Mamurluk

Moj mamurluk, već neko vreme, poprima zastrašujuće oblike. Nikada ne mešam pića, ali svejedno je jezivo. Još mi je najlakše kad pijem rakiju. Od crnog vina me ujutro boli sve, naročito glava, a od piva isto samo je akcenat na stomaku i totalnoj nepokretljivosti. Samo bi jeo masno i pio gazirano, oči mi se sklapaju, sve žiga, gurušica...

isplati li se opijati kad se sutradan osecas ko prebijen

Kad imas mamurluk onda si dobar, znaci nisi zaglibio. A mamurluk resis tako sto onda u jutro popijes jednu dve i to prodje. I mamurluk se cesto dobija zbog dehidracije organizma u toku noci, kad dodjes pijan treba piti dosta vode.

Ja sam bas puno pio i to pogotovo u zadnje dve godine, sve sam cistio, ako nema pive ima vina, ako nema vina ima rakije ili votke, sve ko krmak. Cak vise nisam ni povracao od silnog alkohola kao nekad. Dignem se ujutro i odmah po pivi ili rakiji i do kraja dana sam izut iz cipela. Cak mi je trebalo u toku dana oko 7 - 8 rakija i onda jos toliko piva da budem onako fino pijan.

Pre nekoliko meseci sam bio sa jednom curom koja je isto pila, samo nije kao ja, recimo kod nje sam sve popio sta je imala u stanu i vise se i ne secam o cemu smo pricali ni nje se skoro ne secam. Alkohol definitivno sjebava mozak, samo sto mene na srecu nije pralo na agresivu i tako da sam sad skroz smanjio. Puno je bolje. Zajebi pice. Ma nije se problem nekad napiti, ali to onda krene u svakodnevno rokanje. Ja sam i pijan radio. Cak sam bolje pijan vozio nego trezan.

Sad ne pijem ali sam opet udaren, ali bar mi se mozak razbistrio.

Moj mamurluk, već neko vreme, poprima zastrašujuće oblike. Nikada ne mešam pića, ali svejedno je jezivo. Još mi je najlakše kad pijem rakiju. Od crnog vina me ujutro boli sve, naročito glava, a od piva isto samo je akcenat na stomaku i totalnoj nepokretljivosti. Samo bi jeo masno i pio gazirano, oči mi se sklapaju, sve žiga, gurušica...

Onda si dobar, jedan od zestokih stadijuma je kad svaki dan pijes ko idiot a nema vise mamurluka.

Onda si dobar, jedan od zestokih stadijuma je kad svaki dan pijes ko idiot a nema vise mamurluka.

Ja sam najviše pio u srednjoj i prve 2 godine faksa, ono, klinački, utakmice, izlasci, celodnevno rokanje sa društvom, koje je sroz alkoholno, ali već dugi niz godina pijem samo kad osetim potrebu i u posebnim prilikama, Slave, rođendani itd. gotovo da sam izbacio ono, ničim izazvano pijenje...

Ja sam najviše pio u srednjoj i prve 2 godine faksa, ono, klinački, utakmice, izlasci, celodnevno rokanje sa društvom, koje je sroz alkoholno, ali već dugi niz godina pijem samo kad osetim potrebu i u posebnim prilikama, Slave, rođendani itd. gotovo da sam izbacio ono, ničim izazvano pijenje...

Onda si dobar. To nije opasno.

Uvijek sam imao strasne mamurluke. I poslije dvadesetak godina upotrebe alkohola nisam naucio kako da se borim protiv toga. Sutradan bih obavezno citav dan lezao bolestan sa strasnom glavoboljom povracajuci sve iz sebe proklinjuci trenutak kada prvi put uzeh flasu u ruku i tek bih u kasnim popodnevnim satima poceo dolaziti sebi zaklinjuci se da necu nikada vise. Nekada bi se mamurluci javljali i poslije samo tri-cetiri piva. Valjda nemam fizicke predispozicije koje bi mi dozvolile da dobro podnosim alkohol.

isplati li se opijati kad se sutradan osecas ko prebijen

ne isplati se.
gubis dan kada pijes, gubis i sledeci dan kada bolujes, ozbiljan covek naprosto nema toliko vremena za gubljenje, a o propisanim saobracajnim kaznama i da ne govorim. Covek koji povraca, ima glavobolju, ili neke druge probleme od alkohola, ne trebe nikada da pije.
ako hoces da pijes, treba da pijes zestinu, tu brzo osetis dejstvo pa mozes da prekines u pravom trenutku, a treba prekinuti cim pocnes osecati dejstvo. Zestina trazi i dobru podlogu, dakle jaku hranu, i terba je piti polako, ili dve brze, ali samo ako te posle ocekuje fizicki napor, pa ti posluzi kao doping.

Mi nazalost nemamo naviku da jedemo dok pijemo kao sto to rade Rusi. Rus nece popiti ni casicu 0,05 votke, ni gutljaj piva sto nece odmah potom pojesti zalogaj bilo cega, bio to komad salame, kiseli krastavac ili komadic susene ribe. Osim toga, skoro obavezno zestinu "zaljevaju" kiselom ili, ako nema, obicnom vodom. Kod nas se pije najcesce bez podloge i bez zaljevanja i zato su pijanstva zestoka a mamurluci strasni.

Mi nazalost nemamo naviku da jedemo dok pijemo kao sto to rade Rusi. Rus nece popiti ni casicu 0,05 votke, ni gutljaj piva sto nece odmah potom pojesti zalogaj bilo cega, bio to komad salame, kiseli krastavac ili komadic susene ribe. Osim toga, skoro obavezno zestinu "zaljevaju" kiselom ili, ako nema, obicnom vodom. Kod nas se pije najcesce bez podloge i bez zaljevanja i zato su pijanstva zestoka a mamurluci strasni.

Ja zbog problema sa želucem, ili pijem ili jedem. Ako se najedem ne mogu da pijem, a ako sam trezan, ne mogu da gledam pijane budale oko sebe. Zato se uvek, odlučim za piće, a hrana, samo toliko, da mi domaćini ne zvocaju.:D

Ja sam takodje uvek pre za cugu nego za klopu.Hrana je kabasta i kad se nazderem odmah mi se spava dok je sa cugom druga prica cim se odvalim recimo sa rakijom meni je do akcije ne mogu da budem miran ni sekunde.

Back