- Poruka
- 92.044
U Mađarskoj postoje svinje koje su čupave kao ovce i zovu se Mangalice i takvih nema nigde drugde usvet.
Živa istina, pitaj Gugla
Živa istina, pitaj Gugla
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izgleda simpatičnoU Mađarskoj postoje svinje koje su čupave kao ovce i zovu se Mangalice i takvih nema nigde drugde usvet.
Živa istina, pitaj Gugla
Pogledajte prilog 1485698
Идеално за прагњетину, за оне који се не могу одлучити да л’ јагње, да л’ прасе.U Mađarskoj postoje svinje koje su čupave kao ovce i zovu se Mangalice i takvih nema nigde drugde usvet.
Živa istina, pitaj Gugla
![]()
kaže se i jedno i drugoMito, tvoj Gugl ne prevodi dobro.
Mangalica!
Isto kao Prisli i Presli ( engleski).Мангулица или мангалица (мађ. mangalica) је раса свиње која је у Мађарској под заштитом државе.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Мангалица
Mito, tvoj Gugl ne prevodi dobro.
Mangalica!
Ima i kod nas Mangulica gde hoćeš. Držao ih je do skoro neki moj rođak. Nisam probao, kažu da im je meso još ukusnije nego kod običnih svinja. Meni nešto ono mrsko. Dlaka im je toliko jaka da, naravno, nema šanse da se šure nego moraju da se deru. I opet im u mesu i masnim naslagama sve ostanu dlake unutra.
Ovo prvi put čujem
Nisam jela meso mangulice
![]()
bitno je da u finoj karnexovoj jetrenoj pasteti nema urina,govna, i ostalog. prvorazredna jetra sitno mlevenaGledao sam baš kad je taj rođak ostavljao slaninu da suši. Sve po njoj crne tačke od dlake. Nešto mi to pogadno
bitno je da u finoj karnexovoj jetrenoj pasteti nema urina,govna, i ostalog. prvorazredna jetra sitno mlevena![]()
drzali smo ih 30 godina. pametnije su nego psi.
daj im neku vukojebinu obraslo sibljem i korovom, srede je za jednu sezonu
nesrecom zivimo u srbistanu gde je pamet kratka, a korupcija svakodnevna. uz suze sam ispratio i mog drugara u bankrot. najveci greh mu je bio sto je zapatio farmu u Srbiju umesto normalnoj zemlji madjarskoj:
https://www.facebook.com/CrniPapak
da sada ne uporedjujem uslove u Srbiji i madjarskoj, mucno je mnogo
ko ima mesta u dvoristu, jedno-dve mangale moze odraniti, ali zamlacivati se zdravom hranom i drzanjem farme je visokorizicno uz ove papke na lokalnim funkcijama
ja sam ih drzao na "placu" imali su da riju, da prave brloge i da brste (dok nisu ocistili) iskljucivo sam ih hranio kukuruzom, suncokretom sa tanjiricima,sitnom korov ribom, tuluzinom, pojeli su i odpatke od klanja peradi. ma sve.sa sve minimalnim ulaganjemCaka kod ovih svinja je da se uzgajaju na sto prirodniji nacin,suma zir,korenje,trava itd.
Ako se drzi u tovu kao i obicna svinja,kvalitet mesa je kao i kod obicne tovne svinje.
kazu ofi fini forumasi sto se laktaju na lidl akcijamaKo kaže?