.

Poslednja izmena:

Valjda se u takvoj situaciji reaguje instiktivno... :think:
Braniš se kako znaš i umeš, to je samoodbrana.
Nelogično je i meni da po zakonu ne smeš da povrediš u situaciji kad te neko fizički napadne.

Momentano legneš na leđa,
raširiš noge i pokriješ lice rukama !

A. što se tiče odgovornosti pred zakonom, delimično si u pravu.
Ne smeš da ga grebeš po licu, ali se dozvoljava da ga pukneš nogom u jajca.
Do tri puta ! Nikako više.....
Ма какво црно гребање, то је тотално недопустиво, јер се не може пред судом
класификовати као нужна одбрана.

Дакле, само контранапад са кутлачом, кломпом, саксијом, варјачом.

Samoodbrana i beg za nas laike.
Na primer moji poznanici koji se bave borilackim vestinama kazu da bi bilo lepo da devojke imaju gde da nauce osnove samoodbrane cisto da onesposobe manijaka i pobegnu i zao im je sto to ne postoji.
Ja kazem prskanje dezodoransa u oci,udarac flasom/vazom/saksijom/bilo cim u glavu/medju noge/u ledja i beg odmah i odlazak u hitnu da vidis da li si dobro,odlazak kod psihologa zbog trauma ko moze to da plati.
Sta bi ja uradila-metoda udri i bezi najverovatnije.
Clanica gore navodi udarac u grlo sakom i to jeste efektno ako je moguce u trenu.
Doduse efektan je i udarac sakom otvorenom u grlo,sut kolenom medju noge i udarac podlakticom u ledja ali za to treba iskustva i brzine.

Poslednja izmena:

Po zakonu ni on tebe ne sme da napadne....do suda nece doci, zato sto nema ko da te tuzi, a ako pak drzava to i uradi na sudu se deres, pljujes sistem, drzavu, jer su oni odgovorni za tebe i njihova je odgovornost da ih skinu sa ulica.....i pustice te.

a kako postupiti ako je manijak uspeo da uzjaše žrtvu. u smislu oborio je i ona leži na leđa, a on je seo preko nje i svojim kolenama blokira njene ruke? dok su njegove ruke slobodne.

pa kako ce da je siluje?odozgo?
prst u oko,pesnica u grlo,kolena u prepone,sva dozvoljena i nedozvoljena sredstva...oshirish ga ko majmuna,pa zovesh komshiluk,bracu,ortake,
pa kad ga budu silovali i izgazili nikad vishe mu nece pasti napamet nekoga da pogleda a kamoli napadne...

Ja sam davno u jednom razgovoru nesto o tome zanimljivo saznao.

Naime od mog druga cale je inspektor za krvne i seksualne delikte. On je u jednom razgovoru pricao da manijaka koji je silovatelj bas "pali" otpor zrtve, te bolesne umove pali vristanje, plac, nekakva odbrana zrtve da bi doziveo erekciju.
On je tada pominja kako su zene glupe, kad ih napadne manijak treba ih zena iznenaditi, u smislu ajde frajeru pokazi kakav si #ebac, sigurno ti je veliki, pocnite da ga skidate kao u smislu glume da bi ga to antimotivisalo ili bi od straha pobegao. Isto kao sto normalan covek nece imati erakciju ako mu partner vristi i place. Tako silovatelj nece imati erekciju na vasu gluma "napaljenu " reakciju.

Ne znam koliko je on u pravu. Da se slucajno ne se#bete mojom pricom ja imam sledece da vam savetujem. U sustini silovatelji su povratnici sa robije. Budite smireni, glumite napaljenost i pitajte ga da li zeli oral, onda otkopcajte mu pantalone, ako vidite da se ne povlacii od njegove namere, njiegov penis stavite u usta i bukvalno ga pregrizite, tako jako povucite da ga iscupate. Njega ce pogoditi uslovni refleksni shok, za to vreme ne da ce te uspeti pobeci nego cak i odigrati kolo, dok on u shoku i strahu stoji napr.... na sred lifta gleda u podrucje prepona od dakle krv siklja na metar udaljenosti.

Posto je nasa drzava idiotska i ne zeli da silovatelje kastrira, vreme je da zene uzmu pravdu u svoje ruke.

Ne znam koliko je on u pravu. Da se slucajno ne se#bete mojom pricom ja imam sledece da vam savetujem. U sustini silovatelji su povratnici sa robije. Budite smireni, glumite napaljenost i pitajte ga da li zeli oral, onda otkopcajte mu pantalone, ako vidite da se ne povlacii od njegove namere, njiegov penis stavite u usta i bukvalno ga pregrizite, tako jako povucite da ga iscupate. Njega ce pogoditi uslovni refleksni shok, za to vreme ne da ce te uspeti pobeci nego cak i odigrati kolo, dok on u shoku i strahu stoji napr.... na sred lifta gleda u podrucje prepona od dakle krv siklja na metar udaljenosti.
А шта ако се за време тог специфичног односа жртва веже за нападача и поистовети се
с њим по принципу идентификације са агресором или по добром старом стокхолмском синдрому?

А шта ако се за време тог специфичног односа жртва веже за нападача и поистовети се
с њим по принципу идентификације са агресором или по добром старом стокхолмском синдрому?

Za Stokhlomski sindrom je potrebno vreme, obicno se javlja kod taoca i otmicara.

Duzina tog vremena je kljucna za razvijanje Stokhlomskog sindroma pod uslovom da nema nasilnickog ponasanja od strane otmicara.

