MALIGNI UTICAJ VELIKE BRITANIJE I AMERIKE U SRBIJI, NA BALKANU I ŠIROM SVETA

What can we learn from the catastrophic 1600s? Leading the list: humans don't respond well to scarcities. They get crotchety, argumentative, and prone to finding ways to become disagreeable rather than agreeable. Their derangement deepens as they form self-reinforcing echo-chambers of the like-minded, and the source of their misfortune shifts from fate to equally fixated human opponents.

Three extended quotes come to mind: the first bitter satirical rant from Mark Twain, the second from Patrick Henry and the third from James Madison:

odavde:
Authored by Charles Hugh Smith via OfTwoMinds blog,

Prvo bi trebao da odredi šta (i ili ko) definiše pojmove nestašica i krizama i šta (i ili ko) ij prouzrokuje kao i da se osvrne na razloge razlika održivosti različitih "struktura".

Kako da ga shvatiš kao ozbiljnog kad ne može bez grafikona i "stikliranja". Jasno je čika je škola i na kojem nivou, bilo je tih mozgaroša i na forumu.

Slažem se sa citatima Tvejna, Henrija i Madisona ali ih ne stavlja u kontekst svojih "struktura" kao ni pojam stabilnosti u smislu "samoorganizujućih izrastajućih sistema".
Koji su to sistemi? Da li mogu da budu u međusobnom konfliktu kao i sa postojećim sistemima?

Sve sam pročitao pre nego što sam potražio autobiografiju koja je potvrdila utisak specifičnog kova "intelektualca" poznatog još od srednje škole posle tri meseca "zapadne istorije od srednjeg veka".

Šlag na tortu mu je postavljanje citata Aurelija i Trumana zajedno, tragikomedija.

Bolje pogledaj ozbiljan republikanski blog (u smislu političke filozofije a ne stranke) "Fabius Maximus" a za crne radnje pogledaj "Spitfire List" (Dave Emory).

Što se tiče njegovih "struktura" u promenljivim okolnostima (kao i supremacije, izuzetnosti i rasizma) pročitaj "Guns, Germs And Steel" od Jared Diamond pa se (dao Bog) dostojanstveno orijentiši i identifikuj po univerzalnosti predaka umesto po pop i sub kulturama.

Zar ja nudim?

mi-ameri mi sluzi kao prefiks, mi amero-srbi, a samo ''mi ameri'' koristim kada treba da se suprotstavim dzeg, bajdeoncvcima vakcinaciji itd
dakle, moras da vidis kontekst, a realno je potrebno da prodje jos jedna generacija, pa da moji unuci budu bas kao ameri

I'M IN, NO FCKN BURGERS!

varas se prijatelju, jer nemas vrlinu razlucivanja, ne razlucujes kontekste, a mystic je u pravu, jer znam da nadrobim

daj objasni mu da razlucuje kada se salim, a kada sam ozbiljan, tj. da moram da zauzimam razlicite gardove prema chicoms i libtards.
objasni mu molim da ako sam deklarisani vernik, onda to znaci da nemam ideologiju, pobogu, religija je moja ideologija, a prema zavedenima samo zauzimam razlicote gardove, stavove, ...

nepristajanje, neprihvatanje, strategijsko nesvrstavanje, ne... sve su to odlike coveka koji ima stav, bilo amer ili... you name it

e, sad takticki moram da se svrstam negde, da zauzmem stav, npr. trampovca, antivaksera itd

Pa ti predlažeš da ljudi različitih ideologija i ili tumačenja istorije ne ne mogu da se slože oko današnjeg stanja i pozicije Srbije ili makar oko američke uloge u svetu.
Sasvim neracionalno kontekstualno negiranje bilo kojeg pa i oba sagovornika.

