...MALO VATROMETA...

dscf2041akz9.jpg
dscf2045akr8.jpg

^ otvor blende 11, ISO 100, exp 2,5 sec., tripod se podrazumeva, koristila sam self-timer.
To mi je bio prvi pokusaj fotkanja vatrometa s ovim aparatom.
Fotke su takve kakve su bez ikakve obrade osim crop i resize-a.

...bice bolje sledeci put

duskas:
^ otvor blende 11, ISO 100, exp 2,5 sec., tripod se podrazumeva, koristila sam self-timer.
To mi je bio prvi pokusaj fotkanja vatrometa s ovim aparatom.
Fotke su takve kakve su bez ikakve obrade osim crop i resize-a.

...bice bolje sledeci put
Izvini Duskas ne ljuti se ali u exifu pishe 1,5 sec i f:4,5...? :shock: :confused:
...a i malo su potreshene shto uz fdugu expoziciju i self timer...hm,ne znam?ne shvati me pogreshno,molim Te ne mislim nishta loshe,ali mi nije jasno...?

ghost in the shell:
Izvini Duskas ne ljuti se ali u exifu pishe 1,5 sec i f:4,5...? :shock: :confused:
...a i malo su potreshene shto uz fdugu expoziciju i self timer...hm,ne znam?ne shvati me pogreshno,molim Te ne mislim nishta loshe,ali mi nije jasno...?

Nemam razlog da se ljutim. Aparat sam manualno podesavala, a znam tacno sta sam uradila..
Slicna situacija se desila ranije kad sam fotografisala munje u manual modu sa eksp.4 sekunde, a kasnije u exif-u vidim da stoji 2.
Ne znam zasto se to desava, mozda nesto nije u redu s mojim aparatom, u svakom slucaju konsultovacu nekog strucnijeg.

... hvala u svakom slucaju, ja na tako nešto uopšte nisam obraćala pažnju, pogotovo što mi je dosta stvari nepoznato, ja tek od skoro posedujem taj aparat i još uvek ga ne poznajem.
Bukvalno: učim se.

elem, duskas radi bez stativa iz ruke, iznenadi je vatromet, ghost in the shell zna da moze bolje, Guru 42 ima i boljih

a SLIKE STRAVA!!!

Sta ce tek biti kad "naucite" kao se to radi, jedva cekam da vidim rezultate.....

SVAKA CAST

Evo i moj skromni doprinos, moja prva fotografija vatrometa u zivotu...
aparat naslonjen na ram prozora.

a evo i exif uz orignal sliku.

inace moja iskostvo, a mozda i nisam u pravu je da exif informacije imas samo dok ne uradis bilo kakvu obradu. Cim nesto promenis u photoshopu, sve se gubi.

Back