mama i oceva devojka

Sve informacije su oskudne da bi donosili nekakve zakljucke ko je kakva osoba sto se tice njenih roditelja...
Šta još treba osim ovoga:
Ukratko cu, moji roditelji nisu u braku vec 4,5 godina, a u braku nisu vec 6 godina. Moj otac je sada sa jednom zenom koja nije losa osoba, nije ni kriva za njihov razvod vec druga zena sa kojom on nije vise. Ali moja mama naravno ne moze da prihvati to jos iako i ona pored sebe ima nekog
Jasno je da ta žena (majka) ima psihički problem.

Šta još treba osim ovoga:Jasno je da ta žena (majka) ima psihički problem.

ako recimo povrijedjenost ili grubitak povjerenja... svrstavas u psihicke probleme...
missim, nemamo mi pojma, niti nas se tice sta se izmedju njih desilo i kako se taj brak slomio
ocigledno je da se tu strasti jos nisu stisale
sto ne znaci da iko ima "psihicki problem" mimo uobicajenih stanja koja tako stresne periode u zivotima prate
i nekad znaju potrajati godinama

Poslednja izmena:
Valjda je presudno ono sta ti osecas prema roditeljima, zbog cega bi neko trazio savet na nekom forumu o necemu sto je duboko intimno, sta sad ovde publika treba da glasa kao na partijskom sastanku. Ako ti nemas iskristalisan odnos sa roditeljima kako ti neko sa strane moze pomoci savetima, odgovor moras naci u cetiri oka sa tvojima.

Koliko sam je ja shvatila, ona je devojcurak, tako da je apsurdno govoriti o kristalnom odnosu koji uzgred je redak i kod nas odraslih.
I ja sam dete razvedenih roditelja, ko nije moze samo da drzi pridike o necemu sto ne razume!

Nista nije ocigledno iz pisanja jednog deteta! Opet se vracamo na pocetno, u ovim odnosima fali komunikacija, jer da je ima, ne bi se obracala forumu za pomoc.
:ok:

Vidim da si najzad razumela sta sam hteo da kazem. I to bi bilo to.

Okej, prvi put pisem ovo. Ukratko cu, moji roditelji nisu u braku vec 4,5 godina, a u braku nisu vec 6 godina. Moj otac je sada sa jednom zenom koja nije losa osoba, nije ni kriva za njihov razvod vec druga zena sa kojom on nije vise. Ali moja mama naravno ne moze da prihvati to jos iako i ona pored sebe ima nekog koga ne zeli ili ne moze jednostavno da upozna sa mnom. Ta zena sa kojom je moj otac zivi u drugoj zemlji i on me je vec vise puta pitao da idem sa njim kod nje na par dana ali posto nisam jos sve to mogla da prihvatim nisam zelela da idem. Sada bih zelela da idem, volela bih da idem avionom jer nikada nisam i da vidim tu zemlju. Ali problem je u tome sto ne zelim da povredim svoju majku, ne zelim da misli da je izdajem. Nju ne moze niko da zameni! POMOZITE MI MOLIM VAS, da li trebad da odem sa njim ili ne?:(:(:(
Naravno! Odes bez razmisljanja i niko nece imati pravo rec da ti kaze. Ako se kojim slucajem to i desi, nemoj da te dotakne ni najmanje, nego idi i uzivaj tamo tih par dana.

sto ne znaci da iko ima "psihicki problem" mimo uobicajenih stanja
Zavisi kako ko gleda!
Da ponovim:
Žena ima prijatelja i po njenom mišljenju to je u redu. (Slažem se da je u redu!)
Njen bivši muž ima prijateljicu i po njenom mišljenju to nije u redu!
Očigledno za sebe primenjuje jedan aršin a za bivšeg muža drugi! Ono što je njoj dozvoljeno, njenom bivšem mužu nije.
Za mene osoba koja za sebe primenjuje jedan, a za bilo kog drugog, lošiji aršin, ima psihički problem.

