Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Do pola sata.Šta ste radili malopre?
Koliko je to pola sata, sat vremena, koliko traje ta reč malopre? Anketa
Kod mene u okolini stariji ljudi su koristili tu rec "Otoic".Do sat-dva.
Meni je super i riječ: otoič, otojč. Ima isto značenje
I kod mene, koriste i sad svi 70+Kod mene u okolini stariji ljudi su koristili tu rec "Otoic".
Da,od njih jos uvek moze da se cuje dosta pametnih stvari i reci,koje se slobo upotrebljavaju,a imale su mnogo bolje i sigurnije znacenje nego danas.Pre neko vece,kada sam na TV-u cuo za rec "Dekanica",umalo nisam odlepio.Pricam sa zenom o tim nazivima zvanja,kako sve prebacuju u zenski rod,a u diplomi ne pise tako,ali nema veze,nego sto sam pre nekoliko meseci bas o toj reci "Dekan",kako ce prevesti i lupio sam tu rec "Dekanica",ono se obistinilo.Ne znam kada sam se vise smejao,onda ili pre neki dan.Imaju neka zvanja koj normalno mogu da se prenesu na zenski rod,ali neke su tako grozne,da me je sramota da ih cujem u srpskom recniku.I kod mene, koriste i sad svi 70+
A meni su stariji uzor, ti 70+![]()
Kod nas se kaže Dekanesa.Da,od njih jos uvek moze da se cuje dosta pametnih stvari i reci,koje se slobo upotrebljavaju,a imale su mnogo bolje i sigurnije znacenje nego danas.Pre neko vece,kada sam na TV-u cuo za rec "Dekanica",umalo nisam odlepio.Pricam sa zenom o tim nazivima zvanja,kako sve prebacuju u zenski rod,a u diplomi ne pise tako,ali nema veze,nego sto sam pre nekoliko meseci bas o toj reci "Dekan",kako ce prevesti i lupio sam tu rec "Dekanica",ono se obistinilo.Ne znam kada sam se vise smejao,onda ili pre neki dan.Imaju neka zvanja koj normalno mogu da se prenesu na zenski rod,ali neke su tako grozne,da me je sramota da ih cujem u srpskom recniku.
Cuo sam za "otoic" u dedinom kraju...ali nikad nisam cuo za "ocas posla" do pre 2,3 godine od spikera na sport klubu.Kod mene u okolini stariji ljudi su koristili tu rec "Otoic".
To je kod nas bila uobicajena uzrecica.Gubi se polako,sve slabije se govori.Cuo sam za "otoic" u dedinom kraju...ali nikad nisam cuo za "ocas posla" do pre 2,3 godine od spikera na sport klubu.
Šta ste radili malopre?
Koliko je to pola sata, sat vremena, koliko traje ta reč malopre? Anketa
U mom kraju je to bila normalana uzrecica.I redovna.Први пут овде чујем за ту реч.
Što nisi čitao MihailovićaПрви пут овде чујем за ту реч.
Ja prvi put čujem je ovde... koje podneblje je to za otoič? Bilogde samo se ranije koristilo? Isto traje 5-10-15 minuta?To je kod nas bila uobicajena uzrecica.Gubi se polako,sve slabije se govori.
To treba izvesti na pravi put vremena...Nemam pojma, meni je sve maloprije, nedavno i neki dan...a ono nešto bilo 1998![]()