mame i sinovi koji postaju muškarci

More_bre:
dobro, iz dosadašnjih odgovora sam zaključio da
žene koje imaju sinove u pubertetu i starije ne koriste internet,
i da mogu da procene kvalitet svojeg sina/brata u smislu
polnih odnosa.
pod ovim ne podrazumevam sexualnu privlačnost
među rođacima, (odmah da se ogradim)
već razumsku procenu nečijeg potencijala i učinka u toj oblasti života.

a sada bih da proširim pitanje, ali to ću učiniti
na početnoj poruci u ovoj temi.
a ja sam zakljucila da si ti dokon i uzaludan
pitanje ti je glupo za Oskara

impresionirana sam gluposcu, mislila sam da je to nemoguce, ali eto.. nisam bila u pravu

ehhh... dobih ideju da otvorim temu o gubljenju vremena, ali mi se otvaranje iste cini kao bas to... gubljenje vremena :lol:

Тада бих покушала да га наведем да потражи стручну помоћ, јер се иза тога можда крије неки проблем.A zar ne misliš da bi primećivanje i reagovanje na tako nešto u dvadeset i nekoj bilo pomalo prekasno ?

Не мислим. До двадесет прве-друге-треће има времена. Не мислим да је нешто проблематично, једноставно то се код сваког другачије развија...
(Најбољи тип у кревету са којим сам икад била, невиност је изгубио у 21. години.... :wink: )

Не знам, ја то само тако хипотетички...

Hellen:
Не мислим. До двадесет прве-друге-треће има времена. Не мислим да је нешто проблематично, једноставно то се код сваког другачије развија...
(Најбољи тип у кревету са којим сам икад била, невиност је изгубио у 21. години.... :wink: )

Не знам, ја то само тако хипотетички...
Po meni je to nekako tužno da neko propusti toliko vremena.
Pa u tom periodu od početka "golicanja u gaćama" pa do 20prve, druge,
osoba je "najraspoloženija" za sex.
Čak i biolozi tvrde da je to najpotentniji period, ali kulturne stege su
valjda učinile svoje.
Po meni je to kao da propustiš sezonu nekog voća kad je najslađe.

A po čemu je taj pomenuti bio najbolji ?

Па, полазим од тога да су људи различити и да не осећају и не размишљају сви као ми... Не доживљавају сви људи то на начин на који ти доживљаваш.

(Није био, још увек је! :wink: )

SANDRINAbg:
Nemam sina, al' imam starijeg brata...
Predugacko bi bilo da opisujem sve njegove mane i vrline, al' ukratko, suuuper izgleda, a i pametan je... :smile:

Uglavnom su mi se svidjale njegove devojke i dobro se " nosio" sa njima, do... :?

Pa naisao je na jednu hercegovku, koja ga je i do " matematicara" dovela...tako ga je " sredila" da ga vise ne prepoznajemo... :?

I bilo bi to sve ok, da nije pokusala i sve nas da " sredi"...sto joj na svu srecu nije uspelo :lol:

Mislim da smo i mama i ja bile apsolutno realne sto se tice polnog indentiteta sina/brata...jel' to bese pitanje? :lol:

mog caleta je tako sredila hercegovka,koja je na srecu/zalost moja keva!

More_bre:
dobro, iz dosadašnjih odgovora sam zaključio da
žene koje imaju sinove u pubertetu i starije ne koriste internet,
E,sad,ni moj sin nije dostigao punu polnu zrelost/13g./ali neke se stvari "naziru".Iako je tata bio/je/smeker-sin povukao,izgleda na majku.Sto se fizickog izgleda tice:pa recimo skromno 9-ali nema"onog herca",mislim da ce biti smusen i da ce ga neka frajla prevesti zednog preko vode.Zasto?Suvise emotivan,a mislim i pomalo nesiguran.Tata frajer bi da on vec sad privodi devojcice-ali cvrc.Sta ga ceka,kako ce se s tim nositi:TE BITKE CE MORATI SAM DA BIJE!Znam roditelje ciji sinovi ni u 20tim jos nisu"omrsili brk".Ima to veze i sa vremenom u kojem zivimo i promenom uloga u odnosima.Sada su devojcise mnogo drcnije!!!

