manastir

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvinjavam se srecno udatoj majci troje dece! Blago Vama! Nemojte se previse hvaliti svojom srecom.
Otkad udata majka troje dece ne moze da ima frustracije i prljave misli? Cim insistirate da ste "srecno udati" - tu postoji neki problem. A cini mi se i da ste zamenili teze - pa Vi mislite da je seks prljav, a ne ja. Kakve veze ima da li je neko ozenjen, udat, ima decu... da bi bio izopacen ( ovde ne mislim na vas nego na svestena lica i postedite nas vise crkvenih pravila)
Muka mi je od bilo kakvih krajnosti i crkve i komunizma. Ne zna se ko je vise ZLA naneo ljudima. Sada su najveci vernici oni koji pedeset godina nisu usli u crkvu.
Pozdarav za Betty, LepuJeku i za Vas NenaS, naravno!
ps Daksi oprost od Boga ostavite za sebe! Meni nicije oprastanje nije potrebno.

Hellen:
daxa:
NenaS:
daxa:
Pa, jel ona zbog njega otisla u manastir? Naljutila se sto on ima decu i predsednik je?! Pa, mogla je i ona da ima decu,da je htela, nego je sebicana.
Dajte ljudi mozda se zaljubila u staresinu manastira, nemojte je zaliti.
:!: :x HALO! Staresine zenskih manastira su ZENE! Sta je pisac hteo reci?! U srcu te zene...RAZOCARANJE u ljude i u ljubav i okretanje jedinoj ljubavi koja nikada nikoga nije izdala BOGU...
Pa? Zar zena ne moze da se zaljubi u zenu pogotovo ako se razocara u muskarce? Uostalom da li moze da se nadje dusevni mir bez telesnog zadovoljenja? Izvinjavam se zaboravila sam da popovi vise upraznjavaju seks od drugih, pogotovo sa malim decacima, njihovim sticenicima. S kim li monahinje to rade?

Кад се разочараш у неког мушкарца ти се онда заљубиш у жену? :? А шта са оним женама које нису би?
Да ли може да се нађе душевни мир без телесног задовољења?! А што не??? Немој увек полазити од себе, људи су различити и неко је вероватно одабрао да му је душевни мир важнији од телесног задовољења.
Твоје ПРЕДРАСУДЕ о људима ( у овом случају претпостављам да мислиш на монахе) не бих да коментаришем.
P.S.Ако не познајеш цркву ни њено уређење, уздржи се од коментара. Попови у православној цркви могу слободно да упражњавају секс јер не могу да постану попови док год се не ожене!!!
Hellen, da li moram da Vam odgovaram? Pa Vi forsirate cirilicu, crkvu, a nick vam je veoma nesrpski.
Dusevnog mira nema bez telesnog zadovoljenja ( ili su me pogresno ucili na fakultetu). To sto popovi mogu da se zene i slobodno upraznjavaju seks ne znaci da nisu izopaceni. Ne generalizujem ja nego upravo Vi i Vama slicni koji toliko forsirate crkvu, Boga, citirate Bibliju. Pa zar je to jedina knjiga koju ste procitali?!
A o tome ko ima predrasuda, pa neki drugi put...

imam ...imala sam brata zorana ,sada je otac Nektarije ...bio ludak ...tezi slucaj ,mislim na alkohol ,razne droge i ostalo ... sada se fura sa dzipom po kosovu ima mobilni kakav cu ja mozda kupiti za jedno desetak godina ,izgleda da je crkva unosan posao ....mada odkako se zamonasio ima lepe stvari da se cuju od njega , majke mu ga odjednom postade smiren , nacitan ...na kojim li je sada drogama ?? ali ne svidja mi se nacin na koji je postao pripadnik crkve ... odrekao se stana u nisu ,pa sada isti sluzi za pitaj boga sta ,crkva nije prodala stan za neke dobrotvorne svrhe, vec ga koriste .... nisam ateista ...ali sta sve ljudi mogu da smisle i sve je korist ..ne svidja mi se ideja crkve ..nema veze sa narodom

