Maltretiranje koje stiti zakon!

kanarinka

Elita
Poruka
16.443
Kako se osloboditi maltretiranja bivseg muza kada vas on maltretira na nacin gde je ON zasticen zakonom?
Naime 9 god nakon razvoda,a za to vreme sam ja bila zakonski staratelj nad oba deteta,stim da je najstarija sada vec punoletna a drugo dete ima 10god,bivsi je zabranio da dete bilo gde van zemlje putuje samnom!Putnu ispravu u SUPu sam dobila na osnovu presude o starateljstvu,dakle on nije morao doci da potpise i proletos smo putovale za Nemacku nakon milon godina neizlaska iz zemlje zbog viza,i gospodin je dakle zabranio da dete vise putuje!Planirali smo decu,moj sadasnji muz i ja da vodimo u Diznilend,i to smo im obecali jos pre par meseci,i sad-ne moze!
U CSR su mi rekli da moram izgladiti odnose sa bivsim,pa ga na taj nacin privoleti da da pristanak!Alo,ja da sam mogla sa alkoholicarem da nadjem zajednicki jezik,ne bih se ni razvodila od njega!Pitam ih da li oni mogu kao organ starateljstva nesto da ucine,da ako se gospodin boji da cu odvesti dete i da ga necu vratiti,da njima budem odgovorna i da im se uredno javim po povratku?Ne, ne moze!
Dakle,do njenog punoletstva on moze da mi ogranicava MOJE i DETETOVO kretanje,jer mu se moze!Jer ja sigurno necu bez dece ici na godisnji odmor,pa samim tim on ogranicava i moje kretanje!
Da li imate neki savet?Neko ko radi na takvim slucajevima,mozda postoji neka"rupa"u zakonu ili nacin kojim mogu povratiti svoje i detetovo pravo na kretanje!

Bojim se da je jedino resenje za tvoj problem ovaj predlog koji si dobila iz CSR.Trazi nacin u direktnom razgovoru s njim da dobijes njegovu saglasnost. Kolko je meni poznato maloletno dete ne moze da putuje van granice maticne drzave bez saglasnosti oba roditelja cak i kad su oni u braku (pr. ekskurzija, takmicenje i sl).
Tvoja privrzenost detetu i odbijanje da putujes vani bez njega ne pretstavlja ogranicavanje tvog prava na slobodno kretanje jer je to tvoj izbor i ona nije pravna kategorija.
Rupa u zakonu postoji ali to se zove prevara i krivicno je delo.

Na sva usta se trubi o pravima deteta!Gde su tu NJENA prava?Otac koji jednom godisnje vidi dete i to vreme dete provede uglavnom s babom,ima prava,eto iz cistog hira da detetu uskrati jedno divno putovanje!
Sa nji se ne moze komunicirati,jer da je drugacije ne bih se nakon razvoda preselila u drugu grad.Kada nas je fizicki maltretirao,nisam dobila zastitu od policije i jedino resenje je bilo otici iz grada!
Kakva je ovo drzava!?Prava oca koji o detetu brine samo preko Suda!A o pravom ocinstvu,ni reci!
A posticice jedino to da ga dete omrzne,ali on to ne vidi od silne zelje da mene maltretira,jer ZNA da necu ni ja nigde putovati!A to je i izjavio na Sudu da trazi da se i meni oduzme putna isprava!

Ok, zakon , ali kako mogu da te provale to mi nije jasno? Jel ima neka baza kao poternice sa slikom pa kada ti uzmu pasoš odma ubace u bazu i odvedu te u prostoriju iza:eek:
Ako ima pasoš, šta ti mogu. Ok, zakonski ne znam, verovatno je to sve tačno, jer dešavaju se ta kidnapovanja dece, kada jedan roditelj odvede dete u drugu državu pa možeš da se slikaš, ali i to samo ako je državljanin te zemlje u koju je zbrisao.
Hoću da kažem, idete turistički, ne treba vam viza, pasoš imate, ko će da proverava,koliko ljudi putuje samo sa detetom pa nikom ništa, jedino ako baš ti budeš baksuz toliki reci da nisi znala i neće ti ništa. Bivši ne mora da zna da ste otputovali, tj ne treba da zna jer onda može da prijavi.
Spakujte se, vodi dete u Diznilend, ne daj da te idiot sprečava da živiš i posle svega, nego put pod noge i uživajte!

