MALTRETIRANJE U OBDANIŠTU: Vaspitačica čupala i ošamarila dete!

Teksački Rendzer Voker

Poznat
Banovan
Poruka
7.234
Ivana Anđelković, majka S. J. (6), tvrdi da dečak ima traume zbog nasilja koje je pretrpeo u vrtiću „Oblačak“ na Zvezdari

Vaspitačica Svetlana Đurić vukla je moje dete po vrtiću, gurnula ga je, a potom mu lupila šamar.

Ovo za Kurir tvrdi Ivana Anđelković, majka šestogodišnjeg dečaka S. J., koji ide u vrtić „Oblačak“ na Zvezdari. Ona ima blizance, od kojih je jedan doživeo traumatično iskustvo. Iako se incident desio pre skoro dva meseca, Ivana i dalje pokušava da, kako kaže, istera pravdu.

Oborila ga u igračke

- Moja sestra ih je 20. maja odvela u vrtić. Jedan od sinova se bunio jer se rastužio kad je video da njegova vaspitačica nije tu, već ju je menjala Svetlana Đurić. Bio je uznemiren, hteo je da ide kući. Počela je da viče na njega, a potom ga je vukla. Mučenik je pao u igračke. Plakao je. Kad se podigao, počupala ga je za kosu! A onda mu je lupila šamar! - priča majka.

Kad su joj deca ispričala šta se desilo, šokirala se. Nakon toga išao je samo tri puta u vrtić.
- Više ih ne vodim. Dete je straumirano. Otišla sam da sve rešim mirnim putem, ali je vaspitačica sve negirala i pravila se luda. Incident su potvrdila i ostala deca iz grupe, koja su njihovoj stalnoj vaspitačici čak „odigrali predstavu“ kako je sve to izgledalo - priča Anđelkovićeva i dodaje da je Đurićeva jednoj od vaspitačica priznala da je udarila dete, ali po ruci:
- Kad je nakon incidenta otišao u vrtić, Đurićeva ga je pred njegovom vaspitačicom upitala: „Je l‘ me foliraš?“, on je odgovorio: „Ne“. Pružila je ruku i rekla: „Baci pet“, on je to i učinio, na šta je dodala: „Eto, sad si i ti mene udario“. To znači da je priznala! Žalila sam se na nju, ali neće biti kažnjena. Kad su razmatrali slučaj u vrtiću, nisu uzeli u obzir to što je koleginici priznala da ga je udarila po ruci i da je rekla: „Eto, sad si i ti mene udario“, kao i to što su deca odglumila incident.

Ona kaže da nije u redu što će Đurićeva proći nekažnjeno.

Traži kaznu

- Kad sam razgovarala s direktorkom PU Zvezdara Snežanom Petrović, rekla je da poznaje Svetlanu i da je nemoguće da je to uradila. Mom detetu neko lupi šamar i nikom ništa?! Ne tražim da je izbacea, već da je na neki način kazne.

Ko zna koliko je to dete bilo nevaspitano,razmazeno i otkaceno kad je zenu izbacilo iz takta da ovako postupi.Roditelji dajte bar malo vaspitavajte svoju decu,nemojte to da mora da radi vrtic a posle ulica.Sramota.
Ja sam bio miran pa me mlatila uciteljica za gluposti.Zalila se majka direktoru,a direktor je morao uciteljici da podilazi onako se polako na finjaka ko da ona ima visu funkciju od njega.Kakav crni otkaz da joj se da jos ona direktoru da da otkaz ako je naljuti.Druga vremena bila

Ko zna koliko je to dete bilo nevaspitano,razmazeno i otkaceno kad je zenu izbacilo iz takta da ovako postupi.Roditelji dajte bar malo vaspitavajte svoju decu,nemojte to da mora da radi vrtic a posle ulica.Sramota.
Ja sam bio miran pa me mlatila uciteljica za gluposti.Zalila se majka direktoru,a direktor je morao uciteljici da podilazi onako se polako na finjaka ko da ona ima visu funkciju od njega.Kakav crni otkaz da joj se da jos ona direktoru da da otkaz ako je naljuti.Druga vremena bila

Ни то није мјерило да АВЕТИЊА удари мало дијете

- Kad sam razgovarala s direktorkom PU Zvezdara Snežanom Petrović, rekla je da poznaje Svetlanu i da je nemoguće da je to uradila. Mom detetu neko lupi šamar i nikom ništa?! Ne tražim da je izbacea, već da je na neki način kazne.

Pa ja vam kazem da je to nemoguce.
Pod jedan zene sve znaju i poznaju se....

Pod dva nemoguce da je zena to uradila....

Pod tri , sreca za celu Srbiju sto u tom vrticu ne radi nijedan muskarac, inace bi se digle silna udruzenja za zastitu zena od nasilja i pod hitno bi bio donesen zakon da muskarac ne sme da dovodi i odvodi svoje dete iz obdanista...
Tako da muski, u svemu ovome ima velike srece....velike....za ovo malo muskaraca koji nisu burek-pivo-novcanik filozofija...

ima i ne vaspitane dece, sto kazu, koje bi roditelji prvo trebali da kucnom vaspitanju nauce, evo jedan primer iz moje blizine za koji znam,,,a to je da roditelji imaju dete u vrticu i znam da je hipetaktivno ne mogu mu ni roditelji nista vec ga samo pustaju neka ga... i u vrticu to dete kad sva deca spavaju on nece da spava, vec probudi dernjavom svu decu,,, ne mogu ni takvom detetu vaspitaci nista,,i rekli rodirteljima vodite ovo dete iz vrtica, kad ga naucite ponasanju nek dodje u vrtic,,, i jos plus takvi roditelji se sale i zezaju s atim dogadjajom, saljivo prepricavaju kakvo im je dete, umesto da se stide jer je njihova greska i propust u vaspitanju,,, i potrude da dete isprave,,oni se jos i zezaju sa tim,,,
ima svega ne kazem,,, ali nisam za to da se deca maltretiraju. Sve moraju pricom i polako roditelji decu uciti i sa strpljnjem,,, ali prometila sam da danasnji roditelji nemaju zivaca z asvoje dete, samo naredjuju , polazi, ostavi to, ne diraj, samo dreka, vika, jadnici mali ko roboti neki,,, ja to vidim u okruzenju,,, kao da sa njima rukovode sve na dugme, sad ne ovo, sad ne ono,,, pazi pasces,,pa sta ako padne,,,, koliko smo se mi pre od padova izubijali noge krvave ,,pa sta nam falilo,,, sad i po travici trckaraju pazi ovo , pazi ono, preterano ih briskaju, ciste,,, a sad odelca to nisu decija,,,to su odela za male Ljude, toliko o modi samo,,, i sve mi je nesto to preterana bojaznost, strogoca, a da s edeci ne prica i ne objasnjava svet oko njih na nacin na koji bi ga razumeli...
Meni su moji pricali secam se, objasnjavali, sve fino i smireno,,znalo se sta se sme a sta ne,,,, a ovo danas ko na dugme robot upravljaju...

Ako imaju kamere nek se proveri, ako nemaju, ne mogu da veruju detetu od 6 godina na reč.

Ako je istina - ponoviće se.....i neće moći vrtić da se vadi da je dete lagalo.

- - - - - - - - - -

Mene su osamarili bezbroj puta u osnovnoj skoli....

Tukli su me i velikim sestarom po prstima...

pa nista....
Pa Blajbi, kao da si išao pre rata u školu...Prvog ili Drugog :D

Back