pa ni ja se ne bih sprdo, jer od momenta krštenja na sebe uzimaš grdne obaveze
ne laži ne kradi ne tužakaj
a to rade svi odrasli, zato nam zemlja u gomnima
Šta sad, dete da obavežeš na obaveze a ono tek treba da nauči, mada nema od koga, šta valja šta ne...
Nisu se džaba kraljevi krštavali na samrti, razmisli malo
- - - - - - - - - -
nemam pojma dal je po zakonu da nekog uvaljuješ u nešto a da on nit zna nit hteo...
svako dete voli sisu više od biblije
- - - - - - - - - -
a i ja ko dete, ako me razumete šta sam hteo da kažem
Наравно,
истина је то што си рекао, али си сагледао то са великом грубошћу, круто.
Крштен има велику обавезу зато што је убројен у стадо, уписан, док некрштен није уписан, иако носи исто бреме као и крштен, смао што сила Крста Часног брани прво крштене.
Дела некрштених се неуписују у Цркву Небесну, иако се записује на небесима, што није исто. Мада ако преовлада некрштен по доброти својој више но крштен, добија такође "венац"...
Постоји много тога што се неможе тумачити овозмаљски, просто...
На пример, ако је дете некрштено а од крштених заветних родитеља, да ли ће бити крштено у Цркви од Свештеника, зависи од саме ситуације и стања у времену и простору у ком се родио, и ком живи...
Таква деца буду крштена директно од Бога, Духом Светијем, и остало што следује....
Такво крштење "ван Цркве", ипак је заслуга Свештеничких, Монашких Молитви, које се дешава дејством Духа Светога, дете, човек, буде крштен водом и Духом Светијем због изузетних ситуација које се дешавају у датом окружењу, и они су на спасање и Народа и Цркве наше Свете....
Тако да о томе јесте тешко било шта конкретно рећи...