daxa:
Izvinjavam se srecno udatoj majci troje dece! Blago Vama! Nemojte se previse hvaliti svojom srecom.
Otkad udata majka troje dece ne moze da ima frustracije i prljave misli? Cim insistirate da ste "srecno udati" - tu postoji neki problem. A cini mi se i da ste zamenili teze - pa Vi mislite da je seks prljav, a ne ja. Kakve veze ima da li je neko ozenjen, udat, ima decu... da bi bio izopacen ( ovde ne mislim na vas nego na svestena lica i postedite nas vise crkvenih pravila)
Muka mi je od bilo kakvih krajnosti i crkve i komunizma. Ne zna se ko je vise ZLA naneo ljudima. Sada su najveci vernici oni koji pedeset godina nisu usli u crkvu.
Pozdarav za Betty, LepuJeku i za Vas NenaS, naravno!
ps Daksi oprost od Boga ostavite za sebe! Meni nicije oprastanje nije potrebno.
:roll:
OHO!!! Presli smo na "tesko oruzje"!!! Pa, na vasu zalost, niste u pravu,ali ne zelim o tome da raspravljam. A sto se MONAHA tice, pa to im nekako ide u "opis posla", ako zele da budu to sto jesu-onda moraju da odbace svetovni zivot, i to je to. A Vi meni bas zvucite kao neko ko je bio "komunista do koske", pa su mu i shvatanja o Crkvi i svestenicima tako formirana. Kao u partizanskim filmovima o "prljavim popovima", obavezno zaraslim u neuredne brade! :twisted:

komunizam je zamenila crkva .... moraju ovce da veruju, nije problem vera ...nego crkva ... jel gledao neko film STIGMATA ,i suština filma je da ne postoji vera kao ustanova ,već ko je pravi vernik ,ići će po svetu kao običan putnik ,svuda i u svakoj kući će pronaći utočište ..i širiti dobro ...a ne rim ,papa , podela vera ..crkve od samodoprinosa i budzeta ,jer te crkve ne služe ničemu , koliko dece ima nezbrinute ,zašto se crkva nebi pozabavila tim problemom .... i da ...u mojoj verziji žene bi imale glavnu ulogu , a ne razni manijaci i nedoradjeni tipovi ....pomenula sam već negde , u jednom selu pop je bio najveći švaler ...nema koju nije....

daxa:
Hellen:
daxa:
NenaS:
daxa:
Pa, jel ona zbog njega otisla u manastir? Naljutila se sto on ima decu i predsednik je?! Pa, mogla je i ona da ima decu,da je htela, nego je sebicana.
:!: :x HALO! Staresine zenskih manastira su ZENE! Sta je pisac hteo reci?! U srcu te zene...RAZOCARANJE u ljude i u ljubav i okretanje jedinoj ljubavi koja nikada nikoga nije izdala BOGU...
Pa? Zar zena ne moze da se zaljubi u zenu pogotovo ako se razocara u muskarce? Uostalom da li moze da se nadje dusevni mir bez telesnog zadovoljenja? Izvinjavam se zaboravila sam da popovi vise upraznjavaju seks od drugih, pogotovo sa malim decacima, njihovim sticenicima. S kim li monahinje to rade?

Кад се разочараш у неког мушкарца ти се онда заљубиш у жену? :? А шта са оним женама које нису би?
Да ли може да се нађе душевни мир без телесног задовољења?! А што не??? Немој увек полазити од себе, људи су различити и неко је вероватно одабрао да му је душевни мир важнији од телесног задовољења.
Твоје ПРЕДРАСУДЕ о људима ( у овом случају претпостављам да мислиш на монахе) не бих да коментаришем.
P.S.Ако не познајеш цркву ни њено уређење, уздржи се од коментара. Попови у православној цркви могу слободно да упражњавају секс јер не могу да постану попови док год се не ожене!!!
Hellen, da li moram da Vam odgovaram? Pa Vi forsirate cirilicu, crkvu, a nick vam je veoma nesrpski.

Драго дете, ја не ФОРСИРАМ ћирилицу него пишем својим писмом а то је ствар мог избора и тебе се уопште не тиче, као што ни ја не улазим у разлоге зашто ти пишеш латиницом.
Ја форсирам цркву??? Не знам одакле ти та идеја! Не читаш баш добро, драго дете. Ја само разумем лични избор жене да оде у манастир ( иако то не би био и мој лични избор).И само ти скрећем пажњу на катастрофалне пропусте у општем образовању којима се шепуриш!
Какве везе има мој несрпски nick? Јесмо ли ми овде нешто причали о српству???

Dusevnog mira nema bez telesnog zadovoljenja ( ili su me pogresno ucili na fakultetu).
На ком су те то факултету учили, леба ти? И како можеш да судиш о томе шта је некоме прече? Понављам: искорачи мало из сопственог искуства и сопственог доживљаја! Не мисле сви као ти и не осећају сви као ти. Људи су различити и нису твоја схватања мерило ствари.

