HeBePoBaTaH_
Poznat
- Poruka
- 7.004
Orvel:Da li se osecate zrtvovani za ratove, finansijske piramide i rat? Da li samo ja tripujem da nemamo buducnost? Da cu chamiti jos 20 godina van sveta, u izolovanoj zemlji bez mogucnosti? ILi je samo to moj losh trip? Da li su godine mrznje i ratova prosle? Kuda dalje? Imamo li shanse, ili su nam je oduzeli, kao i detinjstvo? Nekad me obuhvata potpuno beznadje, duhovi proslosti? Snovi su mi nocne more Malo po malo, sve vishe poznika i prijatelj su mi ubijeni ili se ubijaju(sto je cesce), a sve mladi ljudi. Osecam nadolazk radikala, cujem bat njihovih chizama. Bacaju su bombe na opozicione politicare.(U ovom slucaju Kasu)VRACAJU LI NAM SE DEVEDESETE?
To o povratku 90-ih često slušam u poslednje vreme.
Svakako najgori period naših života bez obzira na generacijsku pripadnost i svi mi živimo i dalje posledice sveopšteg, kolektivnog udesa.
Prošle su godine ratovanja, mi smo svoje "odužili" i nismo više ničija interesna sfefa niti parče za potkusurivanje Evrope.
Ne pada mi na pamet da sebi ubacijem u glavu osećanje kolektivne odgovornosti.
Radikalofobija se nekome čini sasvim na mestu. Ja ne mislim da je strah opravdan, verujem da je narod naučio konačno šta je to kolektivno pamćenje i šta je ko radio.