da li je to normalno u ovo doba? da razjasnim odnmah, ja nemam sa tim problem niti me zanima.
znaci da li bi ste se odrekle u korist brata imovine kao nasledstva u 21 veku i zasto bi se odrekle? da li u srbiji (a ako ima i hravatica i ostalih balkanki) da li se odricu nasledstva i zasto. i u kojim slucajevima.
znam slucajno zenu koja ima troje dece, muz radi u kladionici..ona bey posla. brat ima autoperionicu, menjacnicu na istoj i ona se nakon smrti majke (otac umro pre 12 godina) odrekla stana od 80 kvadrata na banjici, vikendiceu cortanovcima, garsonjere u novom sadu...
Ja ne vidim svrhu. a vi?
Kad je odricanje bez bilo kakve veze i logike, zato što je muško, to je van pameti.
Majka se logično odrekla svega u korist brata jer oni žive u tom domaćinstvu i od te zemlje i privređuju. A i dosta su nam pomagali kad je trebalo.
Ali kako je deda sa očeve strane podelio imovinu među decom to je komedija. Ženska deca su mu bila deca drugog reda iako je nekima više trebalo pomoći, iako su mu pomagla i više kad je trebalo.
Negde se još zadržala ta logika...