mini_me
Iskusan
- Poruka
- 6.119
Capisco
Mada smo otisli s teme malo.Nisam ni htela da komentarisem zenu vec taj odnos roditelji-deca, dal ih mi formiramo ili su plod...genetike?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@Becky T.
Ja se bas iz tog razloga i nisam upustala u tu raspravu jer mislim da je osetljiva tema i malo i nekulturno a i moj decko njih duze i bojle poznaje neg ja sto ih znam pa ono,i ne mislim da imam prava s te strane da komentarisem takvu temu.Ali kao sto rekoh,ako ona ima prava da sa svoje strane komentarise svoje dete kao naj naj i zustro ubedjuje ljude kako to tako mora i tako treba i bla bla onda def.mislim da mora da cuje i neko kontra misljenje.Mislim na sta bi to licilo kad bi ona, ok-kao majka, imala prava da iznosi svoje stavove a mi, ako se s tim stavovima ne slazemo, a jos nismo roditelji, nemamo pravo da iznosimo nase misljenje?!Uz duzno postovanje kazem.Ali, treba biti postovanja i s druge strane.
Pa eto,zaista mi nije jasno, da li je on bio u pravu ( kao laik koji ima svoje misljenje i stav ) ili ona ( kao ipak iskusni roditelj )? Kako to vi radite/kako mislite da cete raditi?
Па види хоћеш ли се у туђе васпитне поступке и организацију живота мешати без питања или нећеш.![]()
Slazem se i sa Hellen i sa drugim stavom.
Jednim delom deca su razlicita i ono sto jedno hoce ili mu odgovara, drugom ne odgovara i nece ili ne moze.
Roditelj treba da nadje nacin, da u skladu sa licnoscu deteta postavi neka pravila i nacin sprovodjenja.
Kao i na cuvenim temama o tome da li nekad shljepnete svoje dete, ne mogu ista pravila vaziti za svu decu i ne mogu im se nametati na isti nacin.
Ja doduse imam samo jedno dete za sada, pa mogu da pricam iz te perspektive samo, ali roditelji sa vise dece cesto kazu da su im deca vrlo razlicita. U toj razlicitosti i jeste lepota.
Ја се не бих сложила.
Она има право да коментарише СВОЈЕ дете, а ствар је културе (то си лепо приметила) и блискости са неким то да ли ћеш себи дати за право да коментаришеш ТУЂЕ дете...
А ако си ипак себи дао то право, и тај неко се увредио - значи да је ТВОЈА процена била лоша.
Када ми неко близак да неки савет или мишљење о мом детету (а то се ретко дешава, сем ако изричито не тражим), можда ћу послушати а можда и нећу, можда ћу га прихватити а можда и нећу.
Али, када ми је пре неко вече био друг са девојком (коју видим 5. пут у животу) и када сам се пожалила како моја деца откад су на распусту неће да спавају пре поноћи - да је тада његова девојка почела мени да држи предавања како сам погрешила као родитељ и како је требало овако или онако - па попиздела бих и не верујем да бих је више звала!Мислим - шта ЊУ заболе то када моја деца лежу... Нек васпитава своје када га буде имала.
Е, тако реагује већина родитеља!Нисам усамљена у томе. Чисто да знаш! Па види хоћеш ли се у туђе васпитне поступке и организацију живота мешати без питања или нећеш.
![]()
Док нисам имала децу била сам убеђена да скоро све могу васпитањем решити једног дана.
А онда се родио старији син, који није спавао равно 3 године!!!
Можда сат - два дању и исто толико ноћу.
Ми смо и даље покушавали да одржимо неки режим спавања како смо мислили да је потребно, али једноставно није успевало.
У међувремену родио се млађи који је знао да спава по целу ноћ већ од трећег месеца живота, али то нама није много значило кад је старији свакако био будан!
Али свакако мислим да дете мора да има режим исхране, спавања, шетње, купања, веома је битно да то буде у исто време свакодневно, неколико година.
И не само првих неколико, ни основци не би требало да лежу после 9.
(Овде не мислим на ,,осмаке'' )
Констатација да интелигентнија деца мање спавају вероватно је оправдање тој мајци што она није покушала да уведе неки ред, али то је свакако њена ствар.
A mene stvarno bas briga kad necija deca idu na spavanje.
Tako da poJen nikom.![]()
Potpuno se slazem da deca moraju imati taj rezim,navike...Jednostavno,rodila si dete,napravio si dete, a problem ti je sto moras biti tu uvece-svako vece da ga naviknes na odredjeni red!Kao,ne mogu nigde da idem niti da mi neko dodje onda!Eh,steta!Ne mislim ovde na tebe vec na primer koji sam ja dala.
Roditelji su čudne biljke,vole da pričaju o svojoj deci,da ih kritikuju,ali ne i da slušaju kritike od drugih.Kad do toga dođe,odmah idu u kontranapad,zašto
Jedino ako neko ne želi da vidi istinu,a to je stvar izbora.