Ecika:
E,sad,ni moj sin nije dostigao punu polnu zrelost/13g./ali neke se stvari "naziru".Iako je tata bio/je/smeker-sin povukao,izgleda na majku.Sto se fizickog izgleda tice:pa recimo skromno 9-ali nema"onog herca",mislim da ce biti smusen i da ce ga neka frajla prevesti zednog preko vode.Nadam se da grešim, ali ovde nazirem onu čuvenu majčinsku posesivnost:"Moj sin je slab, druge žene će ga povrediti..." Nemoj to da mu radiš.Zasto?Suvise emotivan,a mislim i pomalo nesiguran.Tata frajer bi da on vec sad privodi devojcice-ali cvrc.Sta ga ceka,kako ce se s tim nositi:TE BITKE CE MORATI SAM DA BIJE!Poznata mi je situacija. Evo ti jednog dobrog recepta da se ti simptomi suzbiju: -podhitno ga angažujte u nekoj aktivnosti koja će ga izvući iz ustaljene životne šeme, da li bi to bio neki kolektivni ili samostalni sport, KUD, ples ili društveno-politički aktivizam svejedno je, bitno je da on počne da se bavi nečim što će ga "gurnuti" među ljude (i devojčice ;-) ) i gde će osetiti rezultate svojeg rada (škola to nije, svi se valjda sećamo) a što je još važnije od tih "rezultata rada", biće društveno aktivan. Nemoj da ga sada ostavljaš njegovoj volji jer je pubertet pun strahova socijalnog tipa, i prepuštanje izbora njemu može da bude medveđa usluga Znam roditelje ciji sinovi ni u 20tim jos nisu"omrsili brk".Ima to veze i sa vremenom u kojem zivimo i promenom uloga u odnosima.Sada su devojcise mnogo drcnije!!!Ajde pričaj nam malo o tima što su suva k... u 20-tim, neki konkretan slučaj, detalji...
#####

Nije tacno da mame koje imaju decu u pubertetu ne koriste internet.Mozda ima mama koje nece da kazu da su mame.Cuvaju svoju privatnost.I to je u redu.Ima mama koje imaju odraslu decu i koriste internet sve u sesnaest.Tako da ti zakljucak nije dobro izveden na osnovu odziva na tvojoj temi.

Majcinska posesivnost?Garant-pa ja sam majka jedinca:sa svim slabostima ali sam toga SVESNA!Pokusazam s tim da se izborim/posesivnost,preterano ga stitim.../Sto se aktivnosti tice,upisala sam ga na veslanje i da-ima rezultata!Za nesigurnost je delimicno kriva skola:jake,visprene,drcne devojcice.Nadam se da ce proraditi tatini geni i da ce u buducnosti imati "muda". ;-)
Konkretan primer:sestrin sin se u 17.toj zaljubio u jednu devojcicu,sav romantican,tip"idealiste"/a da izgled:subjektivna 8-sportski tip/,a devojcica ga drzala na distanci"mi smo drugovi".Cekao,pokusavao,cekao,...Znam 100% da nije imao sex ni s njom ni sa nekom drugom.Vracam se na ono"tip idealiste"-kao imace ga s devojkom u koju se zaljubi/a znamo,da je potrebno samo da malo oseti "ribicu"-pa da se navadi :lol: .Iz iskustva znam da ga ne vredi"ubedjivati",jer se retko ko uci na tudjim greskama.A vreme prolazi...
Ali,zelim ovo da ti kazem:ja sam nevinost izgubila upravo u 20.toj.Dobro,sad ti kazes-ti si zensko!Ne znam,ne osecam da sam zakasnila,gubila vreme.../1.put nije bilo sa mojim muzem!/Bilo je to u onom momentu kad sam bila" spremna".
Ma,mom muzu sada dobro:pokusavam da nadohnadim :wink: :wink: :wink:

Moj sin ima 17,5 god. Tvoje pitanje , ako sam dobro shvatila, nije o tome kako majka subjektivno gleda na svoje dete nego koliko moze da ga gleda objektivno tj kao svaku drugu osobu suprotnog pola a tih godina.A to na prvom mestu zahteva objektivnost MAJKE.
Koliko su majke objektivne prema svojim sinovima uopste, je veliko pitanje.Ali mislim da svaka od nas moze da iskljuci na trenutak svoja osecanja pa da pogleda to svoje dete kao bilo kog drugog njegovog vrsnjaka.Jedino tako mozemo da pricamo o nekom ocenjivanju svog potomka kao seksualno privlacnom ili ne.
Na drugu stranu majke tinejdjera su obicno vec ozbiljne zene u zrelim godinama tako da za njih licno tinejdjeri i nisu seksualno privlaci.Ali i tu ukljucimo objektivnost.
Iskreno, mislim da je mali broj majki koje su sposobne da svog sina pogledaju tim ocima.A isto tako mislim da, ako ih pogledaju tako, mogu najvise da im u zivotu pomognu.Da bi bilo sta resavao moras da budes sposoban da problem vidis.
Trudim se da svom detetu u zivotu pomognem pa se zato i trudim da ga gledam i ocenjujem sto vise realno i objektivno u svakom pogledu pa i seksualnom.
Nije lako i daleko od toga da mi uvek uspeva.Ali svesna sam da je to najbolji nacin zato se i trudim.
I kako ga vidim? Kao sasvim obicnog zdravog pubertetliju koji svakako nije seksualno ne privlacan, ali isto tako vidim da fizicki izgled nije ono sto u njegovoj seksualnoj privlacnosti ima najvazniju ulogu.Njegova seksualnost je mnogo vise ispoljene onim sto izlazi iz njega.
Nadam se da sam odgovorila na tvoje pitanje i hocu da ti se zahvalim jer si me stvarno naterao da stavim prst na celo apropo ove teme a mislim da ce mom detetu to samo koristiti u zivotu.

Struja:
Nije tacno da mame koje imaju decu u pubertetu ne koriste internet.Mozda ima mama koje nece da kazu da su mame.Cuvaju svoju privatnost.I to je u redu.Ima mama koje imaju odraslu decu i koriste internet sve u sesnaest.Tako da ti zakljucak nije dobro izveden na osnovu odziva na tvojoj temi.
Slažem se u potpunosti!
Ja više koristim internet nego moja deca! :lol:
Moj sin od mame ne može da dodje na red! :roll:

jaljisa:
...Nadam se da sam odgovorila na tvoje pitanje i hocu da ti se zahvalim jer si me stvarno naterao da stavim prst na celo apropo ove teme a mislim da ce mom detetu to samo koristiti u zivotu.
Nema na čemu, i drugi put.
Iskoristio bih ovu priliku da još jednom ponovim svoj stav da anonimnost ovakve komunikacije treba iskoristiti za slobodnu razmenu mišljenja. Zamisli da smo se upoznali negde uživo, i da sam ja poveo razgovor na ovu temu...bilo bi neprijatno.
Vidim da si nedavno pristupila forumu, pa ne znam da li si već primetila pojavu da ljudi ovde i pored anonimnosti nastupaju sa tabuima i osudama prema slobodnijem izrazu. Mene su na primer puno puta ispljuvali i gađali me raznim psihijatrijskim dijagnozama, a nedavno su me neke sitne duše (još sitnijih testisa) banovale(to znači zabrana pristupa forumu) zato što im se ne sviđa tema koju sam pokrenuo.
neozbiljko:
Dete ostaje dete. Čak i kad ode u penziju. More bre!
ma znam, pa evo ja ! Ja sam rođen penzionisan.

Back