---

Znači da se predstavljaš sa "mi ameri" po jednoj stranci te ne možemo onda ti ja da budemo "mi ameri".
Kakve svrhe to predstavljanje ima u suprotstavljanju baba jagi?
To je ustvari grupa ljudi na zadatku zasipanja po usavršenom gebelovskom šablonu. Vidiš da dobro poznaju prilike ovde, savremeni žargon i stare kolokvijalizme koje vešto (često i duhovito) primenjuju na srpske prilike, uglavnom na decu ali pevaju se i matori konji.
Dobro uvežbana banda plaćenika.

O vezi bilo koje nacionalnosti sa bilo kojim stavom o vakcinaciji neću, neka ti po volji.

Kako govoriš o razlučivanju kad si ovde stigao sa formiranim predstavama o državi i stanovništvu?
Uzgred, smešno mi je kad muškarac kaže "obožavam" pa i tužno a u opšte, kulturološki, siromašno i glupo.
Inače, da li poznaješ procese i metodike de-etnifikacije i de-kulturizacije i prinudne homogenizacije pa komercialnog restruktuiranja i redefinisanja etničkih identiteta i kulturnih izražaja (reklame, dizni, braća koen, tarantino itd)?

Nisi odrastao uz postepeno usavršavanje reklama od osnovnog predstavljanja robe, konkurencije cenom i kvalitetom, stvaranja iluzije potrebe radi statusa, manipulacije porodičnih odnosa i identiteta do vinjeta "lajfstajla", "komedije", "cinizma", melodrame, pobede duha, lgbt-zima itd koji tek na kraju pokazuju firmu ili logo proizvoda ili usluge i nadovezuju se (kao i obratno) sa programom filma, serija, sporta, kulinarstva itd uz svu muziku koja ti identitetski, umesto prosto estetski ili zabavno, znači.

Nemaš pojma o oslobađanju od tih uticaja sa sve tekovinama komercijalizacije prirodnog generacijskog bunta i, tada, do nekle spontano kulturološkog i duhovnog.
Nisi odrastao ovde da gledaš kako to sve oblikuje samo-svest da ne govorimo o shvatanju zajednice, države i sveta.

Sve to od mladosti svesno posmatram i kroz iskustva tumačim pa se i dan danas čudim kako su i moji podložni tom svakodnevno varirajućem programiranju i oblikovanju svesti.

----

Mistik navodi neke relevantne prekretnice u državnom i političkom razvoju ali (iako bolje poznaje filozofiju i teoriju) mislim da ne prepoznaje osnovni gangsterizam i proto-fašizam (ne zvanična ideologija nego metodika i ikonografija homogenizacije) koji negiraju taj (meni donekle nejasan) pojam republike kontra demokratije.

Inače, šta ti tu imaš da zauzimaš gardove i da taktiziraš kao da predlažeš zakon na usvajanje ili vodiš izbornu kampanju?

Za one koji imaju zeludac da slusaju ovog umisljenog coveka, prilicno eksplicitno objasnjava sta radi USA po svetu.

Za sve one idealiste koji i dalje umisljaju kako SAD nesto radi "u ime ljudskih prava".

Slušao sam desetak minuta i u pravu si da je umišljen i ima mnogo afektiran i prost manir za jednog akademika a konkretno o njegovoj temi; već lupeta tvrdnjom da su namere ne predvidljive dok su očigledno (istorijski) definisane potrebama ali su metode ne predvidljive.

Za one koji imaju zeludac da slusaju ovog umisljenog coveka, prilicno eksplicitno objasnjava sta radi USA po svetu.

Za sve one idealiste koji i dalje umisljaju kako SAD nesto radi "u ime ljudskih prava".

Обсетимо се да је САД настала .. па преузела колонијалну ролу МОНАРХИЈЕ Велике Британије

расадника множних светских и присутних на форуму НЕОМОНАРХИСТА

?!

Човек је отворено исукао сва црева лицемерју и изнео начин деловаља од најмање живе јединке .. па до државе ....

