Mama šiznula

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bih dozvolio nikome da bilo sta prekine..ovde se nista ne prekida..vec pokusava mozda stati na put prevari i razvodu

Zasto ova recenica tako neodoljivo podseca na donkihotovsku borbu sa vetrenjacama?
Ko ce kome zabraniti da ucini preljubu ako taj neko to zeli?
Ko ce kome sacuvati brak ako samo jedan od supruznika to ne zeli?
Ma ko ce od nas naterati sina trinaestogodisnjaka da popravi ocenu ako on to sam nece a ne +50 majku ili oca da zive po nasim merilima morala ako to nisu i njihova merila.

Temu sam propustila, bila je zanimljiva, ali kad citam ovakve slicne teme (sve ih je vise i vise) pitam se da li sam ja bas lose "dete" ili sasvim bezosecajna pa me jos od mog tinejdzerskog uzrasta uopste, ali uopsta ne zanima licni zivot roditelja osim da su zdravi i da ne oskudevaju u nekim osnovnim stvarima i naravno da pod tim "njihov licni zivot" ne smatram bilo sta sto se dotice mene ili moje porodice.

da, ali i dalje je depresivna pomisao da toliki broj njih poistovjecuje dopisivanja sa necim sto nisu
vjerovatno su zato i skepticni neki na temi,
sami imaju podebelo hot-chatersko iskustvo pa im djeluje nevjerovatno da neko nema tih nagona cim ode na net
Uh kako cvrste stavove imas..jel treba sve na tebe da se ugledaju
Zasto ova recenica tako neodoljivo podseca na donkihotovsku borbu sa vetrenjacama?
Ko ce kome zabraniti da ucini preljubu ako taj neko to zeli?
Ko ce kome sacuvati brak ako samo jedan od supruznika to ne zeli?
Ma ko ce od nas naterati sina trinaestogodisnjaka da popravi ocenu ako on to sam nece a ne +50 majku ili oca da zive po nasim merilima morala ako to nisu i njihova merila.

Temu sam propustila, bila je zanimljiva, ali kad citam ovakve slicne teme (sve ih je vise i vise) pitam se da li sam ja bas lose "dete" ili sasvim bezosecajna pa me jos od mog tinejdzerskog uzrasta uopste, ali uopsta ne zanima licni zivot roditelja osim da su zdravi i da ne oskudevaju u nekim osnovnim stvarima i naravno da pod tim "njihov licni zivot" ne smatram bilo sta sto se dotice mene ili moje porodice.

:lol:dobro ti vaspitaj dete da samo odlucuje od prvog razreda kakav ce biti djak i covek..nemoj uticati na njegove stavove i kakva ce licnost postati..nek sam odlucuje sta ce jesti..kad se vraca kuci..sta ce nositi od garderobe..svi u braku imaju ista merila i zato su usli u brak..ali kolotecina ih dovodi do net zavisnosti i upoznavanja ljudi na taj nacin..dakle do pre 10 god kad nisi cula za kompjuter i net ta mogucnost nije ni postojala..toj zeni nije ni palo na pamet da trazi virt prijatelje..jel ti sad tvrdis da je to sudbina..o kakvim bre merilima pricas..boli nas ovde sve uvo dal ce se ona razvesti i pustiti u promet..kao dete ce uzeti majcinu sudbinu u svoje ruke ako je pita da li je to ozbiljan chat ili samo caskanje..ako pita roditelje cisto informativno da li je izmedju njih sve ok..dakle neko od nas ovde ne bi to ni trebao pitati vec bi video po njihovom ponasanju..a ako neko stavlja ruku ili na bilo koji nacin ugrozava moju porodicu ili kvalitetno provedeno vreme u krugu porodice itekako bih mu sve po spisku..i kazes ko ce zabraniti ako neko zeli da napravi preljubu..kao svako je krojac svoje sudbine i tu se niko ne treba mesati..pa znaci i muz da sazna po tebi sve treba da prepusti slucaju i da se ne mesa u tudj zivot..e pa da vidim dal bi svi cutali koji to tvrdite:idea:

