Malo mojeg amaterskog hobia -pirografija-vžiganje na les

thedar

Aktivan član
Poruka
1.346
Opraštam se za naopako postavljene fotke
2.jpg
11.jpg

1.jpg
10.jpg
9.jpg
8.jpg
7.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg

Pirografija je stara veština crtanja vrelim metalom,po drvetu ili koži uz pomoću alata koji se zove pirograf..
Nekada se to radilo zagrejanom žicom ili metalnim vrhom

Za pirografiju se obično koristi svetlo drvo kao što su lipa, bukva ili breza jer imaju nenametljivu teksturu pa daju dobre kontraste.
Međutim, koriste se i druge vrste drveta kao što su bor i hrast.

To je teška i zahtevna veština, koja traži stpljenje i mirnu ruku jer kada se jednom izvuče linija i sprži drvo
teško da ima šanse za popravku..Zato je potrebno dosta vremena da bi se do kraja zavrsilo delo koje je zapoceto..

Iako znam da treba vreme da se uradi slika na drvetu jer se svaka linija posebno iscrtava ili kada se senci
ipak sam znatiželjna da vidim još neki tvoj rad u ovoj retkoj veštini

@thedar
zato i pitam ima li novih radova

Poslednja izmena:
Pirografija je stara veština crtanja vrelim metalom,po drvetu ili koži uz pomoću alata koji se zove pirograf..
Nekada se to radilo zagrejanom žicom ili metalnim vrhom

Za pirografiju se obično koristi svetlo drvo kao što su lipa, bukva ili breza jer imaju nenametljivu teksturu pa daju dobre kontraste.
Međutim, koriste se i druge vrste drveta kao što su bor i hrast.

To je teška i zahtevna veština, koja traži stpljenje i mirnu ruku jer kada se jednom izvuče linija i sprži drvo
teško da ima šanse za popravku..Zato je potrebno dosta vremena da bi se do kraja zavrsilo delo koje je zapoceto..

Iako znam da treba vreme da se uradi slika na drvetu jer se svaka linija posebno iscrtava ili kada se senci
ipak sam znatiželjna da vidim još neki tvoj rad u ovoj retkoj veštini

@thedar
zato i pitam ima li novih radova
Sada ovo radim
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg