Manifestacija / materijalizacija - prakticno i sazeto uputstvo

• Začetnik teme Začetnik teme TonyS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stvarnost je energetska (na bazi zivotne energije) i, izmedju ostalog, ponasa se kao nase ogledalo sa manjim ili vecim lagom. Mi smo takodje energetska bica (simbioza nas / nase duse, energetskog tela i materijalnog / fizickog tela), a nasu energiju u osnovi cine nasi stavovi – ispravniji i pozitivniji stavovi imaju visi nivo energije nego neispravniji i negativniji stavovi. Visa energija odnosno pozitivna energija omogucava privlacenje pozitivnih stvari (zdravlje, prosperitet), dok niza odnosno negativna energija nas odvaja od pozitivnih stvari i privlaci negativne stvari. Dakle slicne energije se privlace. To znaci da sto smo visi sa energijom, lakse privlacimo sta god pozelimo i imuniji smo na niske energije i sve ono sta one mogu da donesu.

Kako podici nivo svoje energije? Prvi korak je uredjenje svoje svesti – preispitati sta je sve moguce i fokusirati se na pozitivno koliko je to moguce, bez obzira na trenutne okolnosti. Drugi korak je menjanje / uticanje na podsvest. Ovaj korak je neophodan, jer podsvest cini veliku vecinu nase energije.

Kako uticati na podsvest? Najjednostavniji nacin je ponavljanje afirmacija (izjava) i aformacija (pitanja), i to iz pozicije kao da vec imamo ono sta zelimo. Primer afirmacije: “ja sam bogat”. Bolji primer afirmacije koji ukljucuje emocije i kao takav daje bolje i brze rezultate: “osecam se tako srecno i zahvalno sad jer ja sam veoma bogat”. Primer aformacije: “zasto sam ja tako bogat?” Zbog nacina na koji nasa podsvest funkcionise, aformacije su dosta brze i efektivnije od afirmacija, ali ako za nesto treba dosta ponavljanja i dosta vremena kako bi se manifestovalo (nesto krupno i ozbiljno), ne skodi da se afirmacije i aformacije kombinuju.

Kako ponavljati afirmacije i aformacije? Dovoljno je da se ponavljaju povremeno u sebi, mogu i da se slusaju, ali postoji i nacin koji je mozda sporiji, ali je prakticniji, pouzdaniji i odrziviji na duze staze (ne dolazi do zamora, dosade itd.). U pitanju su subliminarne poruke. Subliminarno podrazumeva nivo zvuka koji je necujan za nas ali koji nasa podsvest i dalje moze da cuje (nasa podsvest mnogo bolje cuje od nase svesti). Na taj nacin se postize to da subliminarna poruka (afirmacija / aformacija) ide direktno u podsvest, bez konflikta sa kritickim delom nase svesti koja ume da komplikuje, otezava pa i da blokira put doticnih poruka do podsvesti. Zahvaljujuci tome sto nasa podsvest mnogo bolje procesuira sve sto cuje nego svest, jos jedna velika prednost subliminarnih poruka je to sto moze da se slusa i vise poruka paralelno / istovremeno, sto predstavlja veliku ustedu u vremenu. Uz sve to, moze komotno da se slusa muzika ili sta god drugo.

Koliko ponavljanja je potrebno? Zavisi od mnogo toga i zavisi sta se manifestuje. Nekad je dovoljno svega par ponavljanja, a nekad par stotina ili preko hiljadu ponavljanja u toku jednog dana, pa tako svaki dan. Jedini univerzalni recept je taj da ponavljate sto vise puta, ili onoliko puta koliko osetite da vam je potrebno.

Sta jos moze da se uradi kako bi se ubrzala manifestacija? Ciscenje energetskog tela od negativnosti / losih blokada, i podizanje energije sto pre svega podrazumeva rad na glavnim cakrama u nasem telu. Celo nase bice ucestvuje u procesu manifestacije, ali najvitalnija za to, narocito za novac, je cakra 1 koja se nalazi ispod kicme. Za vise detalja o cakrama pogledajte na ovom forumu temu Cakre u podforumu Alternativna Medicina, i / ili pretrazujte internet, narocito youtube.