Uh kako cvrste stavove imas..jel treba sve na tebe da se ugledaju

:lol:dobro ti vaspitaj dete da samo odlucuje od prvog razreda kakav ce biti djak i covek..nemoj uticati na njegove stavove i kakva ce licnost postati..nek sam odlucuje sta ce jesti..kad se vraca kuci..sta ce nositi od garderobe..svi u braku imaju ista merila i zato su usli u brak..ali kolotecina ih dovodi do net zavisnosti i upoznavanja ljudi na taj nacin..dakle do pre 10 god kad nisi cula za kompjuter i net ta mogucnost nije ni postojala..toj zeni nije ni palo na pamet da trazi virt prijatelje..jel ti sad tvrdis da je to sudbina..o kakvim bre merilima pricas..boli nas ovde sve uvo dal ce se ona razvesti i pustiti u promet..kao dete ce uzeti majcinu sudbinu u svoje ruke ako je pita da li je to ozbiljan chat ili samo caskanje..ako pita roditelje cisto informativno da li je izmedju njih sve ok..dakle neko od nas ovde ne bi to ni trebao pitati vec bi video po njihovom ponasanju..a ako neko stavlja ruku ili na bilo koji nacin ugrozava moju porodicu ili kvalitetno provedeno vreme u krugu porodice itekako bih mu sve po spisku..i kazes ko ce zabraniti ako neko zeli da napravi preljubu..kao svako je krojac svoje sudbine i tu se niko ne treba mesati..pa znaci i muz da sazna po tebi sve treba da prepusti slucaju i da se ne mesa u tudj zivot..e pa da vidim dal bi svi cutali koji to tvrdite:idea:

Ovo je tako u tvom stilu: izmisljati i preuvelicavati napisano.
Detetu mozes nametnuti nesto a nesto zabraniti. Mozes mu stvoriti naviku, mozes poneku iskoreniti ako je greskom stvorena ali dete nije plastelin koji ces oblikovati kako zelis i kako ti odgovora. I ono je licnost a o odraslim da i ne govorim. Da je drugacije, da mozemo uticati bas na sve, sva bi deca bila najbolja jer svaki roditelj to za njih zeli.
To sto ti volis da se uplices u sve i svakoj corbi budes mirodjija to je druga stvar, stvar tvog karaktera, a nikako pravilo kog treba da se pridrzavaju svi drugi ljudi.

Ovo drugo boldovano ne treba ni komentarisati!?
Zaista niko ne sme vreme odraslog deteta dok je u krugu porodice da remeti, to je najvaznija stvar na svetu i toga i te kako treba da je svesna i svaka majka i svaki otac ako slucajno shvate da vise nisu srecni zajedno i pozele tu srecu da pronadju sa nekim drugim. :roll:

Poslednja izmena od moderatora:
Poštovani forumaši, zdravo!

Od pre nekog vremena imam problem koji me izjeda, a možda i nije toliko moj problem; možda nije problem uopšte, ali je sa osećam strašno neprijatno kad god se toga setim i još bi mi bilo neprijatnije da ga podelim s nekim koga znam.

Radi se o mojoj majci.

Ja sam na drugoj godini studija, i pošto smo iz malog mesta, to znači da sam već dve godine kod kuće jedan vikend mesečno, izuzev leta i ono nešto malo vremena oko Božića. Negde zimus mi je mlađa sestra uz kolutanje očima saopštila da se moja mama redovno preko MSNa dopisuje s nekim S. Meni je to bilo simpatično, ona je još daaavnih dana otkrila blagodeti ICQa, dopisivala se s nekim čovekom iz Amerike koji je bio mnogo gotivan i čak mi poslao Hari Potera dok on još nije bio preveden kod nas. :) E, sad, fora je u tome što je ona otad, kad god sam ja kod kuće, a onda pretpostavljam i sve vreme, bar jednom dnevno za kompjuterom, uvek na MSNu, a kad ja prolazim pored nje skloni prozor i ja samo vidim da blinkaju nove poruke. :eek: Negde u februaru mesecu sam joj prebacila to silno dopisivanje, ali šaljivim tonom, a ona mi je diskutabilno šaljivim odgovorila nešto u fazonu da će naći novog muža preko neta. :neutral: Da ne bude zabune, moj otac je živ i zdrav i prav i oženjen njome.

