малоумник

дал човек верује по потреби ил жељи?
дал човек размишља по нагону ил образовању?
дал човек у(не)срећује себе ил друге?

pojednostavio si kompikovanu stavr...
1.veruje u sta,boga,ljude,ljubav..??what?
potreba izvire iz neke zelje...a moze i obrnuto,te dve stvari su vise sinonimi..
2.neko vise reaguje emocijama,a neko logikom i naucenim..zavisi od pojedinca i situacije..
3.opet ovo zadnje zavisi od pojedinca...

Čovek radi ono što mora. Veruje i razmišlja kako mora. U(ne)srećuje druge zato što mora. Pri tome ima utisak da svesno odlučuje, a u stvari funkcioniše onako kako je isprogramiran.

pojednostavio si kompikovanu stavr...
1.veruje u sta,boga,ljude,ljubav..??what?
potreba izvire iz neke zelje...a moze i obrnuto,te dve stvari su vise sinonimi..
2.neko vise reaguje emocijama,a neko logikom i naucenim..zavisi od pojedinca i situacije..
3.opet ovo zadnje zavisi od pojedinca...

1. потреба извире из нагона а жеља из чула.
2. лаж поновљена довољно пута поста истина.
3. од свесности.

- - - - - - - - - -

Čovek radi ono što mora.
Veruje i razmišlja kako mora.
U(ne)srećuje druge zato što mora. Pri tome ima utisak da svesno odlučuje, a u stvari funkcioniše onako kako je isprogramiran.

човек јесте стварлац-бог у телу-чулном.
роб ради шта мора а свестан шта разуме.
срећа је нада а стварање вечност...

п.с.
тражио да сизиф промени наслов...
ај нек бзпж промени наслов...

Poslednja izmena:
1. потреба извире из нагона а жеља из чула.
Al si nešto u pesničkom raspoloženju.
poreba izvire iz nagona, a želja iz potrebe. :)
Pa neće valjda želja da izvire iz receprora?

човек јесте стварлац-бог у телу-чулном.
роб ради шта мора а свестан шта разуме.
срећа је нада а стварање вечност...
Ajd, neću da ti kvarim poeziju. :)

право име жеље је гордост.
.

pravo ime odricanja od želja je gordost...
to pokušavaju oni koji misle da će oponašanjem istočnih mudraca postati bolji od drugih...

iza želja stoje emocije....iza emocija stoji ili gordost ili srce ili oba...
tako da ne sporim da iza nekih i nečijih pa i mnogih i mnogo čijih želja stoji gordost,...
ali tvrdnja da iza svake želje stoji gordost je misao koja dolazi iz gordosti..

Poslednja izmena:
pravo ime odricanja od želja je gordost...
to pokušavaju oni koji misle da će oponašanjem istočnih mudraca postati bolji od drugih...

iza želja stoje emocije....iza emocija stoji ili gordost ili srce ili oba...
tako da ne sporim da iza nekih i nečijih pa i mnogih i mnogo čijih želja stoji gordost,...
ali tvrdnja da iza svake želje stoji gordost je misao koja dolazi iz gordosti..

мудрост није ограничена.
гордост је српска реч за сујету ил его...
осећање није нагон.

Zavisi od coveka...uglavnom su sve navedene opcije ukljucene. Logicki gledano obrazovan ce razmisljati i voditi se razumom, mada nema pravila.
A svojim postupcima najvise uticemo na sebe, a to se posredno reflektuje na ljude oko nas. Ono sto za nas moze da bude sreca, za drugog to ne mora biti.

A koja je poenta u nazivu ove teme, kada sadrzaj nije kompatibilan sa nazivom ?

Poslednja izmena:
Zavisi od coveka...uglavnom su sve navedene opcije ukljucene. Logicki gledano obrazovan ce razmisljati i voditi se razumom, mada nema pravila.
A svojim postupcima najvise uticemo na sebe, a to se posredno reflektuje na ljude oko nas. Ono sto za nas moze da bude sreca, za drugog to ne mora biti.

