Mandela efekat

CAHJAP

Zainteresovan član
Poruka
234
Zanima me dali je neko od vas doživeo Mandelin efekat ili nešto slično, nelogično. Lično sam doživeo Mandelin efekat I mnogo drugih neobjašnjivih fenomena ali Mandelin efekat je bio baš toliko očigledan, kao da voziš 20 godina auto plave boje i probudiš se jedno jutro a auto crven. Malo sam istraživao ovaj fenomen i saznao da se mnogo toga desilo tj promenilo kad je prvi put pušten Hadrin sudarač čestica u rad. Sećam se da su ga brzo potom isključili i nije puštan u rad sledećih 8 meseci. Navodno je rascepio prolaz u paralelnu dimenziju i to je prouzrokovalo Mandelin efekat uostalom. Sećam se tada da je u prvih nedelju dana kaad ke pišten u rad Hadron sudarač čestica da je u Ženevi i okolini bilo mnogostruko više prijavljivanja duhova nego uobičajeno. Dali se zaista neŝto promenilo u vezi toga. Najavljuju izgradnju višestruko većeg sudarača čestica a takođe i Kinezi što je malo čudno ako su ostvarili otkrivanje Higs Boson čestica i dokazali tu teoriju. Kompletna izgradnja sadašnjeg sudarača je koštala oko 14 milijardi dolara sa dodatnih 5 milijardi dolara godišnjeg održavanja i eksperimentisanja. Novi veći najavljen sudarač bi mogao dostići preko 40 milijardi dolara. Dali je ovo zaista samo sudarač čestica i instrument za istraživanje sub atomskih čestica ili nešto daleko daleko više što se tiče sudbine svih nas na planeti ?

Ја сам доживео свашта, и схватио, односно други су ми дали објашњење са којим сам се на крају сложио:

1. Бујна машта чини свашта
2. Све је како схватиш

Ја сам доживео свашта, и схватио, односно други су ми дали објашњење са којим сам се на крају сложио:

2. Све је како схватиш

Као онај са суседне теме што мисли да девојка из буса оће да се уда за њега зато што су се погледали на пар секунди?

2. Све је како схватиш
Naravno da bujna mašta objašnjava bujnu maštu ali je i logično objašnjenje za one koji to nisu doživeli, već će sve nešto što zvuči nelogično, nesvakidašnje i mimo svojih iskustava okarakterisati kao nemogućim, često se podsmevajući, ruganjem i ponižavanjem osobe koja jeste. Zato mnogim fenomenima nije dato mnogo značaja a mnogi ljudi, iako sasvim normalni i često sa višim percepcijama od "normalnog" svakidašnjeg čoveka bivaju proglašeni ludim i institucionalizovani samo zato što imaju iskustva koja prevazilaze narativ "normalnog".

Ma slažem se, i kažem da sam doživeo svašta.
Evo i od Veštačke inteligencije, ali me mrzi ...

Dobro. Evo ispričaću ti jednu od dve interesantne stvari koje sam doživeo sa kompjuterom:

Osamdesetih godina prošlog veka kupim ja Comodore64.
Imao sam neki šahovski program i priznajem stalno me je tukao.

Radovao se onoliko, pušta pobedničke fanfare,
pali gasi ekran ... ma svašta.
Naljutim se ja i pređem na najniži, početnički level. Naravno pobedim.

Tako se umusio, nema muzike, zatamnio ekran ...
Osetio sam njegovu tugu ! Da, bukvalno !!
Došlo mi da zaplačem !

Toliko mu je dobro i uverljivo bila uprogramirana ta "tuga", da sam je osetio !
Posle razmišljam, mmu ti ejbem, kad si pobeđivao, bilo ti milo, sad poraz ne možeš da podneseš ...

Nikada više nisam igrao šah sa kompjuterom !

Zanima me dali je neko od vas doživeo Mandelin efekat ili nešto slično, nelogično. Lično sam doživeo Mandelin efekat I mnogo drugih neobjašnjivih fenomena ali Mandelin efekat je bio baš toliko očigledan, kao da voziš 20 godina auto plave boje i probudiš se jedno jutro a auto crven. Malo sam istraživao ovaj fenomen i saznao da se mnogo toga desilo tj promenilo kad je prvi put pušten Hadrin sudarač čestica u rad. Sećam se da su ga brzo potom isključili i nije puštan u rad sledećih 8 meseci. Navodno je rascepio prolaz u paralelnu dimenziju i to je prouzrokovalo Mandelin efekat uostalom. Sećam se tada da je u prvih nedelju dana kaad ke pišten u rad Hadron sudarač čestica da je u Ženevi i okolini bilo mnogostruko više prijavljivanja duhova nego uobičajeno. Dali se zaista neŝto promenilo u vezi toga. Najavljuju izgradnju višestruko većeg sudarača čestica a takođe i Kinezi što je malo čudno ako su ostvarili otkrivanje Higs Boson čestica i dokazali tu teoriju. Kompletna izgradnja sadašnjeg sudarača je koštala oko 14 milijardi dolara sa dodatnih 5 milijardi dolara godišnjeg održavanja i eksperimentisanja. Novi veći najavljen sudarač bi mogao dostići preko 40 milijardi dolara. Dali je ovo zaista samo sudarač čestica i instrument za istraživanje sub atomskih čestica ili nešto daleko daleko više što se tiče sudbine svih nas na planeti ?
da...

negirao sam dok nisam to doživeo a sve zbog toga jer je ljudska percepcija zasnovana na društvenim dogmama

Back