Предавање је декринковање свих лицемера .. хуманиранога рада ... покајника .. обраћеника ....

Он ниједном речју .. епитетом н екаже да је америка ДОБРА .... а остали ЗЛИ ....

Реч је о типичном дескриптивном социо Дарвинисти .... прича о опстанку ...

мада су му теорије смешне ... типа '84те

до јуже смо били у хладном рату са СССР .. али сада смо у миру са тим делом Ист-Азије ... а сви са Индијом против Кине

Рим има ту тактктику. Нападни регионално најјачег

Зато су напали и уништили Србе. Били су потенцијално најјачи ...

Одакле ти идеја да ико мисли да САД .. или било ко ишта ради у име људских права

Највише што може учинити у име права је да повећа надницу и минимзује основне трошкове ... и да проширује тај размак

Човек је умишљен ?!

Поставио ј епоставке .. и пустио модел...

Било би занимљиво да анализира свет са Марксовога становништва .. да светом управља капитал .. експлоатација ....

глобално ... и да уствари нема анархије .. јеркада обрнете 911 .. на другој страни је увек ЗАРАДА

мада су му теорије смешне ... типа '84те

до јуже смо били у хладном рату са СССР .. али сада смо у миру са тим делом Ист-Азије ... а сви са Индијом против Кине

Рим има ту тактктику. Нападни регионално најјачег

Зато су напали и уништили Србе. Били су потенцијално најјачи ...

Одакле ти идеја да ико мисли да САД .. или било ко ишта ради у име људских права

Највише што може учинити у име права је да повећа надницу и минимзује основне трошкове ... и да проширује тај размак

Човек је умишљен ?!

Поставио ј епоставке .. и пустио модел...

Било би занимљиво да анализира свет са Марксовога становништва .. да светом управља капитал .. експлоатација ....

глобално ... и да уствари нема анархије .. јеркада обрнете 911 .. на другој страни је увек ЗАРАДА
Da umisljen je.

Predavanje zapocinje sa nekoliko "assumptions". A znamo da su “Assumptions" - the mother of all **** ups!”.
Ja ne mislim da USA radi bilo sta u ime ljudskih prava i demokratije ali imas zaludne umove koji misle, cak i na forumu, da je SAD pozitivan lik u celoj prici.

Ono sto dekica zaboravlja je nekoliko stvari:

-Nije SAD pobedila ni Naci Nemacku, niti bilo koju drugu silu. SAD je iskoristila situaciju.
-SAD je prekratko na mapi za toliku dozu arogancije.
-SAD nikada nije bila celendzovana ozbiljno ni sa cije strane i zato ne znamo sta bi bilo da SAD zaista neko pokuca na vrata. Sto moze da se desi (realno ne za naseg zivota...ali).
-Sve druge sile - a Kina je prva na listu gde ce SAD ubrzano rovariti- imaju predugu istoriju uspona i padova. Imaju iskustvo koje SAD nema.

Neko je lepo rekao-zapad igra sah a Kinez "go". Oni uopste ne znaju s kim imaju posla.
On zamislja da ce Indija lagano da nasedne na te americke fazone.
Cak je i Rusiju ubacio u SAD saveznike lagano- covek je potpuno flipnuo i nije svestan da od toga nema nista.
Pa ni za Australiju nisam sigurna da ce tako lako da se zalepi za SAD- sve zivo izvoze u Kinu.
Ameri uopste nemaju predstavu da je Azija u vecem strahu od belog kolonizatora nego od Kine.

Da umisljen je.

Predavanje zapocinje sa nekoliko "assumptions". A znamo da su “Assumptions" - the mother of all **** ups!”.
Ja ne mislim da USA radi bilo sta u ime ljudskih prava i demokratije ali imas zaludne umove koji misle, cak i na forumu, da je SAD pozitivan lik u celoj prici.

