MALINARI počinju ŠTRAJK glađu: Prete da će ISEĆI prste!!!

Evo ti primer poljoprivrednog fakulteta iz Beograda. Na Šangajskoj listi se nalazi negde jako visoko oko 30 mesta, ali zato ima najmanje plate na beogradskom univerzitetu jer niko ne želi da upiše. Dok na primer novosadski poljoprivredni fakultet razbija što se tiče studenata, ali zato na listi nisu ni među prvih 500 npr.

Sta iz ovoga mozemo da zakljucimo?
Sto manje studenata to veci rejting?

Ma, u prethodnom periodu su mi bile lepse. Pre 10-ak dana bile bas velike. Ovo sad jos malo sto ostalo.
Al ja i ne berem profi. To je bajker profi berac malina.
Iskoristio sam tvoju sliku da postavim pitanje onima koji gledaju otkupnu cenu i porede je sa cenom u nekoj radnji.

malina.jpg

A sve idu na istu vagu. Njihovim odvajanjem i sortiranjem se ne bavi proizvođač. A hoće cenu ove lepše i za onu gornju.

I da ponovim pitanje: Zašto su pristali na 165 ako je ekonomski isplativa cena 173? Opet su u gubitku.

Poljoprivredni fakultet bi trebao da bude u Prokuplju ili Bogaticu, sta ce oni u Beogradu ili Novom sadu. Po nekoj logici.
Ni Holandezi ga nisu otvorili u Amsterdamu nego u Wageningenu.

Ma fakultet bi trebalo da bude u Beogradu ili Novom Sadu, samo bi trebalo napraviti rang listu i kod nas kako bi se diplome onog sa većim rangom više cenile.

Kako onaj hladnjacar da izveze malinu ako mi treba izvozna dozvola?
Како у опште може да имахладњачу, а да не буде правно лице. А свако правно лице, које је регистровано за извоз, може да извезе малину, под условом, да неко у опште хоће да је купи од њега. А сваки човек у држави Србији још од 1990 године, може да има приватну фирму, која је рагистрована за то.

Како у опште може да имахладњачу, а да не буде правно лице. А свако правно лице, које је регистровано за извоз, може да извезе малину, под условом, да неко у опште хоће да је купи од њега. А сваки човек у држави Србији још од 1990 године, може да има приватну фирму, која је рагистрована за то.

Stara mudrost kaze: "bolje je malinu jesti, nego je saditi".

576991

Stara mudrost kaze: "bolje je malinu jesti, nego je saditi".

'Боље је Стаљинати него Беријати '

Троцики & Лељин

' Може свако имати .. али неможе свако зараживати '

Рокфелер & Ротшилд

Back