Mama, udario me

Mesanje - da, ali na koji nacin? Da odvucem za uvo nekog klipana njegovim roditeljima...pogotovo zbog sitnica nekih, oko kojih su se deca podzapala? Glupo mi i nepotrebno skroz.

Nisam mislio na to. To nije dobro ni za samo tvoje dete, ali ako se nesto ocigledno desava pred tobom, treba skrenuti paznju da roditelj reaguje. To uvek cinim i prolazi dobro.

....ovo je rečenica koju sam nebrojeno puta čula od strane moje dece,
tako se često žale jedan na drugog
danas na igralištu, dođe stariji sin kod mene i plačućim glasom mi ovo kaže (maaamaaa, udario me) naime, udario ga je jedan dečko, ustvari, nije udario, više ga ćušnuo, ne znam ni ja kako da se izrazim,
Joca je više plakao zbog uvrede nego zbog bola.... e moje pitanje glasi: kako reagovati na sukobe među decom (verbalne, fizičke i dr
p. s
ako je bila tema, ovu zaključajte
u pretrazi nisam našla ništa slično

jao, ljubi ga majka :mrgreen:
za one koji ne znaju
ovaj dečko je tad imao 5 ipo god sad je drugi razred
i sad se solidno snalazi u školi
onog ko ga udari, vraća, bogme ne da na sebe
i ne druži se sa onima koji se tuku

..kad sam bila klinka jednom dodjem iz skole sva izgrebana kuci, kad su me videli moji sokirani,
i tata kaze, ako jos jednom dozvolis da te deca izgrebu kad dodjes kuci bices kaznjena, moras da
naucis da se branis....vise mi niko nikad nije ni izgrebao, ni cuskao...branila sam se..to sam naucila
i svoju decu, ne diraj nikog prva, ali ako te diraju vrati istom merom.....nikad se nisam mesala u
decije razmirice..moraju da nauce sami to da rese...a nerviralo me je kad vidim da deca placu zato
sto ih je drugo dete gurnulo, udarilo pa se jos kriju iza majki ili oceva, a oni okrenu pricu kao nije
hteo/la, slucajno je..pa to slucajno moze da bude svaki cas i jel to onda svakodnevno mora da se
trpi na igralistima gde se deca stalno igraju, uvek su ista deca "slucajno" gurnula neku drugu decu,
narocito onu koja su slabija od njih....kad bi im to druga deca vracala, zacas bi se oni smirili i ili
lepo igrali, ili bi ih deca izbegavala.....a malo koje dete voli bas da bude izbegavano od duge dece..
..takvo ponasanje stvara sutra jednog bahatog nasilinika..sto naravno nikako nije dobro...

moju je djevojčicu od godinu i po dana počeo da čupa za kosu dječak od možda 2-2.5 godine...
još je jedno dva puta onako lupio u prolazu....
znači Lara je još mala da zna da treba da se brani, ona je sjedila na autiću a dječak je jednostavno našao
nju da čupa....on jest totalno razmažen to stoji...
al mama njegova je samo ustala i njega odvojila...znači ni izvini meni...da je bilo šta meni rekla..
pa hajd....nije to toliko ni bitno ali ona ni u jednom trenutku njemu nije rekla to se ne smije..ona je manja ili bilo šta...
baš sam bila poludila...jer nemam pojma šta reći na sve to....:confused:

..onda mami lepo ocitas bukvicu pa neka se pusi....
..mi odemo cesto da se malena ljulja i igra sa drugom decom, i ona bas
voli, svoj deci prilazi sa osmehom, sva je srecna kad vidi decu bilo gde,
i primetila sam da ima te takve dece puno, koja bi ili da se guraju, cupaju,
ili bacaju pesak i kamenje na drugu decu...
..ja se sva narogusim, kaze cerka..mama znas li ti kako ti se vidi da te
to nervira...bas me briga sto se vidi....

..a inace juce sam ja za malo htela da napravim haos, nego me sprecise:mrgreen:
..i ne radi se o detetu vec o kucicima...tu gde se igaju deca neke dve mustre su
dovele kucice, i nista sele da piju kafu pustile ih da setaju tuda, a oni su lepo
vrsili nuzdu...poludela sam skroz..uzela sam "nase" dete i stavila je u kolica,
necu da se igra u psecim izmetima...a njih bas briga iako je to predvidjeno mesto
predvidjeno za decu....
..ako kazes nesto mrzis zivotinje, ako cutis ispadas budala, jer oni zauzese svaki
prostor..i njima je to kao ok...a zaraze, a ???...uzas zivi...

Kada sam bila 5 razred,neki vršnjak me namerno poprsko koka kolom.Ja rekla babi,a ona poludela.Sačekala je tog dečaka pred kućom,psovala mu,rekla da se niakd ne usudi da prođe pored naše kuće...I,posel ništa.Ostavio me na miru,i dalje prolazi pored kuće...Pitam se,da li je uopšte bila potrebna babina intervenicja.Možda sam i ja preterala....

Back