Ono sto dekica zaboravlja je nekoliko stvari:

-Nije SAD pobedila ni Naci Nemacku, niti bilo koju drugu silu. SAD je iskoristila situaciju.
-SAD je prekratko na mapi za toliku dozu arogancije.
-SAD nikada nije bila celendzovana ozbiljno ni sa cije strane i zato ne znamo sta bi bilo da SAD zaista neko pokuca na vrata. Sto moze da se desi (realno ne za naseg zivota...ali).
-Sve druge sile - a Kina je prva na listu gde ce SAD ubrzano rovariti- imaju predugu istoriju uspona i padova. Imaju iskustvo koje SAD nema.

Neko je lepo rekao-zapad igra sah a Kinez "go". Oni uopste ne znaju s kim imaju posla.
On zamislja da ce Indija lagano da nasedne na te americke fazone.
Cak je i Rusiju ubacio u SAD saveznike lagano- covek je potpuno flipnuo i nije svestan da od toga nema nista.
Pa ni za Australiju nisam sigurna da ce tako lako da se zalepi za SAD- sve zivo izvoze u Kinu.
Ameri uopste nemaju predstavu da je Azija u vecem strahu od belog kolonizatora nego od Kine.

Када неко износи теорију ... износи предпоставку

То је 'ассумтион'

Чак је и подвукао у предговору да ТО НЕМОРА БИТИ ТАЧНО

али да је то принцип свакога НАУЧНОГ моделовања.. Стога није УМИШЉЕН....

Видиш .. ти си умишљена јер имаш ПРЕСУМПШОН .. шта је он хтео .. какав јесте ....

САД јесте победила.. односно била део машинерије.. правила је оружје и слала преко Британаца у Русију .. Пољску Италију

свим осталима је давала само да сами Амери не гину

Многи тенкови и Авиони који су Руси

возили су направљени у САД...

Америка је просто деловала по принципу који је подпуно сикрени декица описао НАПАД НА ЛОКАЛНОГ ХЕГЕМОНА

Ко је био локални хегемон у то времен? НЕМАЧКА .. .

Данас.. незнамо да ли гледате ... пратите

АЛИ америка је почела да напада УК .... Дојучерашњега савезника ....јер је потенцијални нови ХЕГЕМОН европе

Да поноимо .. он предпоставља, са класично белачкога становишта да ће сви око Кине ..

цео тај прстен ..

да се залепи уз Америку .. али то му је само предпоставка за један модел .. Није упуство шта те државе да раде

нити обећање да ће 'им бити боље ако се придруже '

Искрено је декица рекао да САД пошто су локални ХЕГЕМОНИ западне хемисфере

имају времена да МУТЕ ВОДУ другим локалним хегемонима

Па то је РИМ радио 1 000 година .. пре 2 000 година ....шта су урадили СРБИМА

Напали су Иран .. па ИРАк .. па Либију ... редом су ишли ... шта је слагао декица ?!

То све БЕЛЕ државе раде ....евидентно

Међутим у широј историји осталих раса без обзира на технику и технологију

Локални хегемони су рецимо

биле ИНКЕ .. Значи и ЦРВЕНИ су тако радили..

Локални ХЕГЕМОН је ЦРН био ЗУЛУ ... па онда

ЖУТИ ЧИН ( чајна )

Хомо сапијенс функционише тако

Може ли се замерити нешто декици ?...

Па може.. како смо рекли ...

Ово је дарвинистички принцип објашљења деловања Хомо Сапијенса .. чак и без узроковања боје коже

просто ... Хопо Сапијенс највише сличи чимпанзи ...

Било би занимљиво да постави предпоставке да је НОВАЦ на крају 911 односно да је могуће удруживање свих

владала раса ( каода то ниеј ) да сваки својом влада уз константне 'ограничене сукобе' резервисане за 'боранију'

и да једно предавање сочини по томе

Или да постави све на принципу религија који .. гел чуда верују у ЈЕДНУ силу вичљу која је БАШ на само и једнино њи'овој страни

Значи декица је типичан оратор о теми .... Да сними пар још тема ....било би добро чути пар социолошкх углова

Само да Вам кажемо као бонус ...