Ok, zakon , ali kako mogu da te provale to mi nije jasno? Jel ima neka baza kao poternice sa slikom pa kada ti uzmu pasoš odma ubace u bazu i odvedu te u prostoriju iza:eek:
Ako ima pasoš, šta ti mogu. Ok, zakonski ne znam, verovatno je to sve tačno, jer dešavaju se ta kidnapovanja dece, kada jedan roditelj odvede dete u drugu državu pa možeš da se slikaš, ali i to samo ako je državljanin te zemlje u koju je zbrisao.
Hoću da kažem, idete turistički, ne treba vam viza, pasoš imate, ko će da proverava,koliko ljudi putuje samo sa detetom pa nikom ništa, jedino ako baš ti budeš baksuz toliki reci da nisi znala i neće ti ništa. Bivši ne mora da zna da ste otputovali, tj ne treba da zna jer onda može da prijavi.
Spakujte se, vodi dete u Diznilend, ne daj da te idiot sprečava da živiš i posle svega, nego put pod noge i uživajte!

Pa saznace da su otisli, verovatno zivka svaki cas. Ne znam sta da ti kazem, ako su ti tako rekli, nema ti druge. Jedino da ga sadsnji muz isprepuca :) Ne bih sad da ti stajem na zulj, ali kad pricas tako lose o njemu (da ne moze da se prica, da je alkos itd) zasto si se udavala? Nakacila si sebi bedu, i s neke strane, ne zameri, si i zasluzila da nemas svu slobodu. Svako nosi svoj krst.

Iz CSR su mi rekli da je bio u SUPu i sobzirom da su tamo detetovi podaci,da su te podatke dali na svim granicnim prelazima.Zato i jesu cipovani pasosi,provuku te kroz aparat i komp odma pocne da pisti!
A ja jedino imam Srpsko drzavljanstvo i slabe su mi mogucnosti da ostanem u inostranstvu sa detetom,i on to zna!Ovde se radi o cistom maltretirnju mena,a sto maltretira time i dete,zabole ga!

Pa saznace da su otisli, verovatno zivka svaki cas. Ne znam sta da ti kazem, ako su ti tako rekli, nema ti druge. Jedino da ga sadsnji muz isprepuca :) Ne bih sad da ti stajem na zulj, ali kad pricas tako lose o njemu (da ne moze da se prica, da je alkos itd) zasto si se udavala? Nakacila si sebi bedu, i s neke strane, ne zameri, si i zasluzila da nemas svu slobodu. Svako nosi svoj krst.

E pa pre braka je pio samo coca-colu,nisam isla kod vracare da mi prorekne njegovu sklonost ka porocima!
Jesam li ja jedina razvedena,molim te?Zasto se ljudi uopste razvode,onako?Tema nije razlog moje udaje niti razvoda,vec STA znaci imati starazteljstvo,koje nicemu ne sluzi.I ranije sam znala da sam majka svojoj deci,nije morala drzava to da mi potvrdi!

Ок, али по тој логици шта је дете скривило па да не може да путује? :dontunderstand:

П.С. Да ли би се ти оженио алкохоличарком? Не би, сигурно. А ако би она после 10 година брака постала алкохоличарка - да ли би требало ТИ да испашташ јер ниси имао чаробну куглу да предвидиш будућност? И онда да ти још неко набије на нос - ''Што си се женио њоме?!'' :roll:

a koji je to tacno njegov q, ovaj - krst? :think:

