Manifest zrtvovanih generacija

• Začetnik teme Začetnik teme Orvel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Orvel:
Da li se osecate zrtvovani za ratove, finansijske piramide i rat? Da li samo ja tripujem da nemamo buducnost? Da cu chamiti jos 20 godina van sveta, u izolovanoj zemlji bez mogucnosti? ILi je samo to moj losh trip? Da li su godine mrznje i ratova prosle? Kuda dalje? Imamo li shanse, ili su nam je oduzeli, kao i detinjstvo? Nekad me obuhvata potpuno beznadje, duhovi proslosti? Snovi su mi nocne more Malo po malo, sve vishe poznika i prijatelj su mi ubijeni ili se ubijaju(sto je cesce), a sve mladi ljudi. Osecam nadolazk radikala, cujem bat njihovih chizama. Bacaju su bombe na opozicione politicare.(U ovom slucaju Kasu)VRACAJU LI NAM SE DEVEDESETE?

To o povratku 90-ih često slušam u poslednje vreme.
Svakako najgori period naših života bez obzira na generacijsku pripadnost i svi mi živimo i dalje posledice sveopšteg, kolektivnog udesa.
Prošle su godine ratovanja, mi smo svoje "odužili" i nismo više ničija interesna sfefa niti parče za potkusurivanje Evrope.
Ne pada mi na pamet da sebi ubacijem u glavu osećanje kolektivne odgovornosti.
Radikalofobija se nekome čini sasvim na mestu. Ja ne mislim da je strah opravdan, verujem da je narod naučio konačno šta je to kolektivno pamćenje i šta je ko radio.

Orvel:
Da li se osecate zrtvovani za ratove, finansijske piramide i rat? Da li samo ja tripujem da nemamo buducnost? Da cu chamiti jos 20 godina van sveta, u izolovanoj zemlji bez mogucnosti? ILi je samo to moj losh trip? Da li su godine mrznje i ratova prosle? Kuda dalje? Imamo li shanse, ili su nam je oduzeli, kao i detinjstvo? Nekad me obuhvata potpuno beznadje, duhovi proslosti? Snovi su mi nocne more Malo po malo, sve vishe poznika i prijatelj su mi ubijeni ili se ubijaju(sto je cesce), a sve mladi ljudi. Osecam nadolazk radikala, cujem bat njihovih chizama. Bacaju su bombe na opozicione politicare.(U ovom slucaju Kasu)VRACAJU LI NAM SE DEVEDESETE?

Ma istripovo si se... I to gadno...
Probaj da batalis travu, mislim da ce ti prijati... :D

ja recimo imam skroz drugi trip... Isto Mracan i jeziv samo malo drugaciji. Srbija je u evropuskoj uniji. Ratko je odavno u tribunaslu. Svi od obraza pa do nacionalnog stroja su u na visegodisnjim robijama. Gejevi imaju svoja prava. Narkomani se skupljaju po centralnim gradskim ulicama. Nigde vise se necuju narodnjaci. Zavladalo je gradjansko otvoreno drustvo a civilni sektor preuzeo vlast.

Autobus 88:
Srbija je u evropuskoj uniji. Ratko je odavno u tribunaslu. Svi od obraza pa do nacionalnog stroja su u na visegodisnjim robijama. Gejevi imaju svoja prava. Narkomani se skupljaju po centralnim gradskim ulicama. Nigde vise se necuju narodnjaci. Zavladalo je gradjansko otvoreno drustvo a civilni sektor preuzeo vlast.

Divno..Kako ti lepo zamisljas ovu zemlju, naravno malo teze ce se to ostvariti, ali bitno da ima ko bar da je zamisli ovakvu... :)
Jedini problem su ovi narkomani na ulicama, ja bi njih sve lepo u neku drzavnu kliniku za odvikavanje, koju bi naravno finansirala drzava.......od poreza :D :D

kakootici:
kOGA su bre to srbi proterali
pa da jesu ne bi bili tu de su

da nisu mozda i italijane u hr isto srbi proterali

pf

Ja bih samo da prozborim koju rijec, o ovome sta je gospodin kazao o talijanima u Istri.
Naime, oni su svi , bijezali u Italiju, od partizanskog terora, i od komunizma.Italija im je odobrila povratak u nju, i skoro svi italijani iz Istre, su pobijegli iz Jugoslavije. Oni sta su ostali , su jako lose prosli, a to su navec bili stariji.
Dakle, nije tacno potpuno , da su talijani protjerani, ali je , da su bjezali od partizana i od komunizma, tamo , gdje im je bolje.

Autobus 88:

ja recimo imam skroz drugi trip... Isto Mracan i jeziv samo malo drugaciji. Srbija je u evropuskoj uniji. Ratko je odavno u tribunaslu. Svi od obraza pa do nacionalnog stroja su u na visegodisnjim robijama. Gejevi imaju svoja prava. Narkomani se skupljaju po centralnim gradskim ulicama. Nigde vise se necuju narodnjaci. Zavladalo je gradjansko otvoreno drustvo a civilni sektor preuzeo vlast.
Shta vas ima jedan autobus 88?Ili autobus HH? Mislio sam da vas je vishe? Vidim veliki si patriota sa Naci pozdravom?

Autobus 88:

prijatelju,nemoj dalje..rasplakacesh me :cry:
kako bre da nema narodnjaka??yebesh ti tu drzavu bez njih a?.. :D

e ***** ti ovaj narod gedza ako nam je keba deo identiteta
p.s.
kad izbacish narkomane..tako ce i biti..za koju godinu;)

Sta fali dobroj narodnoj. Ima odlicnih pesama. slusam ove starije uglavnom. milanceta, Radeta Petrovica, Miroslava i sl. Licno znam skinse koji opusteno slusaju sve i svasta.

Inace nism skinhed jer da bih to bio morao bih da prihvatim neke stvari iz NS-a koje su mi malo kako da kazem heavy.
neke stvari koje oni tvrde se direktno kose sa pravoslavnom verom. nesto mi se svidelo a nesto i nije. u sustini vecina nasih skinheda su pravoslavci neki vise neki malo manje mada ima i onih koji se loze na tzv Rodoverije. U NS-u ima gomila pozitivnih stvari ali i par sumanutih tripova. Neki se pomalo loze na Nicea koga ja inace organski ne podnosim.

Hrvoje:
Ja bih samo da prozborim koju rijec, o ovome sta je gospodin kazao o talijanima u Istri.
Naime, oni su svi , bijezali u Italiju, od partizanskog terora, i od komunizma.Italija im je odobrila povratak u nju, i skoro svi italijani iz Istre, su pobijegli iz Jugoslavije. Oni sta su ostali , su jako lose prosli, a to su navec bili stariji.
Dakle, nije tacno potpuno , da su talijani protjerani, ali je , da su bjezali od partizana i od komunizma, tamo , gdje im je bolje.

Pazi, pazi - Hrvoje vredno prati sve sto se desava ovde kod nas... :-o :)

Hrvoje,
Da li bih mogla i ja ovako slobodno da se ponasam na nekom hrvatskom forumu?
Preporuci mi neki! ;)

Back