Поздрав свима
Ево овако мислим да имам добре вести колико толико.
Сад сам се чуо са Видом Челебић из Сигурне куће, женом коју сам звао непосредно након неуспешног разговора са Центром за социјални рад. Она је после нашег првог разговора контактирала Центар за социјални рад и вероватно је то допринело тежини случаја, тако да је у петак Вида добила повратну информацију од Центра за социјални рад да су интервенисали позивом породици и рекли им да су добили притужбе станара у вези насиља у породици.
Морам да приметим да се ево већ два дана код њих у стану не чује никаква бука, нити они ломе по кући нити дете вришти.
Наравно не мора ништа да значи али претпостављам да су се мало тргли кад су их позвали из Центра за социјални рад.
И даље чекам да идем да дам изјаву у вези рада полиције, јер је срамота да нису интервенисали на 3 узастопна позива.
Да кажем још ово, не могу да одговарам свакоме посебно.. нисам од оних маторих комшија који висе на прозору и шпијунирају ко је кад ушао у зграду и ко шта ради. Имам 33 године и гледам свој живот у туђи се не мешам, да кажем да ова ситуација код њих траје око годину дана, дете свакодневно вришти и свакодневно је хаос у стану код њих. Сматрам да нисам безразложно интервенисао, поготову што себе најмање сматрам паничаром.
У згради смо већином млади људи и подстанари, тако да сви гледају своја посла, чак се и не познајемо уопште, малтене се ни нејављамо једно другом на степеништу.
Поставићу још једном пост са бројевима телефона и линковима у колико неко буде у ситуацији да му не дај боже затреба.
И ово јесте проблем велики јер има људи који хоће да помогну у оваквим ситуацијама али једноставно рад служби које решавају овакве ствари је катастрофалан и то наглашавам.
Хвала искрено свим добрим људима на помоћи : )