Zavisi kako ko gleda!
Da ponovim:
Žena ima prijatelja i po njenom mišljenju to je u redu. (Slažem se da je u redu!)
Očigledno za sebe primenjuje jedan aršin a za bivšeg muža drugi! Ono što je njoj dozvoljeno, njenom bivšem mužu nije.
Za mene osoba koja za sebe primenjuje jedan, a za bilo kog drugog, lošiji aršin, ima psihički problem.

mi pojma nemamo sta se izmedju njih dogadjalo
i zasto ona tako burno reagira
mogu opisat bar pet situacija s identicnim epilogom
koje ne podrazumijevaju "psihicki problem" u odnosu na 90 posto formalno zdrave populacije
alo necu
jer me se to zapravo ne tice

Zavisi kako ko gleda!
Da ponovim:

Ja kazem infomacije su oskudne barem po meni...

Kaze da je nju i majku ostavio otac radi neke svalerke a sad je otac zove kod neke druge zenske...

Mozda je problem njihova proslost. Primer> zamisli da tvoja zena tebe ostavi radi nekog svalera. Ono sutne te zajedno sa vasim zajednickim detetom. Vi nezbrinuti, patite se godinama. Da bi odjednom ta tvoja bivsa zena pozove vase zajednicko dete da dodje kod nje u goste i tog sada drugog nekog svalera. Kako bi ti reagovao?

Zavisi kako ko gleda!
Da ponovim:

A to se sad prijateljem zove... al' sam neupucena..:eek:

- - - - - - - - - -

Ja kazem infomacije su oskudne barem po meni...

Kaze da je nju i majku ostavio otac radi neke svalerke a sad je otac zove kod neke druge zenske...

Mozda je problem njihova proslost. Primer> zamisli da tvoja zena tebe ostavi radi nekog svalera. Ono sutne te zajedno sa vasim zajednickim detetom. Vi nezbrinuti, patite se godinama. Da bi odjednom ta tvoja bivsa zena pozove vase zajednicko dete da dodje kod nje u goste i tog sada drugog nekog svalera. Kako bi ti reagovao?

Normalno, zato sto se roditelj voli bez obzira na sve i decu ne treba tovariti emotivnim gomnima i mrznjom ili hejtom prema roditelju ma sta god on uradio... to kasnije predstavlja neverovatan teret tom detetu.

mi pojma nemamo sta se izmedju njih dogadjalo
i zasto ona tako burno reagira
mogu opisat bar pet situacija s identicnim epilogom
koje ne podrazumijevaju "psihicki problem" u odnosu na 90 posto formalno zdrave populacije
alo necu
jer me se to zapravo ne tice

Opterecena Vragana mojom personom mi napisa pp da moj potpis nema veze sa Voltiareovom izrekom. Evo dokaza da jeste Voltiarova , a prikladna mudrost za doticnu bi glasila :
Ja sam strpljiva kada je u pitanju glupost, ali ne i sa onima koji su ponosni na nju.

Edith Sitwell

http://body.ba/zdravlje/lifestyle/najmudrije-izreke-vezane-za-zdravlje-i-vjezbanje/165

Poslednja izmena:
Opterecena Vragana mojom personom mi napisa pp da moj potpis nema veze sa Voltiareovom izrekom. Evo dokaza da jeste Voltiarova , a prikladna mudrost za doticnu bi glasila :
Ja sam strpljiva kada je u pitanju glupost, ali ne i sa onima koji su ponosni na nju.