A koja je poenta u nazivu ove teme, kada sadrzaj nije kompatibilan sa nazivom ?

малоумник бира.
бира, бира, бира...
па изабере рекламу.

мудрост није ограничена.
гордост је српска реч за сујету ил его...
осећање није нагон.

hm, zvučiš kao učitelj ili kao enciklopedija...
ili kao anti-enciklopedija... pošto definišeš šta nije...

nije jeste jeste nije... ko će koga sad da bije
plavo nije zeleno, zeleno nije žuto..
uskliknulo dete svo gordo i ljuto
jer je samo večno zeleno što je zimzeleno
a belo je belo jer je sve i celo

osečanje nije nagon, nagon nije dupe
a ženama ceniš samo obline i rupe
gordost je kao srpska a sujeta nije
mudrost neograničena iz tvojih reči bije...

doduše pisanije nam je sasvim u skladu sa temom
još nam samo fali koji pandur sa vatrogasnim šlemom
maloumnik bira i bira i bira
al za neke miševe nigde nema sira
sira koji valja i na dobrom je glasu
nigde nigde nema za maloumnog dasu

Jesi napisao ali to ALi se moze tumaciti dvosmisleno a svi znamo da ti je cilj bio konstatacija. Sam si se uyebo i sad pokusavas disleksijom i drugim podvalama, ali, ja sam smiren ti nisi. Ja ne pisem dvosmisleno i ne pominjem bolesti za razliku od kojekude. Mir sa jedne strane a sa druge napetost. Prosetaj malo.

p.s. nemoj posle opet da kukas moderaciji kada neko napise da je homoseksualnost bolest jer vi bolesti lepite drugima a trazite neka ljudska prava... to nije u skladu sa zdravom pamecu pa samim tim prava necete ni dobiti

Jesi napisao ali to ALi se moze tumaciti dvosmisleno
Ne može, to je uslovna rečenica nepismeni čoveče i tačno se zna kako se tumači. A ti svašta možeš, možeš da pripisuješ i ono što nije izrečeno. Da li ti je to prirodno stanje ili koristiš halucinogene?

a svi znamo da ti je cilj bio konstatacija. Sam si se uyebo i sad pokusavas disleksijom i drugim podvalama, ali, ja sam smiren ti nisi. Ja ne pisem dvosmisleno i ne pominjem bolesti za razliku od kojekude. Mir sa jedne strane a sa druge napetost. Prosetaj malo.
Ti si miran... Ti is miran...
A zašto bi ti pominjao bolesti?. A disleksiju pominjem zbog simptoma. I to nije bolest već poremećaj.

p.s. nemoj posle opet da kukas moderaciji kada neko napise da je homoseksualnost bolest jer vi bolesti lepite drugima a trazite neka ljudska prava... to nije u skladu sa zdravom pamecu pa samim tim prava necete ni dobiti
Kakve sad veze ima homoseksualnost u ovom kontekstu? Ti si kanda time opterećen. A onda je logično i da se postavi pitanje - zašto? Što ne odeš da proveriš malo svoje stanje?

A zašto bi ti pominjao bolesti?

Ti ih pominjes. Ja za tebe ne pisem da si bolestan vec samo trazim da mi ne spamujes temu. Ti radis suprotno i to takve stvari da se covek zapita da li si ti, ali zaozbiljno normalan. Na temi o kopackama citiras post marlona nakon kojeg njega pitas ono sto sam ja napisao a napisao sam da se od takvih kao sto si ti sklanjam sa ulice kad ih vidim. Tacnije, predjem na drugu stranu.

Ja nisam marlon, dokazao si in vivo da si ti taj koji halucinira jer mislis da sam ja marlon. Ne, ja nisam marlon, moj nik je Kamel, marlonov nik je marlon. Cuo sam pricu i da si navodio da si se nekoliko puta cuo telefonom sa Kostunicom ...

Back