Poslednja izmena:
za vernike afirmacija može biti i u obliku zahvalnosti Bogu...Hvala ti Bože što mi daješ ... naprimer imaš ljubavi u životu ali ne dovvoljno...onda zahvali Bogu za ljubav koju imaš i on će ti dati više....imaš zdravlja ali ti treba bolje..zahvali Bogu na dobrom zdravlju...imaš para li ti treba više...zahvali Bogu na bogatsvu i on će ti dati više....ko ima daće mu se još...ko nema uzeće mu se i to što ima...

mentalno ponavljanje afirmacije je pomalo silovanje podsvesti da bi se u nju upisala uverenja koja želimo...verovatno je to efikasnije uraditi tokom meditacije ili molitve i iz srca a ne iz uma...

aformacija ili afirmacija kroz pitanje se koristi da se suzbije kritički otpor razuma koji kaže suprotno od onog što kaže afirmacija...na primer želiš novac...afirmacija bi bila ja sam bogat..ali tvoj razum zna da nisi...međutim kad pitaš zašto sam ja bogat onda ne ostavljaš prostora razumu da se suprotstavi...zato su aformacije jače od afirmacija...jer eliminišu sumnju u željeno uverenje kojim se kreira drugačija realnost...

verom to jest uverenjima oblikujemo svoju realnost...po veri tvojoj biće ti

Poslednja izmena:
za vernike afirmacija može biti i u obliku zahvalnosti Bogu...Hvala ti Bože što mi daješ ... naprimer imaš ljubavi u životu ali ne dovvoljno...onda zahvali Bogu za ljubav koju imaš i on će ti dati više....imaš zdravlja ali ti treba bolje..zahvali Bogu na dobrom zdravlju...imaš para li ti treba više...zahvali Bogu na bogatsvu i on će ti dati više....ko ima daće mu se još...ko nema uzeće mu se i to što ima...

mentalno ponavljanje afirmacije je pomalo silovanje podsvesti da bi se u nju upisala uverenja koja želimo...verovatno je to efikasnije uraditi tokom meditacije ili molitve i iz srca a ne iz uma...
u p
aformacija ili afirmacija kroz pitanje se koristi da se suzbije kritički otpor razuma koji kaže suprotno od onog što kaže afirmacija...na primer želiš novac...afirmacija bi bila ja sam bogat..ali tvoj razum zna da nisi...međutim kad pitaš zašto sam ja bogat onda ne ostavljaš prostora razumu da se suprotstavi...zato su aformacije jače od afirmacija...jer eliminišu sumnju u željeno uverenje kojim se kreira drugačija realnost...

Da, bitno je da si uveren, jer kad te nagrize crv sumnje ode mast u propast. Jer ako posumnjas da ce nesto poci naopako, poci ce naopako :P

Upravo tako. Neki put i snovi mogu da te zeznu, zato ne treba u snove verovati. Buducnost nije zacrtana i niko ne moze
znati buducnost, osim da zeli da tako bude :P
verujem da su ključni događaji predefinisani ali ne i naše reakcije na njih i do kojih drugih predefinisanih ključnih događaja će nas te reakcije odvesti...kao da putujemo vozom i stanice su predefinisane a mi odlučujemo kad i gde ćemo da menjamo vozove...ključni događaji su lekcije koje su nam predviđene za tekući život...

verujem da su ključni događaji predefinisani ali ne i naše reakcije na njih i do kojih drugih predefinisanih ključnih događaja će nas te reakcije odvesti...kao da putujemo vozom i stanice su predefinisane a mi odlučujemo kad i gde ćemo da menjamo vozove...ključni događaji su lekcije koje su nam predviđene za tekući život...
Ima tako kada dodju meseci kojih se treba cuvati i kad su dobri. Recimo mart 2021 je bio gadan po mene i moje bliznje...

