Say it right
Buduća legenda
- Poruka
- 28.194
Ризик од стерилитета, нарочито након абортуса у адолесцентској доби није занемарљив
и тај ризик на минимум може да сведе само власник клинике који жели да привуче пацијенткиње.
Ја познајем неколико жена које су абортирале од 16. до 19. године и само једна данас има дијете... остале годинама покушавају
а за разлику од њих, у каснијим годонама након рађања, жене абортирају и рађају и након тога без проблема
И нико ми не може рећи да њиховим данашњим проблемима у зачећу није допринио абортус у раној фази.
И та друга ставка је дискутабилна. Трудноћа никако није мала ствар у односу на болештине. Можда у односу на сиду и смрт, ал према кондиломима, херпесима и осталим срањима које има, како тврде љекари 90% жена до 30. гидине свакако није нешто шта би радије изабрао. Да не говоримо у односу на оне мање страшне болештинице.
uh, polako
prvo, el si medicinski radnik? lekar akuser ginekolog?
ja znam sta pricam
uvek ima rizika od operacije ali je danas sveden na minimum
koliko zena samo ima spontani a da toga nije ni svesno, na primer kada kasni ceka da dobije a sumnja da je trudna?
kondilomi i sida i ostalo je problem veliki
jer sami kondilomi mogu da izazovu sterilitet
a da zena i ne zna da ih ima
drugo, nekada se nisu radili testovi koji se danas rade pa se nije ni znalo sta znace polisticni jajnici disbalans hormona itd
dokaz za to je upravo to sto si i rekla
neke radjaju posle abortusa neke ne
nije svaciji organizam isti