Индијци су далеко од тога да су фини ..... са свим оним кармама .

Непалци ... Тибетанци .. сви имају тај 'таман срж испод 'вела светла'

већи су лицемери од најлицемерних амера ..

.. а има и жутих .. који као Стаљин .. не маре ако 100 милиона страда ...

Свет је једно јако лоше место .( пођимо од предпоставке да зрупа појединаца лако може уништити добар део колектива )

. које је такво јер су мале производне снаге ... и због ограничених ресурса избија

оно у нама ..

најосновније .. страх и агресија ..

Бај тхе веј и то је декица отврено и искрено рекао ----а од Кинеза .. Индијца .. никада нећеш чути ...

Poslednja izmena:
Pa ti predlažeš da ljudi različitih ideologija i ili tumačenja istorije ne ne mogu da se slože oko današnjeg stanja i pozicije Srbije ili makar oko američke uloge u svetu.
Sasvim neracionalno kontekstualno negiranje bilo kojeg pa i oba sagovornika.
kako sam samo tebi tad upao u oko, a njima dvoma nisam?
Kakve svrhe to predstavljanje ima u suprotstavljanju baba jagi?
ima veze kada ona navodno zauzima pro-americki i anti-ruski stav
ima veze ako mi trampisti/reps sada postajemo br.1 pretnja za drz. bezbednost - baba jaga ide u korak sa ovima

Now They Are Saying That The Republican Party Is The #1 "National Security Threat To The United States Of America"

Kako govoriš o razlučivanju kad si ovde stigao sa formiranim predstavama o državi i stanovništvu?
daleko bilo - zakljucke ostavljam za kraj
Mistik navodi neke relevantne prekretnice u državnom i političkom razvoju ali (iako bolje poznaje filozofiju i teoriju) mislim da ne prepoznaje osnovni gangsterizam i proto-fašizam (ne zvanična ideologija nego metodika i ikonografija homogenizacije) koji negiraju taj (meni donekle nejasan) pojam republike kontra demokratije.

Inače, šta ti tu imaš da zauzimaš gardove i da taktiziraš
ti mozda imas veliko zivotno iskustvo, i svedok si jednog vremena, ali nedostaje ti siri kontest

Šta ima da diskutujemo kada je srbija kinesko rusko evropsko američka kolonija?

Belosvetski perači klozeta

'Српска популација је планирано да нестане

Има просек 185 цм и 96 кг и 60 кг и 165 см .. старост 50/45 год

На та зеМља узгојиће се мејл модел 155 цм 50 кг .. и фимејл 150 цм 45 кг ...више ради .. мање једе....

Боље стане у тоалет и изађе из истог '

Си Ђи ( на детектору мисли )

Uzgred, smešno mi je kad muškarac kaže "obožavam" pa i tužno a u opšte, kulturološki, siromašno i glupo.
samo nemoj da vadis iz konteksta, jer: ''obozavam'' zapad[nu kulturu, muziku] sam rekao komunistkinji, imajuci u vidu sta za nju znaci ta rec, mozda podsvesno aludirajuci na dacica i njegovo izvodjenje kalinke kao alternativu mom ''obozavanju''

Bolje pogledaj ozbiljan republikanski blog (u smislu političke filozofije a ne stranke) "Fabius Maximus"

pogledao, na primer: Nazis Take Over America and Establish a New Reich

Only mega-powerful corporations can be feudal tyrants.

The corporation leading the charge for privatized slave labor camps is a certain Blockchains, LLC. That’s interesting in itself. One of the defining and most royally effed up things about company towns in the late 19th and early 20th centuries was they also forced their inhabitants to use company-issued currency.

