mali terorista

CHERISH

Veoma poznat
Banovan
Poruka
12.808
imam tri francuska buldoga.najmladji ima nepunih 7 meseci.kad sam se uzela,kao i svaki buldog odmah je htela u nas krevet,i naaaravno ja sam je pustila.spavala mi je bukvalno na glavi.citala sam o tome i sve je ukazivalo da je to znak da zeli mesto alfe.meni je to bilo neprihvatljivo jer imam dva starija i veca buldoga.medjutim,izgleda da je ta teorija tacna.sedi pored mene uvek,i nedozvoljava bilo kome da pridje,odredjuje ostalim psima sta i kako mogu po njenoj volji.ako pokusaju da mi pridju i maze se ona automatski rezi kao upozorenje,i ako ne odustanu-ujede.na uluci ona je ta koja brani copor,niko ne sme da nam pridje..sto je po malo i smesno jer je jos beba,ali ova beba ozbiljno ujeda.mene postuje i slusa bez problema.e sad ono sto me jako brine je to sto cu se ja za par dana poroditi...plasi me da ce to svoje ponasanje praktikovati i prema bebi kad je uzmem u ruke....

jao meni je tako dosao cane corso u kucu
nema jos dva meseca, a sve je postrojila i stala na alfa mesto
macke prvo provere da li je tu, pre nego sto udju da jedu..retriver i dodz samo kolutaju ocima kad malena zalaje :lol:
nemam pojma kako ce situacija dalje da se razvija
a za tvog bebca, verujem da ce da ga svrsta u svoj copor o kome treba da vodi brigu upravo ona :)

Moj ti je savet da njoj dajes poslednjoj da jede. Ne bukvalno da saceka da prvo dvoje zavrse, pa onda ona, nego nemoj da sipas hranu u posude dok su na zemlji nego podigni posude i puni jednu po jednu. Ona ce se gurati da jede prva, ali cusni je novinom. Tek kad saceka (makar to i sekun bio) tada joj dozvoli da pridje. Ako je bas navalentan ili agresivna i hoce hranu posto-poto hrani je u drugoj prostoriji, ali isto sipaj hranu u posudu dok je podignuta i trazi od psa da ceka. Ove "vezbe" sa hranom su najbolje za uspostavljanje odnosa ko kosi a ko vodu nosi.

Vidi, imaces problem, jer je ona sebe vec nametnula. U detetu ce gledati novopridoslog clana copora koji ne mora nuzno da joj bude simpatican.

jao meni je tako dosao cane corso u kucu
nema jos dva meseca, a sve je postrojila i stala na alfa mesto
macke prvo provere da li je tu, pre nego sto udju da jedu..retriver i dodz samo kolutaju ocima kad malena zalaje :lol:
nemam pojma kako ce situacija dalje da se razvija
a za tvog bebca, verujem da ce da ga svrsta u svoj copor o kome treba da vodi brigu upravo ona :)
:)onda me razumes skroz
a ovo za bebu,zaista se nadam da je tako..inace ne znam sta cu..
tako malena sedne kao na presto i diriguje ko sta kako..ovo dvoje samo opuste usi,gledaju je zbunjeno i ne znaju gde da se denu.
vec dva puta je na ulici ugrizla druge pse duplo vece od sebe,ponasa se kao da je medved..to je ona bela videla si je na slikama na zenama...ubiiija..

Moj ti je savet da njoj dajes poslednjoj da jede. Ne bukvalno da saceka da prvo dvoje zavrse, pa onda ona, nego nemoj da sipas hranu u posude dok su na zemlji nego podigni posude i puni jednu po jednu. Ona ce se gurati da jede prva, ali cusni je novinom. Tek kad saceka (makar to i sekun bio) tada joj dozvoli da pridje. Ako je bas navalentan ili agresivna i hoce hranu posto-poto hrani je u drugoj prostoriji, ali isto sipaj hranu u posudu dok je podignuta i trazi od psa da ceka. Ove "vezbe" sa hranom su najbolje za uspostavljanje odnosa ko kosi a ko vodu nosi.

Vidi, imaces problem, jer je ona sebe vec nametnula. U detetu ce gledati novopridoslog clana copora koji ne mora nuzno da joj bude simpatican.

e to sa hranom je isto zanimljivo,neverovatno je sto je to jedini aspekt u kom pusti odraslog muzijaka da prvi odabere posudu i njegovu nikada ne dira,on na miru jede i ona tek onda prilazi,kad se odmakne on,ona se tek onda usudi da njusne i njegovu posudu...ne znam skroz je luda...i nece da jedu jedni bez drugih,tek kad su svi na broju uz svoje posude,pocinju,cim jednog odvojim,sto sam radila dok je veliki bio na nekoj dijeti,njih dve bojkotuju...
uh...bas brinem za bebu..kontam da mozda prvo nju upoznam sa bebanom kad dodjemo kuci iz porodilista...