Par puta mi se desilo da ona ode s kompa na neko vreme, tipa u kuhinju, i ostavi to svoje dopisivanje. Nisam mogla da odolim. Znam da je ružno i znam da ne bih volela da meni neko čačka po intimi, ali s druge strane, ne bih bila ni tako nepažljiva. A to što sam videla jeste intimno dopisivanje.

Juče me je pitala da li je teška za komunikaciju. Pretpostavila sam da ju je taj čovek optužio za to, i rekla joj da je kao tinejdžerka kojoj su rekli da ima klempave uši.

Dobro sam pretpostavila. Danas je otišla od kompjutera da bi razgovarala sa sestrom telefonom, na šta sam ja brže-bolje sela da proverim svoj mejl i fejsbuk. I opet su blinkale poruke. Meni se stomak okrenuo.
On njoj govori kako je jaka, kako joj se neke stvari događaju po prvi put u životu, kako će ona naći načina da prođe kroz njih... a ona kaže kako je ”slatko pitala starije je li teška u komunikaciji.” Ma, marš... I, da, sestra i ja smo ”mlađe” i ”starije”. Mnogo mi je to ružno. Što, bre, u srednjem rodu? Mislim, znam da se odnosi na ”dete”, ali... ne znam, možda sam samo razmažena. :)

Stvarno se loše osećam zbog toga što sam videla, a verovatno ne treba. Šta mislite? Da li da iskuliram totalno celu situaciju jer me se ne tiče? (A ako me se ne tiče, što me pogađa? Pa, nemam osam godina pa da se plašim da će roditelji prestati da me vole ili tako nešto.) Da ne zabadam nos tamo gde mu nije mesto? Da joj natuknem nešto? Da se pravim luda kao i dosad?

Pozdrav :)

ista ta majka te rodila..polovina tvojih gena su njeni..za polovinu tvog dosadasnjeg vaspitanja je ona odgovorna..koliko vidim, odrastas u zrelu odgovornu osobu..

zasto mislis da je ta osoba koja je sve to do sada tako dobro uradila odjednom siznula?

samo zato sto si postala svesna njene seksualnosti (ti si krisom citala njene poruke, ne zaboravi. nije ti ona njima mahala pred nosom)?
ako se i odlucila na naesto sto je neprimerno po tvojim kriterijumima, zar ne mislis da je to njena licna stvar?
kao sto je i tvoja cet sa tvojim prijateljima.
jedna stvar koju nisi zelela da vidis ocigledno je njeno nezadovoljstvo licnim zivotom..
a za to su odgovorni ona i tvoj otac..
i oni to sami treba da rasprave ako smatraju da postoji ista o cemu treba da razgovaraju..

ne bih ti savetovala da je direktno optuzujes za to sto radi.
ako mislis da ste dovoljno bliske pitaj je pre da li ona i tvoj otac imaju nekih problema..pa ako mozes, kreni da pomazes odatle..
konektuj ih ponovo.

Ша знам, годинама сам се куцкала на месинџеру са једним форумашем иако сам била у вези. Тај форумаш је прво пробао мало да ме мува, а када сам поставила јасне границе постали смо добри пријатељи. Куцкали смо се скоро свакодневно три-четири године... Он је имао неке своје силне везе и везице, заљубљивао се, раскидао, плакао ми на рамену (преко месинџера)... Ја са својим драгим прекидала и мирила се, кукала му и јадиковала...
И све то време он је за мене био ''моја најбоља другарица''! :D (Мада није баш волео то да чује! :mrgreen:). Виза мене био ''моја најбоља другарица''! :D (Мада није баш волео то да чује! :mrgreen:).дели смо се свега три-четири пута и причали сатима...али никада, никада, никада за све то време нисам га третирала као мушкарца (надам се да неће прочитати ово :confused:) иако се жене масовно лепе за њега, и никад ми није пало на памет да помислим да бих мога имати било какву шему са њим, а све то време сам била тотално емотивно окренута свом човеку (који је знао за моје контакте и ћакулања са овим)....