E pa pre braka je pio samo coca-colu,nisam isla kod vracare da mi prorekne njegovu sklonost ka porocima!
Jesam li ja jedina razvedena,molim te?Zasto se ljudi uopste razvode,onako?Tema nije razlog moje udaje niti razvoda,vec STA znaci imati starazteljstvo,koje nicemu ne sluzi.I ranije sam znala da sam majka svojoj deci,nije morala drzava to da mi potvrdi!
Znači, propio se tako ljuto, od kada se oženio sa tobom ?!? :eek:

Ok,ja sam vestica!Ali ja duso MOGU da putujem,a kada krenem na put,dete lepo kod tate,ima mnogo da ga voli sto joj je zabranio putovanje!Eto,dobice i on svoj krst,na taj nacin,mrznju sopstvenog deteta!Ali,meni to nije cilj da frustriram dete i da ga punim mrznjom!Iako sam vectica!
Zanimljivo je sto drugi muz nakon 7 godina braka se jos nije propio pored mene!:think:

[/B]

Ok,ja sam vestica!Ali ja duso MOGU da putujem,a kada krenem na put,dete lepo kod tate,ima mnogo da ga voli sto joj je zabranio putovanje!Eto,dobice i on svoj krst,na taj nacin,mrznju sopstvenog deteta!Ali,meni to nije cilj da frustriram dete i da ga punim mrznjom!Iako sam vectica!
Zanimljivo je sto drugi muz nakon 7 godina braka se jos nije propio pored mene!
:think:
Ma, ima vremena !!! Možda je samo ekstremno inertan !!! :lol:

Sa tim se ne treba igrati. Zamisli da je provale, pa da zbog Diznilenda zaglavi u zatvor? Kome onda idu deca? Ocu alkosu?

Treba da izgradis s njim odnos..to jes 2 grmalja da izgrade s njim odnos u mracnom hodniku

Mislim,kada ti soc.radnica kaze morate izgraditi odnos sa njim,iako sam joj donela prijave koje sam podnosila za moje i detetovo fizicko maltretiranje,iako sam joj rekla da sobzirom da me policija nije zastitila da sam se morala preseliti u drugi grad,radi mira,kao da me nije slusala!
A tvoj svet je odlican,stom razlikom sto bih ga ja rado licno mlatila,nikakvi grmalji niti budzaci,ali yebi ga jaci je od mene!:zcepanje:

Mislim,kada ti soc.radnica kaze morate izgraditi odnos sa njim,iako sam joj donela prijave koje sam podnosila za moje i detetovo fizicko maltretiranje,iako sam joj rekla da sobzirom da me policija nije zastitila da sam se morala preseliti u drugi grad,radi mira,kao da me nije slusala!
A tvoj svet je odlican,stom razlikom sto bih ga ja rado licno mlatila,nikakvi grmalji niti budzaci,ali yebi ga jaci je od mene!:zcepanje:

Odlicno..znaci njih dvojica ga drze ti mu skaces po jajima:super:

Ок, али по тој логици шта је дете скривило па да не може да путује? :dontunderstand:

П.С. Да ли би се ти оженио алкохоличарком? Не би, сигурно. А ако би она после 10 година брака постала алкохоличарка - да ли би требало ТИ да испашташ јер ниси имао чаробну куглу да предвидиш будућност? И онда да ти још неко набије на нос - ''Што си се женио њоме?!'' :roll:
Bas to. I moj otac je bio alkoholicar, al to je postao posle 5 godina braka, nije bio kad se moja majka udavala za njega. Ispade da treba da bacas pasulj pa da vidis 100 godina u buducnost da bi se udala.

Pitala sam advokata,on mi savetuje obracanje CSR ili izmirenje sa bivsim!!!!!!Mislim zaista!Pa kreten me ne ostavlja na miru ovih 9 godina,non stop iznalzi razloge za tuzbe,cek je i moje roditelje tuzio,ali ovo je vrhunac njegove pakosti!

Pa nadji 2. advokata. Nas zakon je toliko glup da to mere nema, mora da postoji nesto sto moze da ga primora, ako nema starateljstvo, da potpise bar za put na mesec dana, s tim da ti potpises da ces vratiti decu. To je jedino sto mi pada na pamet.

Back