Edith Sitwell

http://body.ba/zdravlje/lifestyle/najmudrije-izreke-vezane-za-zdravlje-i-vjezbanje/165

iz kog je to njegovog djela citat Kanarinka? :lol:

ovo drugo mora da je iz iste...kolekcije citata...:rotf:

ps jesi ti opce citala ista sto jest napisao...ako nisi, a javlja mi se da nisi Kandid je odlican za pocetak : )

Poslednja izmena:
Treba sa oba roditelja otvoreno da razgovaras i to utroje..Predoci im da ti je zelja da vidis tu zemlju u kojoj zivi tatina devojka i da mozda neces imati vise prilika.Samo vas troje mozete doneti resenje i odluku.Ako si maloletna i odredjena majci na staranje moras imati njenu saglasnost za izlazak iz zemlje.Ako to nemas dzabe mi ovde bilo sta govorimo.Dakle,samo uz zajednicki dogovor mozete doneti konkretno i bezbolno resenje za svakog od vas u suprotnom,neko ce biti povredjen i razocaran bilo majka,otac ili ti.

A to se sad prijateljem zove... al' sam neupucena..:eek:

- - - - - - - - - -

Normalno, zato sto se roditelj voli bez obzira na sve i decu ne treba tovariti emotivnim gomnima i mrznjom ili hejtom prema roditelju ma sta god on uradio... to kasnije predstavlja neverovatan teret tom detetu.

Slazem se s tobom delimicno ali...Dete,mora da zna pravu istinu koja mora biti prezentovana shodno njegovom uzrastu.Naravno da mora imati uvid u to sta je roditelj <uradio>da ne bi pravilo laznu sliku o njemu.Teret o kome govoris svakako ce pratiti dete citavog zivota ali ce mu biti normalno da ga nosi ako ima dovoljno ljubavi i paznje sa obe strane.Obicno su roditelji ti koji na teret saznanja da nesto nije kako treba dodaju i licne ftustracije,licemerje i sebicluk,to je onda detetu dodatni teret kog je tesko nositi i odraslima.

Ne slusaj ove bandoglavce po forumu. veze to nema sa zivotom. Samo mlate, i dele savete iako ni samima sebi nisu u stanju da pomognu a kamoli drugome.
Lako je njima tudjim kurrcem po gloginjama mlatiti.
Znaci samo ovako postupi.

Uz blagi prijateljski razgovor, pomeni mami da te je tata pozvao da gostujes kod njega.Prati njenu reakciju.

Cudnoo je da do sada ti nije nista pricala o tvom ocu.
Raspitaj se o njemu kod mame.Mozda ima nesto vazno da ti kaze.
Ni slucajno nemoj da dozvolis da se posvadjate.Kod tate ces biti za vikend ali sa mamom treba da zivis.
Pokusaj da razumes obe strane.
Ako je sve u redu, zasto bi bilo prepreke?
Ako ima problema, ne pravi ga vecim. Pokusaj da ga resis.

Poslednja izmena:
Ne slusaj ove bandoglavce po forumu. veze to nema sa zivotom. Samo mlate, i dele savete iako ni samima sebi nisu u stanju da pomognu a kamoli drugome.
Lako je njima tudjim kurrcem po gloginjama mlatiti.
Znaci samo ovako postupi.

Uz blagi prijateljski razgovor, pomeni mami da te je tata pozvao da gostujes kod njega.Prati njenu reakciju.

Cudnoo je da do sada ti nije nista pricala o tvom ocu.
Raspitaj se o njemu kod mame.Mozda ima nesto vazno da ti kaze.
Ni slucajno nemoj da dozvolis da se posvadjate.Kod tate ces biti za vikend ali sa mamom treba da zivis.
Pokusaj da razumes obe strane.
Ako je sve u redu, zasto bi bilo prepreke?
Ako ima problema, ne pravi ga vecim. Pokusaj da ga resis.

O Milance ukljuci se i ti u bandoglavce po forumu mlateci tudjim kurrcem po gloginjama....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ko god je bio u sličnoj situaciji zna da je razgovor utroje nemoguć!
Ta ista "mama" ne bi pristala na takav razgovor "ni pod razno"!

Stanje kako ga je to dete opisalo, dovoljno je jasno za one koji žele da vide istinu!

Onda ipak sve zavisi od mame,bilo to pravedno ili ne.Vracam se ponovo na dobijanje odobrenja za prelazak granice kod maloletne dece koje mora potpisati roditelj koji ostaje u zemlji.

Back