I’m also not being hypothetical. In 1892, Andrew Carnegie deployed armed Pinkertons for a full-scale assault on a town of striking Pennsylvanian steelworkers. Look up the West Virginia Coal Wars for even more extreme examples of corporate violence against American citizens.
itd
eto, usli smo vec u fasizam, a sledi nam korporativni feudalizam... zapadni feudalci su nam vec proklamovali svoj nsp, a sta ce istok da kaze na to?
izvoli, prokomentarisi... moguce je da meni jos ne dopire do svesti...
pročitaj "Guns, Germs And Steel" od Jared Diamond pa se (dao Bog) dostojanstveno orijentiši i identifikuj po univerzalnosti predaka umesto po pop i sub kulturama.
bas citam rivjue, ali zasto mi ti ne dobacis size, odlomak, iili bar neku tezu, sta znam, autora dozivljavaju kao darvinistu u svom polju, ne videh da se pominje hriscanstvo kao razlog zasto je zapad br.1 danas

pazi, jel se on to obraca rasistima? pa mi u bibliji citamo da se covecanstvo podelilo na stocare i zemljoradnike, i znamo da je geografija i okruzenje utocalo na razvoj drustava kroz celu istoriju, a ne boja koze
potom zavisni od kopna i/ili mora, i opet ne po boji koze, nego geografiji - da l' si indusi cigani ili arijevci, potpuno irelevantno, ako se zacini racunaju... rasne teorije su mogle biti samo alibi za crpljenje resursa
Societies that had had a head start in food production advanced beyond the hunter-gatherer stage, and then developed religion --as well as nasty germs and potent weapons of war --and adventured on sea and land to conquer and decimate preliterate cultures. A major advance in our understanding of human societies, Guns, Germs, and Steel chronicles the way that the modern world came to be and stunningly dismantles racially based theories of human history.

Poslednja izmena:
i identifikuj po univerzalnosti predaka umesto po pop i sub kulturama.
mislim da si me poistovetio pogresno sa nekim iz svoje sire familije
Sve to od mladosti svesno posmatram i kroz iskustva tumačim pa se i dan danas čudim kako su i moji podložni tom svakodnevno varirajućem programiranju i oblikovanju svesti.
али не теби не сме да се дира суб-култура у културном западном рату који те преумљује,
ja moram formalno, jasno i vidno, da zauzimam stavove povodom manifestacija u najsirem kontekstu, kao branitelj, a nasuprut osudjujucim gledistima na primer da su budisti idolopoklonici, buddha image, rokeri satanisti, pa sve do sub-kulture najsire koje se vi gadite dok se duhovno uzdizete u nad-kultruru, nad-coveka, jel niceovski otrov

na drugoj strani, takvi kao ti laskaju sebi gledajuci i sudeci samo tudje preoblikovanje svesti, sustinski varajuci sebe, kao sekte koje misle da ce svi drugi da budu sudjeni, samo one ne

p.s. tek ce da padne preumljenje i finalno oblikovanje svesti;)
jer mi jos nismo ni zagazili u religiozne vode... slabo cete sa praznim ljudskim filozofijama i kultom predaka ista postici, ... dok upirete prstom u nas sub-ljude

Poslednja izmena:
sub kultura za nas sub ljude, ali vi mu onda dodjete nad ljudi - izgeda mi da ste otisli u totalitarizam, vas 2 drugara, ne znam samo ciji bi to maligni uticaj mogao da bude, ako nije us-uk?

Ali on je polazište za aktivni nihilizam, za svesno odbacivanje i razaranje postojećih vrednosti, kako bi se stvorili uslovi za ponovno jedinstvo kulture i života.[2] Po sebi se razume da Niče nije izmislio nihilizam - niti je pripremio njegov dolazak, niti je prokrčio put njegovoj prevlasti u našem vremenu. NJegova je zasluga samo u tome što je prvi jasno prepoznao nihilističko lice savremenog sveta.[8]

Poslednja izmena:

Back