To sto popovi mogu da se zene i slobodno upraznjavaju seks ne znaci da nisu izopaceni.

То што неко дише не значи да није изопачен! Ако хоћеш да тражиш изопачене, њих има свугде, у свим професијама и друштвеним групама, и не знам зашто мислиш да би их међу свештенством било више него негде другде. И ти упражањаваш секс и то не мора да значи да ниси изопачена, зар не? ( Ово је само сликовито поређење, никаква инсинуација.)

Ne generalizujem ja nego upravo Vi i Vama slicni koji toliko forsirate crkvu, Boga, citirate Bibliju. Pa zar je to jedina knjiga koju ste procitali?!
A o tome ko ima predrasuda, pa neki drugi put...

Нисам цитирала Библију нити форсирала цркву- значи ово не стоји! О томе да ли је то једина књига коју сам прочитала можда може да говори и ситница да сам професор књижевности.

Волела бих ипак да си рекла и нешто о предрасудама, место што си то оставила за ''други пут''.

Желим ти да и ти једном пронађеш духовни мир, ма где га нашла. :) Духовни мир доноси смиреније, разумније и умереније гледање на свет око себе.

daxa:
NenaS:
daxa:

sa svećom :lol:
Ko u onom Pavićevom romanu, dok se ljulja barka, a mesečina na nebu, mladiću koji je vlasnik šne nokle umesto tukilija ne polazi za rukom da joj bude prvi, i dohvati SVEĆU da razdeviči dragu :wink:
Ima onih tanjih, pa debljih, pa onih slavskih...za svakog po nešto :idea:

daksi:
Jadnice!Vi ste za zaljenje.BOZE,OPROSTI IM JER NE ZNAJU STA CINE!
PRAVITE SEBI KULT OD DEKOLTIRANIH PEVALJKI I UZIVAJTE.

daksi, daksi, moli se za nekoga drugoga....

btw. yebale te dekoltirane pevaljke, sve gledate crno belo. Ako nisi religiozni fanatik (a još si i cinik) onda si - *********. Ako ne ides u crkvu, i ne daj bože, čitaš Pavića (šta bi bilo da neko spomene Lešeka Kolakovskog, pitam se), onda si dekoltirana pevaljka.
Ima li kraja tome?
Pozdrav profesorki književnosti, iskren.
Što se uopšrte žestiti oko toga?
još nešto: dobro znam šta mi je činiti (i šta činim), odgovaram U POTPUNOSTI za svoje postupke, ne treba mi crkva, a popovi najmanje. Prota Ivan koji je mene krstio je baš pravi primer najveće švalerčine, i ja kažem na to; svaka njemu čast i čest. Može mu se. Drugi popa je alterglobalista, treći autonomaš, a đakon koga poznajem, usput, ima death metal bend.
btw. U sSremskim Karlovcima učenici bogoslovi ispod mantija furaju - martinke.
I niko oko toga ne diže frku, i zašto bi? Svi smo ljudi, i svi smo, jelte, grešni, samo se neko sekira zbog toga, neko ne, neko gleda da ne ponovi grešku, neko isklizne pa poludi JER SAM SEBI NE MOŽE DA OPROSTI....

Kada bude tema o kopmunistima vrlo rado cu ih ispljuvati!!!!
Ako nisam fanatik crkve, ne znaci da sam druga krajnost.Ima ekstrema i izopacenih bilo gde, ali ovde pricamo o CRKVI, POPOVIMA...
Draga profesorka Hellen nije bas svaka recenica upucena Vama, ne budite toliko samoljubivi. Podelite moj odgovor sa Daksi. A moj fakultet, pa ne bih o njemu.
Betty, nemoj Leseka molim te (inace je ovih dana veoma prisutan u mom zivotu - naterali me mangupi, profesori). Pa, nece profesorka znati o cemu pricamo mi manje obrazovani.
Inace, krstila sam se, vencala u crkvi, pa? Da li treba da je obozavam zbog toga?
NenaS bila sam ********* do koske, naravno sa 5,5 god. - a onda je umro komunizam i zamenile ga druga izopacenja. I tako u krug. Lepo je neko rekao mora narod da veruje u nesto. A istorija se igra red crkve - red komunizma- red crkve...pa ti ostani normalan pored budala!

