Daklem ispravi me ako gresim ,. Eto ja zivim u Banatu , al sve je to moja drzava . Moja zemlja , pa je ja poznajem i volim .
Ako se ne varam , tu pod Kopaonikom , Maline ima od Ravni , to jest od razbojne , pa na gore , sve do Krive reke , Brzeca i u Selima kao sto su radmanovo , Lipovac , Livadje , i tako dalje , a sa druge strane , svude prema aleksandrovcu i prema raskoj , Boturic , Ples , i tako dalje . Bas u tom kraju Malinu otkupljuje niz malih hladnjaca koje su ispod Brusa , a i veliki , kao sto su Vulici , Vino Zupa , I cini mi se jos neko . U salo Sljivovo je pogon firme Fud Lend .
A bas iznad Brusa postoji i neki ORGANIC region , ili vise njih , koje drzi firma Midi Organic . Gresim li ?
E sad , utakmice i te kako ima , al kako se igra , ja bas ne bi znao , jer nisam direktno na terenu .
Ispod samog Brusa ima 5 manjih hladnjaca , U kobilju ima jedna mala h;ladnjaca , koja je vlasnstvo predcednika opstine , a u Vlajkovcima ima jos jedna , malo veca . U Plesu je zaista velika hladnjaca , koja pripada Vulicima , a u samom Brusu je bivsa Kopaonicanka , a sad jedna od Hladnjaca Vino Zupe , koja ukpno ima 4 .
Pored ovoliko preradjivaca , utakmica sigurno da postoji . Nema ni govora o monopolu, a da li ima prljavstina , e pa sigurno ima . I toje normalno .
Nio treba znati , da je podkopaonicka malina ipak nizeg kvaliteta od Ariljske .
\Ako sam nesto pogresio , samo me ispravi .