CAHJAP
Zainteresovan član
- Poruka
- 234
Zanima me dali je neko od vas doživeo Mandelin efekat ili nešto slično, nelogično. Lično sam doživeo Mandelin efekat I mnogo drugih neobjašnjivih fenomena ali Mandelin efekat je bio baš toliko očigledan, kao da voziš 20 godina auto plave boje i probudiš se jedno jutro a auto crven. Malo sam istraživao ovaj fenomen i saznao da se mnogo toga desilo tj promenilo kad je prvi put pušten Hadrin sudarač čestica u rad. Sećam se da su ga brzo potom isključili i nije puštan u rad sledećih 8 meseci. Navodno je rascepio prolaz u paralelnu dimenziju i to je prouzrokovalo Mandelin efekat uostalom. Sećam se tada da je u prvih nedelju dana kaad ke pišten u rad Hadron sudarač čestica da je u Ženevi i okolini bilo mnogostruko više prijavljivanja duhova nego uobičajeno. Dali se zaista neŝto promenilo u vezi toga. Najavljuju izgradnju višestruko većeg sudarača čestica a takođe i Kinezi što je malo čudno ako su ostvarili otkrivanje Higs Boson čestica i dokazali tu teoriju. Kompletna izgradnja sadašnjeg sudarača je koštala oko 14 milijardi dolara sa dodatnih 5 milijardi dolara godišnjeg održavanja i eksperimentisanja. Novi veći najavljen sudarač bi mogao dostići preko 40 milijardi dolara. Dali je ovo zaista samo sudarač čestica i instrument za istraživanje sub atomskih čestica ili nešto daleko daleko više što se tiče sudbine svih nas na planeti ?