daksi:
Ne primecuje se da ti Daxa,Betty i ostali postujete tudje misljenje.
Neverom i omalovazavanjem duhovnog zivota,Boga i svestenika samo pokazujete da je duhovnost slaba strana vase licnosti.Time pokazujete koliko vam je jaka animalna strana.
Ne mogu da verujem da vas u 21.veku jos uvek vode samo instikti.
Boze,oprosti im ne znaju sta cine.

hm, ma da li??? Neverovanje nema veze sa duhom, sa duhovnošću (koja otrcana četnička fraza), međutim, ima. Takvih „duhovnih” se najviše plašim....
ima:
Vera i
uverenje.
Ne treba brkati.
Vera je za mentalno hendikepirane, ko što rekoh, što bi neko izmicao sebi tlo pod nogama namerno? Aj ako već ima neku muku, pa da mu se olakša...

i ja nekad preterujem. Vera je lepa stvar, ali ova ostrašćenost...c, c, c....
Daksa, pozdravi te mangupe đto te teraju da čitaš Kolakovskog, vrlog humanistu (ni to ne treba smetnuti s uma!) :wink:

Pa uvek u filmovima ili u knjigama, onaj na koga najmanje sumnjamo, (jer ide nedeljeom u crkvu i ima srecan porodicni zivot),pokaze se kao najopakiji od svih i bas on bude masovni ubica, manijak, koljac ili tako nesto...i onda ode u crkvu kaze 20 oce nas i super, nastavi po starom nakon sto olaksa savest :lol:

i, onda, pravoslavni popa (dok zamenjuje katoličkog na ispovedi), u jdenom momentu kada se snaša ispoveda kako je imala analni seks, pošto ne može u knjizi da nađe stavku: toliko i toliko zdarvomarija, bla, bla..izađe u portu i pta hor bečkih dečaka:
JELTE DECO, KOLIKO VAŠ POPA AJE ZA ANALNI SEKS?

a oni kažu:

Pa, nekad Mars, nekad Tviks....

8) 8) 8)

To sto se vencavate u crkvi i sto ste,kao,krstene pokazuje koliko ste licimerne.Zasto ste to uradile?Totalno je kontradiktorno to sto ovde iznosite sa tim svetim cinom.
Vera nije uverenje.
Duhovnost je i vera.
Sve ste pomesali i pobrkali,a to samo govori o vasem obrazovanju i postojanosti vasih stavova.
Ono sto gledate u americkim,komercijalnim filmovima,nije vera.
Pristajem da budem verski fanatik,bolje i to nego da pljujem na ono iz cega sam potekla-pravoslavlje,po rodjenju i opredeljenju.

E ,sad ste stvarno preterali...Beti,uopste nisi ni zanimljiva,ni duhovita,a rekla bih ni mnogo pametna kad se eksponiras na ovako prizeman nacin...da ne pricam sto sve tvoje izjave nemaju blage veze s temom..Dzaba nam se hvalis procitanim knjigama,kad nemas osnovno domace vaspitanje...Nista licno...samo zakljucak izveden iz tvojih postova...Ipak bih zelela da se varam...Ne znam da li uopste na ovom forumu postoje moderatori... :roll: Molim vas da se vratite na temu,koja nije ni o popovima,ni o crkvi...nego o jednoj zeni...Jedino sto zakljucujem iz vecine ovih postova je da bi malo ljudi razumelo njenu odluku,ali mnogi bi osudjivali nesto o cemu nisu u stanju ni najmanje da razmisle...a kamoli da shvate...

Uvek je bilo napada na nas pravoslavne,tako da to nama nije nista novo.Nosimo se mi sa time vekovima i,hvala Bogu,ipak opstajemo.
Sto se tice krajnosti,reci mi,Betyyyyy,molim te,kakva veza postoji izmedju reci cetnik i duhovnosti.U stvari,kakva je to cetnicka fraza.A znam,ekvivelent izmedju cika sa bradom i duhovnosti.Bravo.Tako je.Cetnici deluju produhovljeno jer nose bradu,zar ne?
Kakve gluposti.
Kakve veze imaju cetnici i vera.
Vera te uci da volis sve ljude,a ja vas zbog toga necu vise demantovati,jer vreme je Bozicnog posta,i necu da se svadjam.
Zbogom.
Bog vas cuvao.Svako dobro od Gospoda.

Betty:
Vera je za mentalno hendikepirane...

Javljam se kao "mentalno hendikepirana" i molim Betty da prestane.
Culi i videli smo sve i sad je cak i da si najveci ekscentrik dosta.
Svi su te videli i zapazili.
Mozes da ides i procitas ponovo sve svoje postove, ako ih prezivis onako na gomili.
Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back