SuzanKalvin
Aktivan član
- Poruka
- 1.457
Ovde je heretica postavila temu, Tamara je na drugoj.san82:Tamara, svi ti zaista trezveno govore... moras da mislis na sebe i svoju porodicu, ono sto je tebi vazno...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovde je heretica postavila temu, Tamara je na drugoj.san82:Tamara, svi ti zaista trezveno govore... moras da mislis na sebe i svoju porodicu, ono sto je tebi vazno...
SuzanKalvin:Ovde je heretica postavila temu, Tamara je na drugoj.![]()
heretica:sigurno da ima na hiljadu primera samoubistva nakon pretnje, pogotovo majki, i bas zato pa bilo da je u pitanju bolest ili bezobrazluk ja ne mogu tek tako hladno, ma koliko to zelela, da odustanem od nje, ma koliko da je "zla", nalazim se izmedju dve vatre, iz dana u dan se nadam da ce se sve srediti.
K aja:Heretica, potpuno te razumem, ja imam gotovo identičnu situciju. Moja majka je celog mog života slepa i gluva za mene, vidi i razume samo svoje potrebe, a od mene očekuje podršku i zaštitu, kao da sam ja nju rodila a ne obrnuto. Otac nije bio ništa bolji, alkoholičar, samo su se svađali a od mene je svaki očekivalo da budem teg na njegovoj strani, tj zanimala sam ih samo za njihove interese. Kada više nisam znala kako da se postavim prema njima (probala sam i razgovor, i dogovor, i nemešanje, i pretnje i ignoraciju), tražila sam pomoć od psihologa. Tu sam saznala da sam "jaka ličnost, pa ću svoje probleme rešiti i sama." Otišla sam u podstanare, a oni su dolazili u posetu, bili jako fini, pa su se gazde čudile koje sam ja to đubre od čoveka kad tako dobri ljudi ne mogu samnom.
Sad, posle ovog možda predugog uvoda, htela sam da objasnim da je moja majka tip ŽRTVA. Tj. dozvoli ili izazove da ona bude žrtva, samo da se vidi koliko je ona bolja od onoga ko je ljut na nju, i time gnjavi svakoga ko hoće da sluša. To je , mislim, slično priči tvoje majke o samoubistvu, samoživo hoće da bude centar pažnje.
Ja sam se toga delimično oslobodila kada sam se udala i otišla od kuće, pored mene je bio suprug i njegova porodica, a pošto ona pred strancima glumi finoću, a i zet joj je par puta "otpevao", smanjila je doživljaj.
Pravi problem je počeo kada je otac umro, a ona se razbolela. Tada više nisam mogla da je ignorišem, morala sam svaki dan da visim kod nje, slušam njene fiks ideje sa plakanjem, izlive besa, samoživosti itd. Ako ni ti nemaš brata ni sestru, da znaš šta te čeka. Sada je baba šlogirana, u mojoj je kući i pijem dve tablete za živce dnevno. Ne mogu joj ništa a ona meni radi šta god hoće.
I tako, ako ti je porodična situacija barem malo slična, udaj se, napuni baterije i čuvaj živce za kasnije: TEK te čeka pravi krst.
A sto jednostavno ne bi prekinula sve kontakte sa njom i zivela svojim zivotom...
Evo tu je i buduci suprug i sve a ti se bakces sa osobama koje te sputavaju (makar to bili i roditelji)
Ne dozvoli da te iko koci... Tvoj zivot je samo tvoj i radi sa njim sta god hoces...
Nadam se da ces postupiti ispravno
Pozz...
K aja:Ma molim te: mama hoće, mama mora, mama treba! A ko će je naterati? Još kao dete od 5 godina želela sam da odem iz te kuće, ali zakon je na strani roditelja, a detetu se smeju i ne veruju mu. A kada omatore i obole i moralni i društveni zakon je opet na njihovoj strani. Da se odreknem samožive majke, svi bi me pljuvali, ali niko ne bi pitao ZAŠTO?