Malopre

Koliko traje malopre?

• Ukupno glasova
    14
I kod mene, koriste i sad svi 70+
A meni su stariji uzor, ti 70+ :)
Da,od njih jos uvek moze da se cuje dosta pametnih stvari i reci,koje se slobo upotrebljavaju,a imale su mnogo bolje i sigurnije znacenje nego danas.Pre neko vece,kada sam na TV-u cuo za rec "Dekanica",umalo nisam odlepio.Pricam sa zenom o tim nazivima zvanja,kako sve prebacuju u zenski rod,a u diplomi ne pise tako,ali nema veze,nego sto sam pre nekoliko meseci bas o toj reci "Dekan",kako ce prevesti i lupio sam tu rec "Dekanica",ono se obistinilo.Ne znam kada sam se vise smejao,onda ili pre neki dan.Imaju neka zvanja koj normalno mogu da se prenesu na zenski rod,ali neke su tako grozne,da me je sramota da ih cujem u srpskom recniku.

Da,od njih jos uvek moze da se cuje dosta pametnih stvari i reci,koje se slobo upotrebljavaju,a imale su mnogo bolje i sigurnije znacenje nego danas.Pre neko vece,kada sam na TV-u cuo za rec "Dekanica",umalo nisam odlepio.Pricam sa zenom o tim nazivima zvanja,kako sve prebacuju u zenski rod,a u diplomi ne pise tako,ali nema veze,nego sto sam pre nekoliko meseci bas o toj reci "Dekan",kako ce prevesti i lupio sam tu rec "Dekanica",ono se obistinilo.Ne znam kada sam se vise smejao,onda ili pre neki dan.Imaju neka zvanja koj normalno mogu da se prenesu na zenski rod,ali neke su tako grozne,da me je sramota da ih cujem u srpskom recniku.
Kod nas se kaže Dekanesa.
Ne znam koje od to dvoje zvuči gore :D

''Malopre'' mi je prilog za već završenu aktivnost pre aktuelne tokom dana za koju mi ne treba preciznija reč.
Doduše, ne sećam se kad sam je poslednji put upotrebila.
Volim određenije priloge, priloške odredbe i tako dalje, i tako šire...

To je kod nas bila uobicajena uzrecica.Gubi se polako,sve slabije se govori.
Ja prvi put čujem je ovde... koje podneblje je to za otoič? Bilogde samo se ranije koristilo? Isto traje 5-10-15 minuta?

Nemam pojma, meni je sve maloprije, nedavno i neki dan...a ono nešto bilo 1998 :eek:
To treba izvesti na pravi put vremena...
Komplikovano znam ali vreme sve poslaže, najviše po asocijacijama, memoriji i slagalici...

Back