После је, некако спонтано, наша комуникација почела да се смањује... данас се само повреемно чујемо, и даље ми је драг и много ми је значио у једном периоду живота...:)

Ето! :)
fino fino :)
a za taj dio o ne-tretiranju kao muskarca, pa to je bar jasno - prijatelj ti je prijatelj jer je odredjena osoba, ne jer je odredjen pol, samim tim to sto je muskarac nije vazno u odnosu

(који је знао за моје контакте и ћакулања са овим)...

a što ovo u zagradi?? :hahaha: misliš da je nebitno da je znao, u vezi koja se kako si rekla- malo raskidala, malo nije..znači jedna lepršava veza, daleko od braka..decu valjda niste imali...a stvari se, statusom, menjaju kako šo ti je poznato....u trenutku da ti je imponovalo da imaš mušku drugaricu -" na šta se pomenuti forumaš mrštio i negodovao kada si ga tako oslovljavala" , tebi je to otvaranje nebitnom impovalo....ali je dečko znao...da li bi rekla mužu da imaš drugara sa neta....koji te muvao, pa sad četujete, a on je potajno zaljubljen u tebe, mada vaspitan, ne prelazi granice koje su mu odredila...da li bi uopšte pored ozbiljne veze imala potrebu da četuješ sa xy licem, i da li bi on znao..ili tvoja ćera..da joj mama "kuva" novog tatu....
tako da, ovo bez ovih pitanje je tvoje otvaranje duše...al nikakve veze sa temom nea... a esi četovala sa tom m. drgaricom dok ti je dečko bio na gajbi, ili ste bili na letovanju ili recimo ..da ste zajedno živeli...

Poslednja izmena:
a što ovo u zagradi?? :hahaha: misliš da je nebitno da je znao, u vezi koja se kako si rekla- malo raskidala, malo nije..znači jedna lepršava veza, daleko od braka..decu valjda niste imali...a stvari se, statusom, menjaju kako šo ti je poznato....u trenutku da ti je imponovalo da imaš mušku drugaricu -" na šta se pomenuti forumaš mrštio i negodovao kada si ga tako oslovljavala" , tebi je to otvaranje nebitnom impovalo....ali je dečko znao...da li bi rekla mužu da imaš drugara sa neta....koji te muvao, pa sad četujete, a on je potajno zaljubljen u tebe, mada vaspitan, ne prelazi granice koje su mu odredila...da li bi uopšte pored ozbiljne veze imala potrebu da četuješ sa xy licem, i da li bi on znao..ili tvoja ćera..da joj mama "kuva" novog tatu....
tako da, ovo bez ovih pitanje je tvoje otvaranje duše...al nikakve veze sa temom nea... a esi četovala sa tom m. drgaricom dok ti je dečko bio na gajbi, ili ste bili na letovanju ili recimo ..da ste zajedno živeli...

Нисам баш сигурна да сам схватила шта си хтео да кажеш......:confused:

Овом причом сам само илустровала чињеницу да не мора свака нет комуникација бити мување и флерт, да људи могу да комуницирају и да се лепо слажу и ван мушко-женских односа, да могу комуницирати, отварати душу једно другоме, поверавати се и бити пријатељи на разини ДВА ЉУДСКА БИЋА, невезано за пол и невезано за то да ли су у браку или вези!

pogrešan primer si izabrala, koji nema nikakve veza sa topicom..
komunikacija na netu koja nije flert tiče se diskusija o opštim mestima, a ne muvnja koje "prerasta" u prijateljstvo
drugo, ono što stalno podlvlačim na ovoj temi i što se previđa, a zamenjuju se teze - ovo pitanje o kojem mi diskutujemo,ne može se posmatrati odvojeno od porodice i braka...

pogrešan primer si izabrala, koji nema nikakve veza sa topicom..
komunikacija na netu koja nije flert tiče se diskusija o opštim mestima, a ne muvnja koje "prerasta" u prijateljstvo
drugo, ono što stalno podlvlačim na ovoj temi i što se poreviđa, a zamenjuju se teze - ovo pitanje o kojem mi diskutujemo,ne može se posmatrati odvojeno od porodice i braka...

Опет не разумем.:confused:

Зашто је ок да неко има нет комуникацију са особм другог пола ако је у дугој вези, али није ок ако је у браку?

odgovor je u citatu u postu #236
u činjenici da partner zna da postoji neko sa kim četuješ i da nema ništa protiv toga da postoji neko sa kim si bliska, ali nisi emotivno bliska, odnosno ne posmatraš ga kao muškarca...u prijateljstvu ne možemo da isključimo ni emotivnost.....ali ne u smislu polne privlačnosti, samo to je isključeno...pitanje je i da li je uvek....ajde da u to ne ulazimo...
sasvim je logično pitanje kako bi partner reagovao da ZNA da postiji neko za koga se interesujete u smislu da to može da vam naruši vezu ili što se tiće OVE TEME naruši brak...mi nismo izmislili opsednutost žene virtuelnim životom niti njene izjave povdom četovanja....i odnosa koji ima prema četeru...

Poslednja izmena:
"ne bih ti savetovala da je direktno optuzujes za to sto radi."

a ona je.. nesto skrivila pa je zrela za optuzivanje? ni ovaj "to sto radi" dio nesto nije bas jasan

nema sta tu pametnima unsaie da ne bude jasno..pisemo istim jezikom..
akcentujes nepotrebno pogresne reci..
vokabular prilagodjen onima koji vide problem tamo gde ga nema..

zena je chatu..
mozda samo prijateljskom..
mozda se sa druge strane nalazi tajni ljubavnik..
mozda je stvarno njen buduci muz..
ali to je njena odluka..i njen zivot..

najlakse je nju optuziti za nesto za sta su uvek odgovorne dve strane..
ako niko nije nasao za shodno da primeti da u tom braku nesto ne stima do sada ne vidim kako bi optuzujuci nju, nesto uspeo da promeni na bolje..

pre par dana na treningu je bila zena koja je u braku dvadesetak god..
jako losem braku..a za okolinu - korektnom..
ona neispunjena, nesrecna..sedi i kaze - jao moram kuci! a zvuci kao da ide na robiju.

muz koji je pasivan..i mentalno agresivan..kada ona ne dolazi na treninge komentarise njen izgled na najuvredljiviji nacin - vidi kakva si..na sta licis..ne mogu vise da te gledam(objektivno - zena vodi racuna o sebi i izgleda privlacno..)
kad dodje na trening, opet je vredja sa ulaznih vrata - sta si se zasdrzala toliko..ko da je tamo neko ovlazio na tebe! vidi se kakva si!

takav je kada su sami..kad su tu deca - on se ponasa pristojno..
ona vise ne moze da izdrzi..ne vidi smisao tog braka..
drze je jedino reci starijeg sina, koji je skoro rekao komentarisuci razvod roditelja njegovog druga - kad bi se vi razveli, ja bih se ubio!

ona trpi..
to je zivot?

odgovor je u citatu u postu #236
u činjenici da partner zna da postoji neko sa kim četuješ i da nema ništa protiv toga da postoji neko sa kim si bliska, ali nisi emotivno bliska, odnosno ne posmatraš ga kao muškarca...u prijateljstvu ne možemo da isključimo ni emotivnost.....ali ne u smislu polne privlačnosti, samo to je isključeno...pitanje je i da li je uvek, ali recimo da jeste 100% isključeno...u nekim slučajevima površnih poznavanja a započeto je muvanjem, netom, pa flertom,može samo jednostrano da bude isklj..
sasvim je logično pitanje kako bi partner reagovao da postiji neko za koga se interesujete u smislu da to može da vam naruši vezu ili što se tiće OVE TEME naruši brak...mi nismo izmislili opsednutost žene virtuelnim životom niti njene izjave povdom četovanja....i odnoso koji ima prema četeru...

Аман, Мунџи, па ми смо сви на нету годинама, свакоденвно - шта смо ако не, како ти кажеш, ''опседнути виртуелним животом''? :lol:
Некад су људи скупљали маркице и значке, данас слободно време троше на другачији начин. Ја не мислим да то мора одмах да значи да живе у неком нереалном свету илузија и да не живе прави живот.

