Malo bez veze pitanje ali da pitam zene, odricanje od imovine u korist brata?

da li je to normalno u ovo doba? da razjasnim odnmah, ja nemam sa tim problem niti me zanima.
znaci da li bi ste se odrekle u korist brata imovine kao nasledstva u 21 veku i zasto bi se odrekle? da li u srbiji (a ako ima i hravatica i ostalih balkanki) da li se odricu nasledstva i zasto. i u kojim slucajevima.

znam slucajno zenu koja ima troje dece, muz radi u kladionici..ona bey posla. brat ima autoperionicu, menjacnicu na istoj i ona se nakon smrti majke (otac umro pre 12 godina) odrekla stana od 80 kvadrata na banjici, vikendiceu cortanovcima, garsonjere u novom sadu...

Ja ne vidim svrhu. a vi?

Kad je odricanje bez bilo kakve veze i logike, zato što je muško, to je van pameti.
Majka se logično odrekla svega u korist brata jer oni žive u tom domaćinstvu i od te zemlje i privređuju. A i dosta su nam pomagali kad je trebalo.
Ali kako je deda sa očeve strane podelio imovinu među decom to je komedija. Ženska deca su mu bila deca drugog reda iako je nekima više trebalo pomoći, iako su mu pomagla i više kad je trebalo.
Negde se još zadržala ta logika...

Nikako se ne bih odrekla. Brat jeste svetinja,ali mojoj deci bi ta imovina bila "dedovina" . Smatram da nemam prava da svoju decu ostavim bez dedovine.To bi trebalo da se prenosi sa kolena na koleno.Ako nekome treba, dala bih na korišćenje, ali bi svakako tu imovinu kasnije prenela na svoju decu. Tim pre, što su se ranije žene udavale uz miraz, sada toga nema ili retko gde ima. Druga stvar je ako su je roditelji već materjalno obezbedili unapred(napr. prilikom udaje ili rađanja dece), onda je u redu odreći se, jer već je svoj deo unapred dobila.

da li je to normalno u ovo doba? da razjasnim odnmah, ja nemam sa tim problem niti me zanima.
znaci da li bi ste se odrekle u korist brata imovine kao nasledstva u 21 veku i zasto bi se odrekle? da li u srbiji (a ako ima i hravatica i ostalih balkanki) da li se odricu nasledstva i zasto. i u kojim slucajevima.

znam slucajno zenu koja ima troje dece, muz radi u kladionici..ona bey posla. brat ima autoperionicu, menjacnicu na istoj i ona se nakon smrti majke (otac umro pre 12 godina) odrekla stana od 80 kvadrata na banjici, vikendiceu cortanovcima, garsonjere u novom sadu...

Ja ne vidim svrhu. a vi?

Ma to je ludost - ali dobro ko je obezbeđen može

Ja na primer ne želim da se prihvatim toga da mi stric prepiše 28 hektara i kuću u nekom selu - stvarno mi ne treba ničemu, samo briga, a ne želim da prodajem

Bolje da bacaju žensku decu u vodu nego da ih tretiraju ko robove
Nakazno ustanovljena praksa uglavnom u ruralnim sredinama koja nema ideju sta bi za svojim potomstvom ženskog roda nego da ga prepusti udajom
na korišćenje nekom mentolu koji će isto tako očekivati sinove naslednike
Gde je žena u toj priči ?
na dnu lanca ishrane

- - - - - - - - - -

Nikako se ne bih odrekla. Brat jeste svetinja,ali mojoj deci bi ta imovina bila "dedovina" . Smatram da nemam prava da svoju decu ostavim bez dedovine.To bi trebalo da se prenosi sa kolena na koleno.Ako nekome treba, dala bih na korišćenje, ali bi svakako tu imovinu kasnije prenela na svoju decu. Tim pre, što su se ranije žene udavale uz miraz, sada toga nema ili retko gde ima. Druga stvar je ako su je roditelji već materjalno obezbedili unapred(napr. prilikom udaje ili rađanja dece), onda je u redu odreći se, jer već je svoj deo unapred dobila.

To:ok:

Ma da... lako se sprdati
Ali znas koliko ima nesreca koji samo roditelje u dugove uvuku...
potrosili bi im iz oka
I takvima treba ostaviti?

Slažem se

- - - - - - - - - -

Bolje da bacaju žensku decu u vodu nego da ih tretiraju ko robove
Nakazno ustanovljena praksa uglavnom u ruralnim sredinama koja nema ideju sta bi za svojim potomstvom ženskog roda nego da ga prepusti udajom
na korišćenje nekom mentolu koji će isto tako očekivati sinove naslednike
Gde je žena u toj priči ?
na dnu lanca ishrane

- - - - - - - - - -

To:ok:

Promenilo se to dosta modernizacijom, a jeste bezveze

ima toga ovde kolko oćeš, pogotovo po selima
U delu Srbije iz koga sam ja, toga nema, jer svaka porodica ima samo jedno dete pa nema problema oko deljenja
velicanstvenih 3 hektara neke vukoyebisnke njive i kuce koja je propala.
I ja sam sve ostavila bratu , a razlog nije taj sto sam ja zensko, a on musko, nego on zivi s njima,
brine se o njima, meni to nije moguce, a i cela ta nasa "imovina" cisto je sviranje qrtzu.

imala ili nemala decu ne bih se odrekla, sve i da sam materijalno obebedjena, jer zelim za sebe sto vise da imam i uzivam u zivotu. ende

- - - - - - - - - -

i da mi ne treba uzela bih i prodala, da uzmem pare.

- - - - - - - - - -

Kad je odricanje bez bilo kakve veze i logike, zato što je muško, to je van pameti.
Majka se logično odrekla svega u korist brata jer oni žive u tom domaćinstvu i od te zemlje i privređuju. A i dosta su nam pomagali kad je trebalo.
Ali kako je deda sa očeve strane podelio imovinu među decom to je komedija. Ženska deca su mu bila deca drugog reda iako je nekima više trebalo pomoći, iako su mu pomagla i više kad je trebalo.
Negde se još zadržala ta logika...

pa kad su budale, pa su pomagale...nema kinte, nema nasledstva, crkni sam ili neka brinu o tebi oni kojima ostavljas. vrlo jednostvano. nemoguce je da niko nije znao kako ce se deliti imovina. ybt, ja ne kontam ljude koji i pored toga mrdnu prstom, a ne nesto drugo.

to ko oni sto rade bez 20 plata, ostaju u firmi i rade.

- - - - - - - - - -

zahebte vise sa tim pricama iz 19 veka i ranije, ovo je 21 vek, svako gleda iskljucivo svoje doope i da uzme maksimum sto moze.

Naravno da svaka zena po pravu nasledja,moze po svojoj sopstvenoj volji,da se odrekne svog dela nasledja,u korist svoga brata,sestre,ili nekog drugog clana svoje
najblize rodbine. Navedeni primer zene ,koja se odrekla nasledja u korist svoga brata,veoma je lep primer,pogotovu danas,kada ta lepota davanja,odgrnuta u neki taman
ugao ljudskih dusa.!!!:ok::heart:
Koliko bi tek bio lep primer i lepota davanja da se on odrekao u njenu korist jer i svaki muškarac po pravu nasleđa može po sopstvenoj volji da se odrekne svog dela u korist sestre ❤️

Back