- - - - - - - - - -

Buldozi imaju idiotski karakter.

kao i neki ljudi.
hvala pomogao si.

imam tri francuska buldoga.najmladji ima nepunih 7 meseci.kad sam se uzela,kao i svaki buldog odmah je htela u nas krevet,i naaaravno ja sam je pustila.spavala mi je bukvalno na glavi.citala sam o tome i sve je ukazivalo da je to znak da zeli mesto alfe.meni je to bilo neprihvatljivo jer imam dva starija i veca buldoga.medjutim,izgleda da je ta teorija tacna.sedi pored mene uvek,i nedozvoljava bilo kome da pridje,odredjuje ostalim psima sta i kako mogu po njenoj volji.ako pokusaju da mi pridju i maze se ona automatski rezi kao upozorenje,i ako ne odustanu-ujede.na uluci ona je ta koja brani copor,niko ne sme da nam pridje..sto je po malo i smesno jer je jos beba,ali ova beba ozbiljno ujeda.mene postuje i slusa bez problema.e sad ono sto me jako brine je to sto cu se ja za par dana poroditi...plasi me da ce to svoje ponasanje praktikovati i prema bebi kad je uzmem u ruke....
moze biti ljubomoran..obrati paznju..
i ne pustaj kuce gde ti je beba,,;)
i ja volim pse i previse..ali moras razgraniciti neke stvari radi bezbednosti bebe,i higijene odjoceta...
drugarski..savet

moze biti ljubomoran..obrati paznju..
i ne pustaj kuce gde ti je beba,,;)
i ja volim pse i previse..ali moras razgraniciti neke stvari radi bezbednosti bebe,i higijene odjoceta...
drugarski..savet

ih pa to je normalno,prvo sam majka a i zdravstveni radnik neke stvari se podrazumevaju,ali ne moze se dete drzati pod staklenim zvonom,a mislim da bi to bilo i kontraproduktivno...to odvajanje deteta od zivotinja..
hvala :zag:

ih pa to je normalno,prvo sam majka a i zdravstveni radnik neke stvari se podrazumevaju,ali ne moze se dete drzati pod staklenim zvonom,a mislim da bi to bilo i kontraproduktivno...to odvajanje deteta od zivotinja..

Naravno da ces dopustiti kontakt, ali ovo je specifcna situacija u kojoj moze dete da ti bude povredjeno.

Ono sa hranom je novi momenat, ako pusta muzjaka vrlo moguce da njeno ponasanje nije pokusaj dominacije nego pronalazenja mesta pod suncem, a posto je namladja to radi na agresivan nacin. I mislim ad bi bilo pametno da joj ne dajes da spava kod tebe u krevetu.

kuce je jedno verno stvorenje..u sebi ima puno iskrenosti i pozrtvano je osobi koju voli,,
znaju biti i malo ljubomorni ali ne do te mere,,ipak predostroznost je jedna od bitnijih stvari u necemu sto nisi siguran..

trebace im malo vremena da shvate da je clan familije :)

Naravno da ces dopustiti kontakt, ali ovo je specifcna situacija u kojoj moze dete da ti bude povredjeno.

Ono sa hranom je novi momenat, ako pusta muzjaka vrlo moguce da njeno ponasanje nije pokusaj dominacije nego pronalazenja mesta pod suncem, a posto je namladja to radi na agresivan nacin. I mislim ad bi bilo pametno da joj ne dajes da spava kod tebe u krevetu.

da da naravno,sigurnost i zdravlje deteta na prvom mestu.
a iz kreveta je izletela,i zbog higijene i zbog toga sto mi smeta jer rezi cim cuje da se ovo dvoje mrdaju valjda misli da ce doci kod nas dve pa ih upozorava...
mislim da je ipak dominacija,jet ima stalno onu cirokanu na glavi kao znak upozorenja,drugi psi to imaju samo kad su ugrozeni ili se spremaju da napadnu,ona-stalno..

e da,kad se muz i ja grlimo i ljubimo,ovo dvoje vecih dodju i oni da se maze,guraju njuskice,a ona se iskezi zategne usi i rezi besomucno ...ne znam sta mi je vece zlo za pomisliti...dominacija ili ljubomora

2b3cs1.jpg
[/IMG]

diktator :)

prgavica je super prihvatila bebu,cak ga brani od svih,ne dozvoljava nikom da ga dira samo meni i dragom,cim dodje iz setnje obilazi krevetic da se uveri da li je sve ok.dok ga hranim ne mrda od njega...u svakom slucaju sve se super zavrsilo,tj pocelo:)

Ako zelis da imas zdravo dete pusti psa slobodno da je poljubi.
Danasnja deca pate od alergija, neurodermitisa, imun sistem im oslabljen jer nemaju kontakta ni sa
kakvim bakterijama a kako nastaje imun sistem?
Deca u Indiji, Africi uopste nemaju alregije, isto vazi i za decu sa sela jer su stalno u kontaktu sa zivotinjama.
Nedavno jedan pedijatar ( prof. univerziteta) rece da kab´d bi majke bile pametne stavile bi svoju bebu svaki dan
po nekoliko minuta na bunjiste ( ako znas sta je to):D

Back