А друго - ја не знам одакле си ти дошао до закључка да то мамино куцање угрожава брак? :confused:

Колико видим, Електра се само замислила над тим, није рекла да то мамино куцкање на било који начин доводи у питање њихов брак и да су њихови односи због тога нарушени....
Ти ћеш сад потегнути ону реченицу изговорену у шали, али кроз цело моје детињство тата се шалио да ће маму продати на пијаци и купити неку лепшу и млађу...:lol:....а већ 45 година су у најскладнијем браку којег сам икад видела...:D

U je...
Kad sam radjala dete nisam ni pomislila da sebi radjam kontrolora
Valjda sto moji roditelji nikada nisu dobili kontrolora u meni
To mi je nekako OK
I ne mogu da shvatim zasto neka deca nikada ne ostave svoje roditelje na miru nego smatraju da imaju prava da im se mesaju u sve
Kanda misle da se posle proteka odredjenog broja godina odgovornost okrece unazad - nisu oni vise nadlezni za nas, odraslo se, ali smo sad mi nadlezni za njih - Boze sacuvaj!

nema sta tu pametnima unsaie da ne bude jasno..pisemo istim jezikom..
akcentujes nepotrebno pogresne reci..
vokabular prilagodjen onima koji vide problem tamo gde ga nema..

zena je chatu..
mozda samo prijateljskom..
mozda se sa druge strane nalazi tajni ljubavnik..
mozda je stvarno njen buduci muz..
ali to je njena odluka..i njen zivot..

najlakse je nju optuziti za nesto za sta su uvek odgovorne dve strane..
ako niko nije nasao za shodno da primeti da u tom braku nesto ne stima do sada ne vidim kako bi optuzujuci nju, nesto uspeo da promeni na bolje..

pre par dana na treningu je bila zena koja je u braku dvadesetak god..
jako losem braku..a za okolinu - korektnom..
ona neispunjena, nesrecna..sedi i kaze - jao moram kuci! a zvuci kao da ide na robiju.

muz koji je pasivan..i mentalno agresivan..kada ona ne dolazi na treninge komentarise njen izgled na najuvredljiviji nacin - vidi kakva si..na sta licis..ne mogu vise da te gledam(objektivno - zena vodi racuna o sebi i izgleda privlacno..)
kad dodje na trening, opet je vredja sa ulaznih vrata - sta si se zasdrzala toliko..ko da je tamo neko ovlazio na tebe! vidi se kakva si!

takav je kada su sami..kad su tu deca - on se ponasa pristojno..
ona vise ne moze da izdrzi..ne vidi smisao tog braka..
drze je jedino reci starijeg sina, koji je skoro rekao komentarisuci razvod roditelja njegovog druga - kad bi se vi razveli, ja bih se ubio!

ona trpi..
to je zivot?
osjecas li se bolje sada? :kafa: <-- kakao

ико видим, Електра се само замислила над тим, није рекла да то мамино куцкање на било који начин доводи у питање њихов брак и да су њихови односи због тога нарушени....

elektrina mama, medeja ( :hahaha: )je nezadovoljna i usamljena. ne četuje od juče i prošla je kroz virtuelna, možda i poznanstva van neta sa net ljudima. u neka je uključena elektra, kao u slučaju harija potera. ona ne krije da četuje, ali je dete primetillo, mama nije od onih koji priču o četu završe kad se diskonektuju i vrate u real life...kad je tako- e, onda je zezanje.....na to mislim kad kažem opsednutost, ne mislim na prostu drogu netovanja..i net zavisnosti...dajte, ne zezajte da je to tek tako nebitna priča i da osuđujete devojku što je pročitala poruke koje su joj bile pred nosem,...komentari: šta se mešaš u priv. život svoje majke nisu umesne..

to je kao kad biste zatekli oca sa ljubavnicom u vašoj kuči, ali pošto je to radio u bračnom krevetu, koji deli sa vašom majkom, a vi se ne mešate u odnose svojih roditelja, ne biste ujutru seli sa ocem i rekli...ovim ste povredili, dragi oče, moju majku, na to nemate pravo....da varate moju majku pod našim zajedničkim, porodičnim domom...ne biste rekli??? i ja pitam svašta... .molim vas, nemojte da me povređujete vašim odgovorima..netju da znam..

Nadam se da su svi koji su zeleli dali svoje misljenje,i da je Elektra pronasla odgovore na svoja pitanja pa da ne bismo sirili diskusiju u nedogled,mislim da je vreme da tema ide pod kljuc....ako imate nekih primedbi pisite na pp...;-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back