Ne

Ne razumem ko ima dace mu se jos a ko nema uzece mu se jos
Znaci li to da ce se bogatasima i milijarderima dati a siromasnima uzeti?

Ne razumem ko ima dace mu se jos a ko nema uzece mu se jos
Znaci li to da ce se bogatasima i milijarderima dati a siromasnima uzeti?
teorijski tako funkcionišu uverenja.....kreira se realnost u skladu sa uverenjima koja imaš....

kad imaš nešto veruješ da imaš pa svojim uverenjem da imaš stvaraš još tog iskustva...na primer malo si bogat...i zaključiš da si bogat i veruješ u to..onda ti dođe još novca jer tvoje uverenje da si bogat proizvodi tu realnost... ko ima daće mu se još
kad imaš malo veruješ da nemaš pa svojom verom stvaraš realnost sa još manje toga...naprimer nisi nešto bogat i porediš se sa bogatijim i misliš nemam ništa...siromah sam...time sebi kreiraš relanost u koju veruješ i postaješ stvarno siromašan... ko nema uzeće mu se i to što ima

teorijski tako funkcionišu uverenja.....kreiraš realnost u skladu sa uverenjima koja imaš....

kad imaš nešto veruješ da imaš pa svojim uverenjem da imaš stvaraš još tog iskustva...na primer malo si bogat...i zaključiš da si bogat i veruješ u to..onda ti dođe još novca jer tvoje uverenje da si bogat proizvodi tu realnost... ko ima daće mu se još
kad imaš malo veruješ da nemaš pa svojom verom stvaraš realnost sa još manje toga...naprimer nisi nešto bogat i porediš se sa bogatijim i misliš nemam ništa...siromah sam...time sebi kreiraš relanost u koju veruješ i postaješ stvarno siromašan... ko nema uzeće mu se i to što ima
Pa uveravam se da sam bogat ali mala plata jbg sve ode na troskove

Kako? I kada?
Jel to zakon privlacenja to nisu materijalizacije?
ja pričam samo teorijski...nisam u praksi radio afirmacije....samo sam teorijski razmišljao kako to funkcioniše i čitao i gledao neke videe o tome..

bitno je i da nemaš neka uverenja koja te ograničavaju...naprimer ako misliš da je novac zlo a ti ne želiš zlo u svom životu ili ako misliš da ne zaslužuješ novac ili da ne zaslužuješ dobar život ....onda ga nećeš ni dobiti...

bitno je i da nešto radiš po pitanju onoga što želiš..neće ti novac pasti s neba...ali ako imaš plan naprimer da nađeš bolji posao, ili da završiš neku dodatnu školu, onda radiš na tome verujući da će te to dovesti do bogatstva...

ja pričam samo teorijski...nisam u praksi radio afirmacije....samo sam teorijski razmišljao kako to funkcioniše i čitao i gledao neke videe o tome..

bitno je i da nemaš neka uverenja koja te ograničavaju...naprimer ako misliš da je novac zlo a ti ne želiš zlo u svom životu ili ako misliš da ne zaslužuješ novac ili da ne zaslužuješ dobar život ....onda ga nećeš ni dobiti...

bitno je i da nešto radiš po pitanju onoga što želiš..neće ti novac pasti s neba...ali ako imaš plan naprimer da nađeš bolji posao, ili da završiš neku dodatnu školu, onda radiš na tome verujući da će te to dovesti do bogatstva...
Ako recimo kazem posto sam veliki vernik da je taj zakon privlacenja vraziji?

Ako recimo kazem posto sam veliki vernik da je taj zakon privlacenja vraziji?
to i mene buni malo..pa ne radim afirmacije... ali ovo ko ima daće mu se još i ko nema uzeće mu se i to što ima je iz Biblije...Isus pričao...
Isus isto pričao da verom možemo da pomeramo planine...tvoja planina je naprimer da se obogatiš...ako veruješ u to dovoljno jako bez sumnje i radiš na tome onda ćeš to i da napraviš...

Back