Malta

• Začetnik teme Začetnik teme 1234
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...forumash Skaarj je izlozhio fotke enterijera Grand Master's Palace...OvO je dvorishte Palate Velikog Majstora...

...
29c1f2u.jpg

Pozdrav za sve ucesnike foruma....
Planiram da odem na Maltu oko 10 avgusta...Idem jatom...ostacu tamo oko mesec dana...sto zbog jezika, sto zbog odmora...Moze li mi neko preporuciti povoljan smestaj u Sliemi ili St. juliusu...ako neko zeli da deli troskove moze me kontaktirati...

Hvala za sve predloge i sugestije..
Vukasin

Koliko se ja secam , Sent Dzulijans bi trebalo da je nabolja lokacija ako zelis biti blizu upotrebljive plaze .
Moje najvece razocarenje je bilo kad sam tamo prvi put otisla i shvatila da moram skakati na glavu u dubinu ako zelim more . Srecom , svaki hotel ima nacickane bazene u stenama koje se obrusavaju u more i u njima je protocna morska voda pa je to neko resenje s obzirom da Sredozemno bas i nije tako mirno za plivati .
Postoje gradski autobusi koji voze s kraja na kraj , vozi se levom stranom ( bivsa engleska kolonija ), cene su odredjene prema englezima sto u prevodu znaci da je dosta sve skupo za nase i evropske uslove ... ali vredi otici i videti
Ako nista drugo kako zivi najsigurnija zemlja koju sam do tada videla ... bez kradja i kriminala ... gde u svako doba dana, noci mozes da se setas gde god zelis a da nemas nikakvu neprijatnost .
Stari grad Valeta je naravno poseban dozivljaj ... sa sve specificnim ostrvljanima koji izviruju iz ''kibic pendzera''

Kako ja uvek pokusam da izbegnem agencije ... i tamo sam iznajmljivala apartman ... sto kod njih uvek znaci ogroman dnevni boravak koji ne racunaju u broj soba , sasvim dobro opremljeni i obicno u dilu sa nekim hotelom u blizini koji ima svoje bazene

Мени је Малта ОК место за кратку туристичку посету али не и за летовање- плаже су на нивоу ЦГ (а и услуга по кафићима), а цене ''европске''. Вода на чесми је десалинизована, и цело острво има специфичан мирис као и та вода. Буквално, чак сам кратко триповао да то мирише онај жути камен од кога је изграђено све на острву. Имајте на уму да је Малта пре свега бродоградилиште.
Ла Валета јесте јако лепа али и јако мала, дворац обићи под обавезно. Има и пуно наших из бивше Југе који тамо раде у услужним делатностима.

I volim u sopstvenoj reziji, ali je problem avion, sve sto sam nasla bilo je skupo, da se ne isplati.. samo zbog toga je bolje ici preko agencije ovaj put :)

ja znam prijatelju mene....ja sam na malti 3 noci. za sada je mirno, nema problema nikakvih. da bi preskocili ono trazenje vize, idite u budimpestu, kao ja, uzmite wizzair, mene je kostalo sve sve to 150 eura. ides za budimpestu vozom koji kosta 1800 dinara, avionska karta je najbolje online uzeti. ona kosta oko 140e. za budimpestu ide sva puta dnevmo, ujutru i uvece. do, ovo je povratna avionska karta....

evo, ja sam na malti i nisam isao preko nikoga....samo se kupi karta i voila...
ali, najbolje je ici avionom iz budipeste....
samo udjes u avion, izadjes....to je to. nikog nema da te ceka od vlasti, da ti trazi bilo sta od dokumenata. znaci, udjes, ne pravis sranja.... to je to...

pozdrav svima pratim temu vec neko vreme ako nekog interesuje smestaj na malti neka se javi . stan je u Gziri, 100 m od mora.stan je na prvom spratu, unutra je sve novo i ima terasu.
ukoliko nekog interesuje mogu i slike da posaljem.

Odlucismo da provedemo odmor u trajanju od dve nedelje u septembru na Malti, ali jos uvek nismo nasli zadovoljavajuci smestaj (u hotel ne zelimo da idemo posto maltene svi imaju dosta lose kritike a za one skupe nemamo para :) ). Imate li neke preporuke, dve osobe su u pitanju?
Najvise bih volela da je na severu (Bugibba, Qawra) ali i Sliema dolazi u obzir.
v.osam4[at]gmail[dot]com

Back