Mama vs. tata

roditelji se na razlicite nacine brinu o tebi, svaki je zaduzen za nesto drugacije i necemu su vise sklone majke a necemu ocevi.
recimo vecina dece (pa i odraslih) ce kada se povredi posece sta god vec otrcati kukajuci kod majke jer je ona uglavnom ta koja preuzima na sebe tu vrstu brige.
ja sam povukla na oca te sam bliza sa njim, mama i ja smo veoma razlicite po prirodi.

Iako roditelje volim podjednako, generalno, više poštujem majke. One te nose u stomaku, donose na svet, po prirodi, a bogme i prema društvenim normama, privrženije su deci i porodici, požrtvovanije su, a očevi, pff, mogu da učestvuju, ali na mnogo lagodniji način. Ako stignu, posle pecanja, kafane i/ili fudbala.

Šta mislite, čija roditeljska figura ima veći uticaj u formiranju deteta?
Okej, socijalni ideal je da oboje ravnopravno pružaju ono što treba da pruže, ali
Ja mislim da i muška i ženska deca generalno više preuzimaju model i veći uticaj na njih ima otac, osim ako majka nasilno ne preuzima dominantnu ulogu...
Možda se neki roditelj ne voli više, ali neki s poštuje više...
Ko je na va sviše uticao, kako i zašto?
ukoliko ne postoji ravnoteza u roditeljstvu, to se lose odrazava na dete, i sigurno ce imati problema u formiranju svojih odnosa.
a razlike u prirodi muskarca i zene definisu i razlike u ulogama

ukoliko ne postoji ravnoteza u roditeljstvu, to se lose odrazava na dete, i sigurno ce imati problema u formiranju svojih odnosa.
a razlike u prirodi muskarca i zene definisu i razlike u ulogama
Ovo je da prostiš više dosadno stvarno :p
I ne pokušavam da budem liberalna sad ili femi-orijentisana.
Razlike u prirodi dva čoveka definišu razlike u ulogama.

Apsolutno nije pravilo, ni približno, da majka bude brižna a otac odgovoran, ili neki već sličan stereotip. Ne znam u stvari ni na šta se misli ovde.
Kad je roditeljstvo u pitanju, osim samog dojenja i rađanja ne vidim gotovo nikakvu razliku i nemoj pls staro forumsko nemaš dete - govorim kao dete.

Postoji eventualno društveno uslovljena razlika a to je da se dete verovatno oseća gore ako nema mamu nego ako nema tatu :roll: prosto jer je u manjini.

Back