Zrtva silovanja prosto ne moze da razvije takav odnos sa silovateljem.

Za Stokhlomski sindrom je potrebno vreme, obicno se javlja kod taoca i otmicara.

Duzina tog vremena je kljucna za razvijanje Stokhlomskog sindroma pod uslovom da nema nasilnickog ponasanja od strane otmicara.

Zrtva silovanja prosto ne moze da razvije takav odnos sa silovateljem.
Нисам нужно мислио само на Стокхолмски синдром (мада се ту акцент ставља на временску димензију: дужи однос
између жртве и нападача, и усвајање обрасца понашања од нападача којег жртва имитира), споменуо сам и други феномен:
идентификацију. Најчешће жртве силовања су оне жене које свесно или несвесно провоцирају нападача на такав акт.
Дакле, по сексипилном изгледу или самом понашању које наводи на такву радњу. Неће нападач остварити своје намере
на некој оскудно обученој или ненормално ружној жени у крпама или некаквој лепрозној мученици. Занимљив став постоји
код неких психолога у вези природе тих виктиминизованих особа: да су те жене у сржи мазохистички настројене,
да су одрасле у фамилији где је изузетно била изражена доминација мушкарца, и да су навикле на такав третман, и да
њима годи када се на улици окрећу за њом, гледају у њено дупе, да јој заправо расте репутација (и духовна сатисфакција)
када јој комшилук, пријатељи, и други придају пажњу.

Kazes da zene svojim izgledom privlace silovatelje, da uglavnom to je tacno. Silovatelj ce birati onu koja ga fizicki privlaci. Ali to nije opravdanje da je siluje. Lopov ce ukrasti uvek lepsu jabuku sa pijacne tezge.

Recimo ako ja sutra stavim zlatni lanac oko vrata pa prosetam gradom, da li ja mozda nesvesno izazivam lopova da mi ukrade lancic?

Drugo devojke se mogu oblaciti izazovno iz milion drugih razloga ali sigurno je da ni jedna se tako ne oblaci radi svesne ili nesvesne zelje da bude silovana.

Kazes da zene svojim izgledom privlace silovatelje, da uglavnom to je tacno. Silovatelj ce birati onu koja ga fizicki privlaci. Ali to nije opravdanje da je siluje. Lopov ce ukrasti uvek lepsu jabuku sa pijacne tezge.

Recimo ako ja sutra stavim zlatni lanac oko vrata pa prosetam gradom, da li ja mozda nesvesno izazivam lopova da mi ukrade lancic?

Drugo devojke se mogu oblaciti izazovno iz milion drugih razloga ali sigurno je da ni jedna se tako ne oblaci radi svesne ili nesvesne zelje da bude silovana
.
Па пази, нико од нас нема увид у женски мозак како би дефинитивно знали њихове мотиве, намере, планове.

Шта да ти кажем када постоје жене које своје мужеве оптуже за силовање :rtfm:

не би ли имале ваљан повод да по завршетку брака добију алиментацију или изврше деобу заједничке имовине

и стекле завидно богатство?

А што се тиче атрактивних примерака који крену у град адекватно обучени, па сигурно не иду са таквом гардеробом
на вече књижевника. Нећу да грешим душу, можда постоје и такве, али ја се са таквим персонама још нисам суочио
у животу. Вероватно такве навлакуше имају неког шоњу код куће, који не задовољава њихове потребе, па иду на
рандеву са швалером.

Међутим, на том путу наиђу или бану на силоватеља. Проблем силоватеља је у приступу, и ''грубљем третману''
и у томе што су непознати по жртву (мада постоје и они који су познати и који знају веома добро жртву, па желе да се реванширају)

a kako da on ne odgovara onda mozemo reci da smo mi njega napali da je on nas povredio u samoodbrani pa nek odgovara..retardi pisu zakone

Па пази, нико од нас нема увид у женски мозак како би дефинитивно знали њихове мотиве, намере, планове.

Шта да ти кажем када постоје жене које своје мужеве оптуже за силовање :rtfm:

не би ли имале ваљан повод да по завршетку брака добију алиментацију или изврше деобу заједничке имовине

и стекле завидно богатство?

А што се тиче атрактивних примерака који крену у град адекватно обучени, па сигурно не иду са таквом гардеробом
на вече књижевника. Нећу да грешим душу, можда постоје и такве, али ја се са таквим персонама још нисам суочио
у животу. Вероватно такве навлакуше имају неког шоњу код куће, који не задовољава њихове потребе, па иду на
рандеву са швалером.

Међутим, на том путу наиђу или бану на силоватеља. Проблем силоватеља је у приступу, и ''грубљем третману''
и у томе што су непознати по жртву (мада постоје и они који су познати и који знају веома добро жртву, па желе да се реванширају)

Sve ja druze znam, znam ja da je danas drustveni moral pao na najnize grane, prave vrednosti su nestale itd....

Ali stil oblacenja ne igra nikakvu ulogu da li ce zrtva biti silovana, sliovanja su stari problem, mozda josiz pecinskog vremena.
Silovanja je bilo i cetredesetih i pedesetih godina proslog veka kada se zene oblacile drugacije (do usta zakopcane) mozda tada cak i vise nego danas jer tada zene nisu prijavljivalje silovanja radi drustvene osude, ne shvatanja itd....

Naravno postoje i slucajevi gde su zene lazno optuzile muskarca za silovanje radi sopstvenih interesa ali nisam pricao o njima.

Back